Beşiktaş zirveden kopmak istemiyor

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada 6 puan kaybeden Beşiktaş, yarın konuk olacağı İstanbul Başakşehir karşısında yeni bir çıkış arıyor.

Yayınlanma: 08.11.2014 - 11:32
Abone Ol google-news

Ligde üst üste yaptığı iki maçtan mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, rakibini yenerek hem kötü gidişi durdurmayı hem de zirve iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve 5. haftada Balıkesirspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek liderliği eline alan "Kara Kartallar", 7. haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a 3-2 yenilerek düşüşe geçti. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçını da 2-0 yitiren ve liderlikten olan Beşiktaş, İstanbul Başakşehir karşısında bu kötü sonuçları unutturmaya çalışacak.

İstanbul Başakşehir ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma, yarın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

- Üç cezalı oyuncu

Beşiktaş'ta kart cezaları bulunan Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Veli Kavlak; yarınki karşılaşmada forma giymeyecek.

Kayseri Erciyesspor ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kartın ardından iki maç ceza alan Gökhan Töre, İstanbul Başakşehir maçıyla birlikte cezasını tamamlayacak.

Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesinin ilk yarısında kırmızı kart gören Olcay Şahan'ın yanı sıra aynı maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen Veli Kavlak, yarın takımlarını yalnız bırakacak.

- Mustafa Pektemek sakat

Cezalı futbolcuların olmasıyla sıkıntıya düşen teknik direktör Slaven Bilic'i düşündüren diğer konu da Mustafa Pektemek'in sakatlığı oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sırbistan'ın Partizan takımıyla oynanan karşılaşmada sakatlanan siyah-beyazlı oyuncu, yarınki maçta forma giyemeyecek.

- Demba Ba, Avrupa'daki formunu lige taşımak istiyor

Siyah-beyazlı takım, Senegalli oyuncusu Demba Ba ile yarınki maçta sonuca gitmeye çalışacak.

Avrupa kupalarında çıktığı 7 maçta 7 gol atan Demba Ba, ligde henüz istediği istatistikleri yakalayamadı. Siyah-beyazlı formayla bu sezon sadece Sivasspor karşısında 2 gol atabilen tecrübeli futbolcu, İstanbul Başakşehir karşısında gol arayacak.

- Savunma formsuz

Beşiktaş'ta İstanbul Başakşehir maçı öncesi teknik heyeti endişelendiren en önemli sorun savunmanın formsuzluğu olacak.

Ligin ilk beş haftasında iki gol yiyen siyah-beyazlı ekip, son 3 maçta ise kalesini rakiplerine kapatmayı başaramadı. Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarında ikişer gol yiyen "Kara Kartallar", 3 haftada kalesinde 7 gol gördü.

- Demba Ba ve Oğuzhan kart sınırında

"Kara Kartallar"da İstanbul Başakşehir maçı öncesi Demba Ba ve Oğuzhan Özyakup, kart sınırında bulunuyor.

Bursaspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe karşısında sarı kart gören Demba Ba ile Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında kart gören Oğuzhan, yarınki maçta aynı şekilde cezalandırıldıkları takdirde cezalı duruma düşecekler ve 10. haftada oynanacak Kasımpaşa karşısında takımlarını yalnız bırakacak.

- İlk 11

Cezalı ve sakat oyuncuların bulunması sonrası Bilic, kadroda değişikliğe gitmek zorunda kalacak. Sakatlığı nedeniyle Partizan maçında forma giymeyen ve sonrasındaki antrenmanlara çıkmayan kaleci Tolga'nın yerine yine Cenk Gönen'in görev yapması bekleniyor. Sağ bekte görev yapan Necip Uysal, yarınki karşılaşmada orta sahada Hutchinson ile rakip atakları kesmeye çalışacak. Kırmızı kart cezalısı Olcay'ın yokluğunda ise Partizan karşısında sağ bek oynayan İsmail Köybaşı'nın, Motta'nın önünde sol kanatta oynayacağı öğrenildi. İsmail'in sola geçmesiyle savunmanın sağ kanadında Serdar Kurtuluş forma giyecek.

Beşiktaş'ın İstanbul Başakşehir karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Necip Uysal, Hutchinson, Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı, Demba Ba.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler