Bilic: 'Süpermen değiliz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, kırılgan bir takım olmadıklarını ancak ekibin de 'Süpermenler'den de oluşmadığını söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 15:10
Abone Ol google-news

Siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Bilic, son 3-4 yıldır Beşiktaş'ın kırılgan bir yapısı olduğu yönündeki bir yorum üzerine, "Bunun birkaç nedeni var. Bunlar bir araya gelince bu durum ortaya çıkıyor. Psikolojik olabilir, skoru elinde tutmak için olabilir, fiziksel durumla ilintisi olabilir. Biz fiziksel kapasiteyi önceleyerek oynayan bir takım değiliz. Kırılgan takım değiliz ama 'Süpermenler'den de oluşmuyor takımımız" diye konuştu.

Maçların son bölümlerinde öndeki oyuncularda düşüş olduğuna dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Özellikle oyunun son bölümlerinde savunma hattı gömülünce aradaki mesafe açılıyor. Savunma hattı öndekilere yeteri kadar destek vermiyor. Öndekiler de gereğinden fazla koşuyorlar. Alanı kapatmak konusunda da ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bunları geliştirmemiz gerekiyor. Yine de aynı takım bazı maçların son bölümlerinde önemli dönüşler yaptı. Maçların çoğunda da son bölümde kazanmaya yakın bizdik. Fenerbahçe maçı da buna çok iyi bir örnek. Bursaspor karşısında belirli fiziksel düzeyi tutturup üstünlüğü korumayı başardık. Galatasaray karşısında bu olumsuz durum ortaya çıktı. İlk yarı biz rakipten iyiyken ikinci yarı düşüş yaşadık. Fenerbahçe karşısında da bu durum ortaya çıktı. Bunun birçok nedeni olabilir. Çalışıp geliştirmemiz gerekiyor."

Düşüşlerin yaşandığı dönemlerde Manuel Fernandes'in sorumluluk alması gerektiği yönündeki düşünceye yanıt veren Slaven Bilic, "Tek bir oyuncuyu işaret etmek doğru değil. Bu durumda herkesin beni işaret etmesi gerekiyor. Onlardan sorumlu olan benim. Tek oyuncuyu işaret etmek işin kolayına kaçmak olur. Tek bir oyuncu olsun, takım zor durumdayken diğerlerini ayağa kaldırsın. Bu mümkün olmuyor" diye konuştu.

Zorluklara rağmen takımın iyi iş çıkardığını kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Bazı çok önemli maçları çevirmeyi başardık. Önemli karakter ortaya koydular. Fenerbahçe maçında 2-1 geriye düştükten sonra 3-2 öne geçecek direnci göstermek çok önemli. Kötümser olmak için neden yok. İyi yoldayız. Her maçı kazanmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe de puanlar kaybedecek. İnanıyorum ki bu konuda büyük şanslar elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Fenerbahçe maçıyla ilgili eleştirilere yanıt

 Slaven Bilic, Fenerbahçe maçının ikinci yarısında ortaya konulan oyun ve yaptığı açıklamalara yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Fenerbahçe maçı konusunda "3-3 biten bir maçtan sonra eleştirilere açığım" diyen Hırvat çalıştırıcı, bahanelerin arkasına saklanacak biri olmadığını ifade etti.

Bu durumlarda gerekli sorumluluğu alacağını anlatan Bilic, "Tabii ki ikinci yarı performansından memnun değilim. Rakip bizi ilk yarıda veya ikinci yarıda şaşırtmadı. Nasıl oynayacaklarını öngördüysek öyle oynadılar. Oyuncularımını da arkasında olduğumun altını çizmek isterim. Biz asla 3-2 üstünlükten sonra bu skorun üstüne yatmaya çalışmadık" diye konuştu.

Fenerbahçe maçı konusunda gergin olduğu yönündeki soruyu ise Bilic, "Gergin olsam gelmezdim. Maçın analizini ciddi şekilde yapmaya çalışıyorum. Kaçamak yanıtlar vermiyorum. Bir puandan memnun değilim. Şampiyon olacak koşullarda bu bir puan gelseydi memnun olabilirdim" şeklinde yanıtladı.

Sadece işin olumsuz taraflarını görmemek gerektiğini kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, sözlerini şöyle sürdürdü:"Birçok maç gibi Fenerbahçe mücadelesinin de olumlu tarafları, olumsuz tarafları var. Biz Beşiktaşız. Rakip kim olursa olsun, her maçı kazanmaya, her maçtan 3 puan almaya çalışıyoruz. 3-2 önde bitirdiğiniz ve 11'e 10 oynadığınız bir maçta 3-3 berabere kalmanız ve kazanamamanız insanı üzüyor. Bu maçı analiz ederken birçok olumlu tarafı görebilirsiniz. Sadece ikinci yarıyı değerlendirirseniz birçok olumsuz tarafı da görürsünüz."

Fenerbahçe'ye karşı attıkları gollerde düşündüklerini ortaya koyduklarını anlatan Bilic, "Attığımız üç golü de istediğimiz şekilde kaydettik. Rakibin canını yakmak istediğimiz yerden yaktık. Rakibin özellikle ilk ve üçüncü golü konusunda oyuncuları defalarca uyarmıştık. Veli'nin sakatlığı ve Necip'in kırmızı kartının ardından Motta'yı sola aldık. Çabuk oyuncu ama ister istemez sorunlar yaşamaya başladık. Her şeyi aynı anda üretemezsiniz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe karşısında kazanmak için oynadıklarını ifade eden Bilic, "İkinci yarıda da oyun planını o şekilde uygulamaya çalıştık. Oyun planında değişiklik yapsaydık öndeki oyuncuları kenara alırdık" dedi.

 
Fernandes'e yine sahip çıktı

 Bilic, Fenerbahçe maçındaki performansıyla büyük eleştiriler alan Manuel Fernandes'e sahip çıktı.

Fernandes'in en iyi oyuncuları olduğunu yineleyen Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Fernandes, Fenerbahçe maçında da en büyük rollerden birine sahipti. Özellikle ikinci yarıda rakip hücum ederken takımı baskıdan çıkarmasını ve oyuncularımızı hızlı şekilde hücuma çıkarmasını düşündük. Ama Fernandes de yeteri kadar beklentilerimizi ortaya koyamadı. Fernandes en çok koşan oyunculardan biri. Bu oyuncunun iyi yaptığı şeyleri de yadsımamak lazım. Her zaman arkasındayım."

Oyuncularına yönelik haberlere değinen Slaven Bilic, "Türkçem  ilerlememiş olsa da bana yazılıp çizilenleri anlatıyorlar. Birkaç hafta öncesine kadar Olcay, eleştiriliyordu. Arkasında durdum. Onun ardından Olcay gayet iyi performans göstermeye başladı. Almeida da öyle. Arkasında durdum. Hem Konyaspor hem Fenerbahçe maçında iyi oynadı. Takımda ligin şu an en çok gol atan oyuncusu. Ondan istediğim bunu 90 dakika boyunca yapabilmesi. Fernandes için de bu geçerli. Üçüncü sıradayız ve ikincilik şansımız var. Bu koşullarda iyi iş çıkardığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 
Bucaspor ve Sivaspor maçları

 Ziraat Türkiye Kupası'nda Bucaspor ve ligde Sivasspor ile yapacakları maçlara değinen Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, "Bucaspor ile kupa maçı oynayacağız. Kupayı kazanmak istiyoruz. İlk adım yenmekten geçiyor. Tehlikeli maç gibi gözüküyor, dikkatli olmalıyız. Onun ardından Sivasspor'a karşı zor bir maç oynayacağız. Rakibin sakat oyuncuları geri dönüyor. Bizim cezalı oyuncularımız olacak. Bazı sakatlıklar nedeniyle kullanamayacağımız oyuncular olacak. Değişiklikler yapabiliriz. Cezalı oyuncularımız var" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile de olağanüstü koşullarda bir maç oynadıklarını kaydeden Bilic, "Bazı oyuncularımızda belirli yorgunluk ortaya çıktı. Şimdiye kadar az forma şansı bulmuş oyuncuları mutlaka oynatmak isteyeceğiz. Bütün bu nedenlerden dolayı bazı değişikliklere gideceğiz" dedi.

 Almeida ve Fernandes'in sözleşmesinin uzatılması

 Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, sözleşmeleri bitecek olan Almeida ile Fernandes'in bu durumlarının bir an önce çözüme kavuşmasını beklediğini ifade etti.

İki oyuncunun da iyi profesyonel olduğunu vurgulayan Bilic, "Maçlarda ellerinden geleni yapıyorlar. Buradalar ve kafaları da burada. En azından sezon sonuna kadar Beşiktaş'ta olacaklar. Sonrasında neler olur bilemeyiz. Mümkünse bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Çözüme kavuşursa mutlaka bizim için faydalı olacaktır" diye konuştu.

 Hakem Cüneyt Çakır'ın kararları

 Slaven Bilic, Fenerbahçe maçını yönetin hakem Cüneyt Çakır'ı hatalı kararlar verdiğini söyledi.

Maçın sıcaklığıyla bazı açıklamalarda bulunduğunu anlatan Bilic, şöyle konuştu:

"Dün maçı iki defa izledim. Cüneyt Çakır'a saygım var. Zor bir maç yönetti. Bazı hatalar yapmış olabilir, yaptı da... Bunlardan memnun değilim. Özellikle bazı frikik ve korner kararları var. Frikiklerin nerede atılacağı yönünde kararları var. Necip konusunda oyunu dengelemek için, o baskı altında kararı verdi. Fenerbahçe'nin  ikinci yarıda görmesi gereken kırmızı kartlar olabilirdi. Memnun değilim ama bir hakem için çok zordu. Taraftarların hakem üzerinde o kadar büyük baskı kurması sonrası hata yapmamak zor iş. 'Memnun değilim' diyorsam onu suçlamıyorum. Kararlar bazen lehinize bazen aleyhinize verilebilir. İyi hakem. İç sahada böyle bir hakem avantajı sağlamak isterim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler