Novi Pazar tepkili: Bizimle ne ilgisi var

Sırbistan Futbol Ligi'nin Boşnak takımı Novi Pazar, Kızılyıldız taraftarı Ivkovic'in İstanbul'da ölümünün ardından, Belgrad'daki maçlarının ertelenmesini doğru bulmuyor.

Yayınlanma: 24.11.2014 - 15:01
Abone Ol google-news

Sırbistan Süper Ligi takımlarından Novi Pazar, Müslüman Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin takımı.

Novi Pazar'ın, geçen hafta sonu Belgrad'da Vozdovac takımıyla oynayacağı karşılaşma, Futbol Federasyonu tarafından güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Al Jazeera Türkiye'den Enver Hasanoğlu'nun haberine göre; federasyonun bu kararına kulüpten tepki geldi.

Novi Pazar Genel Sekreteri Recep Korac, yaptığı açıklamada, Kızılyıldızlı taraftarının ölümü sonrası, maçlarının ertelenmesine anlam veremediğini söyledi:

"Bu olay hepimizi çok üzdü, buna sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Ama bizimle hiç ilgisi olmayan, kilometrelerce uzakta meydana gelen bir olay yüzünden maçımızın ertelenmesi çok anlamsız. Evet, bizler Müslümanız ve Fenerbahçe'nin kardeş takımıyız. Türkler ile tarihi bağımız mevcut. Ama İstanbul'da bir Kızılyıldızlı taraftarın ölümünün bizimle ne ilgisi var?"

Korac, ertelenme kararının Vozdovac maçına saatler kala Belgrad'da kampta oldukları sırada kendilerine bildirildiğini ifade etti:

"Burada bir çelişki var. Maç güvenlik nedeniyle ertelendi ama Belgrad'da kaldığımız otelde, bizi sadece bir polis korudu. Eğer can güvenliğimiz tehlikedeyse, neden sadece bir polis? Eğer bir polis yetiyorsa, maç neden erteleniyor?"

Recep Korac, Pazar günü Partizan ile kendi sahalarında oynayacakları maçla ilgili herhangi bir erteleme olmadığını belirtti.

Genel Sekreter Korac, "Novi Pazar, bir futbol şehri. Biz burada büyük takımları defalarca ağırladık ve hiçbir olay çıkmadı. Partizan takımını da en iyi şekilde misafir edeceğiz. İnanıyorum ki, bu maçta da herhangi bir olay çıkmayacak" açıklamasını yaptı.

Korac, ertelenen Vozdovac maçının 3 Aralık Çarşamba günü oynanacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler