Suarez: 'Isırmamak için destek alıyorum'

Barcelona'nın Uruguaylı yıldızı Luis Suarez, rakiplerini ısırmamak için profesyonel destek aldığını söyledi.

Yayınlanma: 25.10.2014 - 16:26
Abone Ol google-news

Suarez, FIFA Dünya Kupası'nda İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için FIFA tarafından verilen 4 aylık futboldan men cezasının bitmesinin ardından Real Madrid ile Barcelona arasında bugün oynanacak El Clasico maçıyla sahalara dönecek.

İngiliz basınından Guardian'a yaptığı açıklamada, ısırma eylemlerini gerçekleştirdiği zamanlarda kontrolünü kaybettiğini belirten Suarez, "Böyle bir problem yaşıyorum. Bu bir dürtü, reaksiyon gibi bir şey. Ama artık doğru yolda olduğuma inanıyorum çünkü bana yardım edebilecek işinin ehli insanlardan yardım alıyorum" diye konuştu.

Her insanın kendini korumak için farklı yöntemleri olduğunu anlatan Barcelonalı oyuncu Suarez, "Baskı ve gerilim hissettiğimde benim tepkim de böyle çıkıyor. Bazı oyuncular tepkilerini rakibinin bacağını kırarak, burnuna yumruğu patlatarak verse de Chellini'yle aramda olanlar daha kötüymüş gibi gösteriliyor. Ama bunun neden böyle görüldüğünü artık anladım" değerlendirmesinde bulundu.

Liverpool'da oynadığı 2011 yılında Manchester United'tan Patrick Evra'ya ırkçılık içeren hakarette bulunduğu gerekçesiyle 8 maç men ve 40 bin sterlin para cezası almasını unutamadığını kaydeden 27 yaşındaki Suarez, "Isırmanın kötü bir şey olduğunu biliyorum ama beni hiçbir kanıt göstermeden ırkçılıkla suçlamaları yanlıştı" ifadelerini kullandı.

Suarez, Chelini'nin dışında 2010'da PSV Eindhoven'dan Otman Bakkal ve 2013'te de Chelsea'den Branislav Ivanovic'i ısırdığı gerekçesiyle futboldan men cezaları almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler