Geri dönüşlerin takımı Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor'u evinde ağırlayan Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

Yayınlanma: 02.03.2019 - 20:07
Geri dönüşlerin takımı Fenerbahçe
Abone Ol google-news

Moses ve Serdar'dan siftah

Fenerbahçe'nin 3-2'lik galibiyetinde son golü penaltıdan ağlara gönderen Moses, Sarı-Lacivertli formayla ilk golüne imza attı. Fenerbahçe'nin ara transferde Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz ise, Kadıköy'de ilk kez mücadele etti. Taraftarının önünde iyi bir başlangıç yapan Serdar, 22. dakikada Valbuena'nın kullandığı kornere ayağını uzatarak Fenerbahçe'nin maçtaki ilk golünü attı. Bu gol, Serdar'ın Sarı-Lacivertli formayla ilk golüydü.

Penaltı tartışmaları

Fenerbahçe'nin 84. dakikada kazandığı penaltı tartışmalara sebep oldu. Serdar Aziz'in ofsaytta bulunması sebebiyle penaltı olmadığı iddia edilen pozisyon için son sözü IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) söyledi. Futbol kurallarının belirlenmesi ve değiştirlmesinde tek yetkili kurum olan IFAB'ın kural kitapçığına göre ofsaytta bulunan bir oyuncuya yapılan faulde, ofsayt değil faul düdüğü öncelik kazanıyor. 

Melnjak'ın golü

Çaykur Rizespor'un sol beki Dario Melnjak, maçın 55. dakikasında attığı golle Rizespor'a eşitliği getirdi. Mücadelenin 4. dakikasında Hasan Ali'nin kendi kalesine attığı golde de kafayı vuran isim olan Melnjak, maç boyunca Fenerbahçe'nin sağ koridorunu iyi kullandı. 

Volkan’dan tribüne tepki 

Maçın 27. dakikasında ilginç anlar yaşandı. Sarı-Lacivertlilerin kaptanı Volkan Demirel, Skrtel’in kendisine verdiği pası riskli bir şekilde tekrardan geri gönderdi. Bu sırada tribünlerden sesler yükselirken kaptan Volkan Demirel tribünlere dönüp tepki gösterdi. 

Okan Buruk'un serisi sona erdi

Fenerbahçe'nin maçı kazanmasıyla Okan Buruk'un Sarı-Lacivertlilere karşı galibiyet serisi sona erdi. Geçen sezon Akhisarspor'un başında Fenerbahçe'ye karşı 3 mücadeleyi de galip tamamlayan Buruk, bu sezonun ilk yarısında da Rizespor Teknik Direktörü olarak çıktığı karşılaşmada 3-0'lık skorla kazanan tarafta olmuştu. 

Ersun Yanal'dan zorunlu iki değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kadrosunda zorunlu iki değişiklik yaptı. Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya çıkan Sadık Çiftpınar cezalı, Nabil Dirar ise sakat olduğu için kadroda yer almadı. Yanal, bu isimlerin yerine Serdar Aziz ile Mathieu Valbuena'yı 11'de oynattı. Öte yandan, sakatlığını atlatan Mehmet Ekici, 8 Şubat'taki Kayserispor maçından sonra ilk kez kadroya girdi. Ekici, maçın 68. dakikasında Valbuena'nın yerine oyuna dahil oldu. 

Frey var, Slimani yok

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde kadroya dahil edilmeyen iki santrfordan Michael Frey, Çaykur Rizespor karşısında yedekler arasında oturdu. Frey'i kadroya alan Yanal, İslam Slimani'yi ise yine maç listesinin dışında bıraktı.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Karşılaşmaya her iki takımın taraftarı da soğuk havaya rağmen büyük ilgi gösterdi. Ülker Stadı'nda Fenerbahçe taraftarları stadın tamamına yakınını doldurarak takımlarına destek oldu. Çaykur Rizesporlu taraftarlar ise deplasman tribününün büyük bölümünü doldurarak takımlarını İstanbul deplasmanında yalnız bırakmadı. Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarlar, hayatını kaybeden MKE Ankaragücü taraftarları için, "Başınız sağ olsun Ankaragücü." diye bağırdı.

Aatıf Chahechouhe kadroda yok

Ara transfer döneminde Fenerbahçe'den Çaykur Rizespor'a transfer olan Aatıf Chahechouhe, sakatlığı nedeniyle eski takımına karşı forma giyemedi. Rize ekibinin en formda isimlerinden biri olan Chahechouhe, İstanbul'a getirilmesine rağmen sakatlığını tam atlatamadığı için kadroya alınmadı. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Chahechouhe'nin yerine Nguimbe Nakoulma'yı ilk 11'de oynattı.

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Ceyhun Sesigüzel, İbrahim Çağlar Uyarcan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Serdar Aziz, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan, Moses, Zajc (Dk.58 Ayew), Valbuena (Dk.68 Mehmet Ekici), Soldado

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Abarhoun, Awaziem, Melnjak, Abdullah Durak, Azubuike, Umar, Boldrin, Nakoulma (Dk.46 Saadane), Vedat Muriç

Goller: Dk. 4, Dk. 55 Melnjak (Çaykur Rizespor), Dk. 22 Serdar Aziz, Dk. 40 Soldado, Dk. 84 Moses (pen) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Andre Ayew, Serdar Aziz (Fenerbahçe); Abdullah Durak, Saadane (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 42 Moroziuk (Çaykur Rizespor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler