Sivasspor geçen sezonu mumla aratıyor

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun ilk 8 haftasında teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde 13 puan toplayan Sivasspor, bu sezon ise aynı periyotta sadece 5 puan kazanarak taraftarını üzdü.

Yayınlanma: 02.11.2014 - 12:59
Abone Ol google-news

Brezilyalı teknik direktör Carlos yönetiminde geçen sezon başarılı bir grafik çizen ve ligi 53 puanla 5. sırada tamamlayan Sivasspor, Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başladığı bu sezon ise geride kalan haftalarda istediği sonuçları alamadı.

Sezona sahasında Gaziantepspor'a 2-1 yenilerek başlayan Sivas ekibi, deplasmanda Akhisar Belediyespor (2-2) ve iç sahada Torku Konyaspor (0-0) ile berabere kaldıktan sonra dış sahada Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Bu sezonki ilk ve tek galibiyetini ligin 5. haftasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek elde eden Yiğidolar, bu karşılaşmanın ardından Beşiktaş'a 3-2, Çaykur Rizespor'a 1-0 ve Bursaspor'a 3-0 yenildi.

Ligde ilk 8 haftada 5 puan toplayabilen Sivasspor, sıralamada maç fazlasıyla Balıkesirspor'un 1 puan üstünde 17. sırada yer aldı. İlk 8 haftada 13 puan topladığı geçen sezonu mumla arayan Carlos'un ekibi, gol yollarında ve savunmada sıkıntılar yaşadı.

Geçen sezon ilk 8 haftada rakip fileleri 14 kez havalandıran ve 12 gol yiyen Sivasspor, bu sezon ise 7 gol attı, kalesinde 13 gol gördü.

- Deplasman karnesi zayıf

Carlos yönetimindeki Sivasspor, ligde son iki sezonda çıktığı 21 deplasman maçının 3'ünden galibiyetle, 6'sından beraberlikle, 12'sinden mağlubiyetle ayrıldı.

Bu maçlarda kalesinde 44 gol gören kırmızı-beyazlılar, rakip fileleri 30 kez havalandırdı.

- Chahechouhe ve Burhan Eşer, bu sezon sustu

Sivasspor'un geçen sezon en golcü iki oyuncusu olan Aatif Chahechouhe ve Burhan Eşer, bu sezonki performanslarıyla geçen sezonun gerisinde kaldı.

Ligin son gol kralı Aattif Chahechouhe, geride kalan 8 haftada 2 kez gol sevinci yaşadı. Chahechouhe, geçen sezon ilk 8 haftada 4 gol atmıştı.

Bu sezon henüz gol sevinci yaşayamayan Burhan Eşer de geçen sezon aynı periyotta rakip fileleri 2 kez havalandırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler