Burak Yılmaz dolandırıldı

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın oyuncusu Burak Yılmaz, kendisini vali olarak tanıtan tele dolandırıcıya 10 bin lira kaptırdı.

Yayınlanma: 29.11.2013 - 18:42
Abone Ol google-news

Son zamanlarda artan telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi eklendi. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları korkutan dolandırıcılar taktik değiştirdi. Basın organlarında çıkan haberler neticesinde kurban bulmakta zorlanan dolandırıcılar bu kez ikna yolunu deniyor. Aradıkları vatandaşları 'fakir ve kimsesiz öğrencilere burs veriyoruz' yalanı ile ikna eden dolandırıcılar genellikle iş yeri ve ünlü simaların telefonlarını tespit ederek bu numaraları arıyor. Aradıkları mağdurları yardım bahanesi ile ikna eden dolandırıcılar açılan sahte banka hesaplarına para yatırtıyor.

Kimsesiz çocuklar için para topluyoruz

Dolandırıcıların son kurbanı ünlü futbolcu Burak Yolmaz oldu. Ünlü futbolcu Burak Yılmaz'ı arayan bir kişi kendisini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz olarak tanıttı. Valilik olarak kimsesiz ve yardıma muhtaç öğrencilerin okuması için burs verdiklerini, temel ihtiyaçların karşılanması için de para topladıklarını söyledi. Yardıma muhtaç öğrencilere yardım edeceğini sanan Burak Yılmaz'da kendisine verilen banka hesabına 10 bin lira yatırdı.

Vali'yi arayınca dolandırıldığını anladı

Daha sonra paranın hesaba geçip geçmediğini öğrenmek için valiliği arayan Burak Yılmaz, gerçek Vali'nin kendisini aramadığını öğrenince dolandırıldığını anladı. Savcılığa şikayette bulunan Yılmaz, kendisin arayan numaraları ve para yatırdığı hesap numaralarını verdi. Burak Yılmaz'ın Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirilği'ne gelerek ifade vermesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler