Aziz Yıldırım: 'Önce Ay-Yıldız'ın şerefini kurtar'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Genç Fenerbahçeliler, stadyumlarda yaşanan olaylar, hakem performansları, şike davası ve milli takımın durumuna değindi.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 13:39
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında eleştirilerde bulundu. Aziz Yıldırım basın toplantısını şu sözlerle açtı: 'Rant kovalayan grup hakkında hazırladığımız bir video var önce onu seyredelim, sonra konuşmaya başlayalım.'

Yıldırım'ın basın toplantısı videolu sunum ile başladı. Aziz Yıldırım'ın Alex'i alkışlaması gösterildi. Fenerbahçe'nin 2013-2014 sezonundaki şampiyonluk kutlamasında 'Alex de Souza' tezahüratı yapan taraftar grubu ile Aziz Yıldırım'ın yaşadığı diyalog anlatıldı. Fenerbahçe'nin golüne sevinmeyen taraftar grubu videoda gösterildi. Taraftar grubunun Dereağzı Tesisleri'nde oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor altyapı maçında Trabzonsporlu oyunculara yaptıkları taciz ekranlara getirildi. Aynı grubunun voleybol maçında 'Ersun Yanal'a tezahürat yaptığı gösterildi. Ayrıca Bate Borisov maçında stat dışından atılan meşalelerin de Aziz Yıldırım'a muhalif olan taraftar grubu tarafından atıldığı belirtildi.

Videolu sunumun ardından Aziz Yıldırım tekrar söz aldı. Yıldırım şunları söyledi:

'TRİBÜN SORUNU TÜM KULÜPLERİN SORUNU'

Tribün sorunu sadece Fenerbahçe'nin değil tüm kulüplerin sorunudur. Ama bu mücadeleyi sadece biz yapıyoruz. Biz Fenerbahçe yönetimi ve camiası olarak bunu bitimeye kararlıyız. Böyle giderse Türk takımları Avrupa kupalarına katılamayacak.

'FENERBAHÇE TARAFTARI DEĞİLLER'

Daha ilk dakikalarda 'adam gibi oynayın' diye bağırırsan sen taraftar filan değilsin. Hiçbirinde Fenerbahçe forması yok. Sporcularıma, antrenörüme ve takımıma hiçbir şekilde bağıramazlar. GFB adına rant grupları var. Tribünde rant var. Tribün dışında ise Fenerbahçe üzerinden rant var. GFB dedikleri grup adına üretip sattıklarıyla yılda 4-5 trilyon kar ediyorlar. Alanya'da Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye bağırıyolar,hayatlarında hiç bağırmamışlar.Başları hapiste olmasa bağıramazlar da. Fenerbahçe, 15 sene Türkiye ligini domine etti. Bundan gurur duymalıyız. 3-5 çapulcuya şey vermem. Bana diktatör diyorlar, desinler. Tek üzüldüğüm sporculara, antrenörlere hakaret edilmesi. Sporculara etki yapacak pozisyona gelirseniz kim olursa olsun tanımam. Oyuncular Maraton tribününe küfür yedikleri için gitmek istemiyordu. Ben de tepkimi koydum, gerekeni yaptım. Önce Fenerbahçe formasını satın alsınlar, sonra maça gelsinler. Haydi hodrimeydan... Az önce videoda izlediğiniz gruptaki hiçkimseyi stada, hiçbir maça sokmayacağım. Basının muhatabı böyle çapulcular değildir. Neden muhatap oluyorsunuz bunlarla? Böyle reyting olmaz

'TRİBÜNLERDE ESRAR İÇİYORLAR'

Olay öyle değil. O amigolar gidip diğer grubun liderleriyle Umre'ye gidip daha sonra dönüp aynı günahlara devam ediyorlar. Tribünlerde esrar içiyorlar. Karşıya gidecek parası olmayanlar, Münih'te kendi atkılarıyla salona giriyorlar. Bu biletleri kim aldı? Araştırsınlar. Gerçek F.Bahçeliler'in mağdur olması bizi üzer. Bizim davamız onlarla değil. Geçen hafta üzdüğümüz varsa onların bu mağduriyetlerini mutlaka gideceğiz. Tribünlerde hiçbir şekilde küfür istemiyorum.

'DEMİRÖREN İLE GÜMÜŞDAĞ'IN KAFASINA 15 GÜN SONRA TAŞ DÜŞTÜ HERHALDE'

Aziz Yıldırım daha sonra TFF Başkanı Yıldırım'ın Demirören'in kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara değindi. Yıldırım şunları söyledi:

'15 gün sonra başlarına taş düştü heralde, beni kınıyorlar. Hakeme koridorda 'rakip oyuncunun üstüne basıyor, sarı kartla da cesaret alıyorlar' dedim. Bundan beni kınıyorlar. Maç öncesi 'gözümüz hakemlerin üzerinde olacak' diyen başkanları niye kınamıyorsunuz... Dünkü toplantının amacı kulüplerin sorunları ve Milli Takım olmalıydı. Ben soyunma odasına gitmedim, bir tane hakem bile bunu söyleyemez. Cüneyt Çakır iyi hakemmiş. İyi hakem değil kardeşim. Şişirmekle hakem olunmaz. Fenerbahçe hakları yenerse her yeri basarım.

'BREZİLYA'YA VERİLEN 3 MİLYON EURO NEREDEN VERİLDİ?'

Yıldırım Demirören Ay-yıldıza baksın. Milli Takım gelenden gidenden 3 yiyorlar. Bu durumu saklayamazsınız. Sonuçta geldiler 4 attılar, 10 da olabilirdi. Beni kınadınız da sanki milliler galibiyet mi aldı? Benden önceki Kulüpler Birliği ile, benden sonraki Kulüpler Birliği kazanımları arasındaki fark nedir, söyleyin bir bakalım. Kazakistan maçında puan kaybederseniz o zaman düşünün. Ne yapıyorsunuz, ne yapacaksınız? Seyirciler gelmiyor, neden gelmiyor? Passolig mi, şike mi? Şike olayından sonra statlar full çekiyordu, ne değişti? Brezilya'ya 3 Milyon Euro vermişler. Değdi mi? Nereden verildi bu para? Serdal Adalı beyi aslanların önüne attılar, o da iyi dayanıyor. Bir iş olursa burada başkanın haberi olmadan olmaz.

'BEŞİKTAŞ'IN KUPASI NEREDE?'

 

Ben şikeye inandım, ölsem bile vazgeçmem diyorlar. Sen kimsin ulan kimsin? Beşiktaş - İBB maçında Beşiktaş yendi ve şampiyon oldu kupayı aldı. Kupa nerede? Kime iade edilecek? Şike yaptılar mı?

'BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ'

Türk bayrağına en fazla sahip çıkan biziz. Biz Atatürkçüyüz.

'BASIN MENSUBUNUN FUTBOLCUNUN SAKAT OLDUĞUNDAN HABERİ YOK'

 "Basında çalışan eski antrenörlerden ricam, mesleklerinde yaşadıklarını hatırlasınlar ve yapıcı eleştiriler yapsınlar. Hangi takımdan olursa olsun, bir oyuncu hata yapmış herkes akşam ona saldırıyor. Basın biraz yol göstersin. 1 milyon üyenin neler kazandırabileceğini basında tek kişi yazdı, hiçbiriniz yazmadınız. Hep dedikodular yazıyorsunuz. Biri çıkmış diyor ki yok şu oynasın, şöyle oynasın. Ama hiçbir antrenmanı izlememiş ki, söylediği oyuncu sakat. Güiza'yı alan Aziz Yıldırım'ın bırakması lazım diyorlar. Ya sen kimsin?" Aragones, Güiza'yı şart koştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler