2022 için tarih krizi

FIFA Başkanı Blatter, 2022 Dünya Kupası’nın Kasım-Aralık’ta yapılmasından yana. Avrupa Kulüpler Birliği ise fikstürlerin asgari etkilenmesi için Ocak-Şubat için bastırıyor. 2022 Kış Olimpiyatları’nın tarihi de tartışmalara dahil edildi.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 16:46
Abone Ol google-news

2022 Dünya Kupası’nın Katar’dan alınıp alınmayacağı tartışmaları devam ederken FIFA Başkanı Sepp Blatter de ev sahibini değiştirme gibi bir düşünceleri olmadığını dile getiriyor.

Konu hakkında bir tartışma da organizasyonun zamanlaması. Aslında ev sahipliği şartnamesinde kesin bir dille “yaz” vurgusu var ve bu nedenle tarih değişikliğinin adaylık sürecinde kaybetmiş olan ülkeler tarafından yeni bir hukuki adım fırsatı olarak değerlendirilmesi mümkün. Yine de FIFA içerisinde 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da yaz aylarında yapılmasının ciddi sıkıntı yaratacağı görüşü de iyice dillendiriliyor ve organizasyonun düzenleneceği tarih için alternatifler değerlendiriliyor.

2022 Kasım ve Aralık ayları Blatter’in önerisi olarak tartışılırken Avrupa Kulüpler Birliği İkinciBaşkanı Umberto Gandini 2022’nin Ocak ve Şubat aylarını önerdi. Milan’ın da yöneticisi olan Gandini, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın ev sahipliğinin henüz verilmediğine vurgu yaparak “Tarihi ve yeri kesinleşmemiş 2022 Kış Olimpiyatları’nda değişiklik yapılsın. Böylece kulüplerin lig ve uluslararası organizasyonları asgari etkilenir. Avrupa’dan baktığımızda, eğer bir tarih değişikliği yapılacaksa en uygunu Ocak ve Şubat görünüyor. Çünkü böylece Avrupa fikstürleri çok az etkilenecek. Birçok lig de zaten kış arasında olacak. Kış Olimpiyatları 45 gün kaydırılırsa sorun olmaz” diye konuştu.

2022 Kış Olimpiyatları için Oslo’nun da çekilmesiyle iki aday kalmış durumda: Pekin ve Alma Ata... Aynı zamanda Uluslararsı Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi de olan FIFA Başkanı Blatter, IOC’ye Dünya Kupası tarihlerinin olimpiyatlarla çakışmayacağının garantisini vermişti.(Ntxspor.net)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler