Sofiane Feghouli: Avrupa'da kupa istiyorum

Galatasaray’ın kazandığı 22. şampiyonluğa özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla damgasını vuran Sofiane Feghouli, Avrupa’da kupa istediğini söyledi.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 04:00
Sofiane Feghouli: Avrupa'da kupa istiyorum
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın kazandığı 22. şampiyonluğa özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla damgasını vuran Sofiane Feghouli, Avrupa’da kupa istediğini söyledi. Gazetelerin Galatasaray muhabirlerine açıklamalarda bulunan Cezayirli oyuncu, kariyer rekorunu kırdığı sezonla ilgili “Benim için muhteşem bir sezondu. Çünkü bu sezon içerisinde hem Türkiye Kupası’nı kazandık hem de lig kupasını kazandık. Sene başında hedeflerim arasında bu vardı. Tüm seneye baktığımızda ilk başta oynamıyordum ama mental olarak kendimi bırakmadım, tam tersi kendimi hazırladım, daha fazla çalıştım. İkinci yarı benim için iyi geçti. Rize’ye, Akhisar’a, Başakşehir’e karşı 1 golüm var. Sezon muhteşem geçti. Bu benim başarım da değil. Bu takım olarak yaptığımız bir başarı. Takım arkadaşlarım olmadan ben bu başarıyı sağlayamazdım” dedi. Feghouli, “Galatasaray’a üst üste 2 şampiyonluk yaşadı. Hangisi daha zordu?” sorusunu “Geçen sene 3.5 ay boyunca ufak bir sakatlığım vardı. Biraz zorluyordu. Bu sene daha çok psikolojik olarak baskı vardı. Bu sezonun daha zor olduğunu söyleyebilirim” diye cevapladı.

"Gollerle güvenim yerine geldi"

28 yaşındaki futbolcu, ikinci yarı artan formunun sırrını ise şu şekilde anlattı: “Fiziksel olarak kendimi iyi hazırladım. Fiziksel olarak hazırlamamla beraber goller geldi. Gollerle beraber güven de geldi. Bunun yanında Mariano, Belhanda, Fernando ile oynadıkça birbirimize daha çok alıştık. Top bana doğru ortalanırsa nereye gitmem gerektiğini, Mariano pas verirse nereye vermem gerektiğini, Belhanda ile aynı şekilde, topu verip pas yapmamızda bir otomatizm sağladık. Bu da gollerin artmasına sebep oldu.”

"Avrupa'da kupa kazanma isteğim var"

Feghouli, “Galatasaray’la hedeflerinin ne olduğu” sorusuna “Galatasaray’a geldiğimde zaten Galatasaray’ın büyük bir takım olduğunu ve büyük bir hikâyesi olduğunu biliyordum. İspanya’da 6 sene oynadım. Ancak orada Barcelona ve Real Madrid var. Onlardan dolayı kupaları alamıyorsunuz. Avrupa Ligi’nde iki kez finale kaldık ama kupaları elde edemedik. Kariyerim de tek eksik olan şey kupalardı. Benim de Fatih hoca gibi Avrupa’da kupa kazanma isteğim var. Bu kadar muhteşem bir taraftarınız olduğu zaman Avrupa’da yenemeyeceğiniz takım da yok. Bu bütün takımlarda olan bir özellik de değildir. Burada yöneticilerimiz de çok iyi transferler yaparlarsa seneye Avrupa’da çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” yanıtını verdi.

"En güzem anım bu oldu"

Başakşehir’le oynanan şampiyonluk maçındaki röveşata golüne değinen Cezayirli yıldız, “Daha önce hiç bu şekilde bir gol atmadım. Küçükken hayal kurarsınız, o zaman atabilirsiniz. Bunu şampiyonluk maçında atmak da çok önemliydi. Galatasaray’a geldiğimden beri en özel ve güzel anım bu oldu sanırım. Ailem, eşim, çocuklarım da tribündeydi, onlar da izliyordu. Umarım bu anı onlar da unutmaz. Bunu o ambiyans içerisinde taraftarlarımızın önünde yapmak önemliydi” dedi.

"Diagne'ye zaman içerisinde alıştık"

Feghouli, “Diagne’nin gelişinden sonra neler değişti?” sorusunu “Diagne’nin gelişinden önce Gomis’in gidişine bakmamız gerekiyor. Gomis gittikten sonra takımda bir boşluk oluştu. İlk yarıda ben, Onyekuru ve Belhanda, Gomis’in eksikliğini doldurmaya çalıştık. 2. devrede Diagne geldi. Yepyeni bir futbola adapte olması gerekiyordu. Çünkü Kasımpaşa’da oynadığı tarzda bir futbol değildi bu. Daha fazla baskı altında oynamayı öğrenmesi gerekiyordu. Zaman içerisinde takım Diagne’ye, Diagne takıma alıştı diyebiliriz. Gelecek sene hazırlıklarımızı yaptıktan sonra çok daha iyi bir hâl alacağını düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

"Zidane da sol ve ayak oynuyordu"

Sezon içindeki 8 puanlık farka rağmen iyi konsantre oldukları söyleyen Feghouli, “Psikolojik olarak zor bir sezondu. Maçları teker teker ele almamız gerekiyordu. 8 puana bakmaktan çok her seferinde maçlara konstantre oldum” derken; sol ayağıyla attığı kritik goller için “Futbola başladığımda ağabeyim her zaman bana ‘Sol ayak, sağ ayak’ derdi. Çünkü Zidane da böyle sol ve sağ ayak oynuyordu. Bunun üzerine çalıştım, Valencia’da da sol ayağımla birçok gol attım” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler