Galatasaray ipten döndü: 2-3

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasının kapanış maçında Galatasaray Bursaspor'a konuk oldu. 2-0 geri düşen Sarı-Kırmızılılar, muhteşem bir geri dönüşle 3-2'yi yakaladı.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 20:11
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Sakho'nun 15. ve Saivet'nin 42. dakikadaki golleriyle 2-0 geri düşen Sarı-Kırmızılılar, Ndiaye'nin 45+1'deki golüyle devre arasına umutlu girdi. İkinci yarıdaysa adeta Galatasaray şov vardı. Devreye baskılı başlayan Sarı-Kırmızılılar, Belhanda'nın aldığı penaltıyı Diagne'nin gole çevirmesiyle 2-2'yi yakaladı. Hakem Suat Arslanboğa, penaltıdan önce VAR'a başvurdu. 63. dakikada ise muhteşem bir gol geldi.  Sol kanattan Onyekuru'nun ceza yayına doğru yerden çıkardığı topa Feghouli sol ayağıyla gelişine mükemmel vurdu, falsolu giden top ağlarla buluştu. Bu sonuçla Galatasaray puanını 52'ye yükselterek Başakşehir'in puan kaybettiği haftada rakibiyle arasındaki puan farkını 6'ya indirirken, Bursaspor'sa 28 puanda kalarak tehlikeli bölgeden uzaklaşma şansını kullanamadı. 

Luyindama ve Ndiaye cezalı

Sarı kartlar maçta Galatasaray'ın belalısı oldu. Kart sınırında bulunan Luyindama ve Ndiaye cezalı duruma düştü. Sarı-Kırmızılıların iki yıldızı milli aradan sonra oynanacak Yeni Malatya mücadelesinde sahada yer alamayacak.

Diagne 4 hafta aradan sonra

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan 10 milyon Avro karşılığında kadrosuna kattığı Mbaye Diagne 56. dakikada Sarı-Kırmızılıların kazandığı penaltıyı filelerle buluşturarak 4 hafta aradan sonra golle tanıştı. 22 golle ligin gol kralı olan Senegalli futbolcu, en son 22. haftada oynanan Trabzonspor maçında yine penaltıdan ağları sarsmıştı. 

Talihsiz Onyekuru

Galatasaray'ın 82. dakikada Onyekuru ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Halbuki Nijeryalı oyuncu gol sevinci maksadıyla formasını çıkarmıştı bile. Sonuçta hakem Suat Arslanboğa Onyekuru'ya sarı kart gösterdi. 

Süper Lig'deki 100. randevu

Galatasaray ve Bursaspor, bu akşam oynanan maçla birlikte Süper Lig'de 100. kez karşılaştı. Daha önce oynanan 99 karşılaşmada Galatasaray 51, Bursaspor ise 22 kez sahadan mutlu ayrıldı. 26 maçsa beraberlikle sonuçlandı. 

Bursaspor'da bir eksik

Bursaspor'un kadrosunda sakatlığı bulunan Tunay Torun yer almadı. Teknik Direktör Samet Aybaba tarafından kısa süre önce kadro dışı bırakılan ve bu hafta içi affedilen Allano Lima'nın yerine Onur Atasayar ilk 11 kişilik kadroda forma giydi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla iki takım oyuncuları sahaya "Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale, Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesinde ayrıca Çanakkale Savaşı'nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

STAT: Bursa Büyükşehir Stadyumu
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan
BURSASPOR: Okan Kocuk, Shehu, Ertuğrul Ersoy, Chedjou, Umut Meraş, Badji (Dk. 78 Umut Nayir), Aytaç Kara, Saivet, Onur Atasayar (Dk. 38 Lima), Yusuf Erdoğan (Dk. 85 Kubilay), Sakho
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir (Dk. 73 Linnes), Belhanda, Donk, Ndiaye, Onyekuru (Dk. 89 Sinan Gümüş), Feghouli, Diagne (Dk. 78 Selçuk)
GOLLER: Dk. 15 Sakho, Dk. 42 Saivet, Dk. 45+3 Ndiaye, Dk. 56 Diagne (pen.), Dk. 62 Feghouli
SARI KARTLAR: Allano, Chedjou (Bursaspor), Luyindama, Ndiaye, Marcao, Belhanda, Emre Taşdemir, Onyekuru (Galatasaray)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler