Hidayet Türkoğlu hangi gemide?

CHP Spordan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu sert eleştirdi.

Yayınlanma: 28.05.2019 - 11:14
Hidayet Türkoğlu hangi gemide?
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Komisyonu Başkanı Yıldırım Kaya, FIBA seçimlerinde Turgay Demirel'e destek vermeyen TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu eleştirdi. Kaya, Hidayet Türkoğlu ve TBF'nin Türk bir adaya destek vermemesinin utanç verici olduğunu dile getirdi. İşte Kaya'nın açıklamalarının tamamı:

"25 Mayıs tarihinde düzenlenen FIBA genel kurulunda, Turgay Demirel bir kez daha FIBA başkanı seçildi. Ülkece gurur duyduğumuz bu başarı, hangi görüşten olursak olalım herkes için övünç kaynağı oldu.

Öyle ya hepimiz aynı Türkiye gemisindeysek, içeride ne yaşarsak yaşayalım, dışarıda sevinçte de kederde de ortak olmalıyız. EuroCup, Euro League Kadınlar ve EuroChallenge dahil olmak üzere Avrupa’nın en büyük profesyonel liglerini yöneten, Avrupa’nın resmi basketbol federasyonu FIBA’nın başına Turgay Demirel ikinci defa seçildi. İlk turda oyların yarısından fazlasını alarak bizleri gururlandırdı.

Tüm Avrupa, basketbol liglerini bize emanet etti ancak, kendi federasyonumuz Türkiye’nin adayı yerine Sırp adayı tercih etti. Erdoğan’a yakınlığı nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı olan Hidayet Türkoğlu ve ekibi ne yazık ki FIBA genel kurulunda Sırp aday lehine çalışarak federasyon içi rekabeti, uluslararası düzeyde, kendi ülkesinin adayı karşısında yer alarak büyük bir skandala imza attı.

Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmesi gereken TBF yönetimi, uluslararası alanda ülkemizin aleyhine çalışarak, bir rezalete imza attı. Ülkemizin itibarını zedeledi. Hidayet Türkoğlu basketbol kariyerini şaibeli şekilde bitirmişti. Maalesef bugün de devlet görevi ve ülkemizi yurt dışında temsil noktasında üzerine kara bir leke çaldı.

Hidayet Türkoğlu ve ekibinin desteklediği Sırp aday üçüncü olurken, Turgay Demirel kendi ülkesinin federasyonuna rağmen başkan seçilmiştir.

Her kürsüye çıktıklarında yerli ve milli olmaktan bahsedenlerin tepeden inme şekilde federasyonun başına getirdiği ekip, bir skandala imza atmıştır. Bizler, ülke çıkarlarımız söz konusu olduğunda “gerisi teferruat” ilkesiyle hareket ederken, Hidayet Türkoğlu ve ekibinin Türkiye’ye karşı bu düşmanca tavrı, araştırılması gereken bir konudur.

Hidayet Türkoğlu ve ekibinin artık istifa vakti gelmiştir. Sarayın müdahalesinden uzak, özerk federasyona uygun şekilde basketbol dünyasının hür iradesiyle kendi başkanını seçme vakti gelmiştir. Türkiye’yi onurla ve gururla temsil edecek kişilere ihtiyaç vardır.

Turgay Demirel’e 2023 yılına kadar sürecek görevinde başarılar diliyorum, basketbolumuzun başarısı için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyorum."

 

Yıldırım KAYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

Spor Kurulu Başkanı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler