Rooney rekor peşinde

İngiltere'nin kaptanı Wayne Rooney, eski futbolcu Bobby Charlton'ın milli takımda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırmak istediğini söyledi.

Yayınlanma: 09.10.2014 - 13:45
Abone Ol google-news

İngiliz basınına konuşan Manchester Unitedlı golcü Rooney, futbolda takım oyununun çok önemli olmasına rağmen bireysel rekorlar kırmak istediğini de belirterek, "Milli takım ile bir kupa kazanmak harika olurdu ama bireysel rekorlar kırmak da fena olmazdı" dedi.

Milli takımda oynadığından bu yana hiçbir zaman en çok gol atan futbolcu olmayı düşünmediğini vurgulayan 28 yaşındaki futbolcu, "Böyle bir başarıya ulaşmak benim için harika olur ve ailem benimle gurur duyar. Bunu gerçekleştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Eski İngiliz milli futbolcular Jimmy Greaves ve Bobby Charlton'ın videolarını her zaman izlediğini vurgulayan Rooney, "Onları geçmek elimde ve bunu yapabilecek düzeyde olduğumu hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İlk olarak 3 gol önündeki Greaves'in rekorunu egale etmek istediğini belirten Rooney, "Onun gol sayısına ulaşmak benim için büyük onur olacak. Bu, uzun zamandır hedeflediğim bir şey olmasa da kendime güvenim tam ve bunu başaracağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İngiltere Milli Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda bugün San Marino ile karşılaşacak.

İngiltere Milli Takımı'nda en çok gol atan oyuncular arasında 49 golle Charlton, 48 golle Gary Lineker ve 44 kez fileleri havalandıran Greaves bulunuyor. Ronney ise bu futbolcuları 41 golle takip ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler