Siyaset Trabzon’u bitiriyor

Eski Başkanlar Sümer, Ataman ve yönetici Çakıroğlu, Hacıosmanoğlu yönetimin kulübü uçuruma sürüklediği görüşünde:

Yayınlanma: 07.10.2014 - 11:35
Abone Ol google-news


Trabzon’un düşmanı içeride!

TRABZON - Karabükspor’a yenilerek son 40 yılın en kötü ilk 5 haftasına imza atan Trabzonspor’da eski başkanlar, şimdiki başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nu kulübü uçuruma sürüklemekle suçladı.

Cumhuriyet’in nabzını tuttuğu eski başkan ve yöneticiler, Trabzon’un şu an “bazı çevrelerce” işgal edildiğine ve kulübün boğazına kadar siyasete sokulduğuna dikkat çektiler.

İşte o görüşler:

Sümer: Truva atı

Yeni bir takım kurma çılgınlığının Trabzonspor’u tam bir bataklığa sürüklediğini söyleyen eski Başkan Özkan Sümer, “Hacıosmanoğlu yönetimi Trabzonspor’u işgale gelmiştir. Yani bir Truva atıdır” dedi.

Özkan Sümer, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bir yönetim neyin yapılması gerektiği yanında, neyin yapılmaması gerektiğini de bilmek zorundadır. Bu yönetim Trabzon’a hizmet için değil, Trabzonspor’u işgal için görev almıştır. Yani bir Truva atı rolünü üstlenmiştir. Yönetimin her yanlışı kulübün bir parçasını yok etmiştir. Ve sonunda kulübün adı, atisi (geçmişi), rengi dışında değerli hiçbir şeyi kalmamıştır. Yani itibar, güven, saygınlık, ve sportif başarı yok olmuştur. Trabzon büyüklüğünü koruyabilmesi için küçük insanların hakimiyetinden kurtulmalı. Trabzonspor’un büyüklüğünü tehdit eden 3 büyük yanlış: kitlesel körlük, kitlesel sessizlik ve kitlesel ilgisizliktir. Trabzon’dan maddi, manevi çok şey kazanan insanlar, ne yazık ki şu anda bırakın bir eylem ortaya koymayı sessizliğe gömülmüştür. Asıl ihanet de budur.”

Ataman: Siyaseti soktu

Hep suskun kalmasıyla dikkati çeken Trabzon’un efsane başkanlarından Ahmet Celal Ataman, ilk kez Cumhuriyet’e konuştu.

Politikanın, Trabzonspor’un içine bu dönemdeki kadar hiçbir zaman girmediğini söyleyen Ataman, “Elbette fahiş yanlışlar yapıldı. Bu camia herkesi düzeltir. Vaktiyle bizi düzelttiği gibi. Bunları da düzeltir” dedi.

Trabzon’un başka şehirlere benzemediğini, parçalandı mı bir daha kolay kolay bir araya gelemeyeceğini ifade eden Ataman, “Ben dahil aklımızı başımıza devşirmeliyiz. Evet, Trabzon’un içine politika hiçbir zaman bu kadar girmemiştir. Borç bu boyutlara ulaşmamıştır. Ancak Trabzonspor zor duruma her zaman düşmüştür. Aşmasını da bilmiştir. Zaten aşmak da büyüklüğün göstergesidir. Bir kulüp başkanı düşünün sürekli ceza alıyor. Bir teknik adam düşünün sürekli sahadan atılıyor. Bunlar Trabzon’a yakışmıyor. Onur bile sakatlanmadan önce kendini ihraç ettirmek için çırpındı. Bu yanlışları ilkokul düzeyinde ki çocukların bile görmesi ve anlamaması mümkün değil” diye konuştu.

Çakıroğlu: Bölücü laflar ediyor

“İbrahim Hacıosmanoğlu, siyasi ve bölücü söylemlerle Trabzon’u parçalara ayırdı” diyerek istifa eden eski Bşk. Yrd. Sebahattin Çakıroğlu, Karabük maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü.

Hacıosmanoğlu’nun Trabzon’a yapacağı en büyük hizmetin çekip gitmek olacağını söyleyen Çakıroğlu, “Ancak istifa etmez. Hiçbir kötü sonuç onu utandırmaz. Koltuğa yapışmış kalkmaz. İstifa etmemek için her yolu dener. “Hacıosmanoğlu yüzünde maskeyle dolaşan bir yüzkarasıdır. Kulübü borçlandırmakla suçladı. Kendisi daha çok borçlandırdı. ‘Öze dönüş’ dedi. Yabancıya yöneldi. Fazla personelden şikayet etti. Daha çok personel aldı. “Şike mücadelesi yapmıyor” dedi. Akçeli ilişkilere girdi, sustu. “TS siyasete bulaştı” dedi. Trabzonspor’u siyasetin kucağına oturttu. “Dik duracağız” dedi. Siyasetin önünde eğildi. Transferde har vurup harman savurmakla eleştirdi. Daha sorumsuz hareket etti. Trabzon’a önce 2010-11 şampiyonluğu gasp edilerek büyük bir darbe vuruldu. Tam toparlanmaya çalışırken, ikinci büyük darbe Hacıosmanoğlu’nun başkan olmasıyla vuruldu” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler