Fenerbahçe Balıkesir'den 3 puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe ile Balıkesirspor karşı karşıya geliyor.

Yayınlanma: 06.12.2014 - 18:25
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin hem ligde hem de kupadaki kötü gidişatı Balıkesir'de sonlandı... Sarı-lacivertliler, Balıkesirspor kalecisi Emrullah'ın ikramını geri çevirmedi ve 3 maç sonra galibiyeti hatırladı.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe ile Balıkesirspor karşı karşıya geldi...

Oynadığı son 3 resmi maçını kazanamayan Fenerbahçe, ligde sadece 1 galibiyeti bulunan ve son 3 maçını kaybeden Balıkesirspor'a konuk oldu.

Balıkesirspor - Fenerbahçe (Foto Galeri)

İki takım için de çıkış maçı olarak görülen karşılaşma, yoğun bir yağmur altında başladı...

Mücadelenin ilk dakikasından itibaren topun hakimiyetini alan Fenerbahçe, buna rağmen etkili olmakta zorlandı. Ev sahibi Balıkesirspor ise kontraatak fırsatlarını bekleyerek, oyunu kendi alanında kabul etti. İlk 20 dakikadaki tek tehlikeli pozisyonu Sarı-lacivertliler, 9. dakikada Sow'la yakaladı. Ancak savunmanın arkasına sarkan Senegalli, kalecinin üzerinden vuruşunu yapmasına rağmen, kaleyi tutturamadı.

Şiddetini daha da artıran yağmur, ilk devrenin ilerleyen dakikalarda zemin şartlarını da ağırlaştırdı. İki takım oyuncuları da bu nedenle sıkça pas hatası yaparak, organize ataklar geliştirmekte çok zorlandı.

Devre sonuna doğru, temponun tamamen düştüğü anlarda ise çok ilginç bir gol geldi Fenerbahçe adına. Sağ kanattan topla buluşan Raul Meireles, ceza sahasına ortalamak isterken, top savunmadan sekti ve kaleye yöneldi. Balıkesirspor kalecisi Emrullah'ın büyük hatası sonucu bu top, ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 40. dakikada 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı da Fenerbahçe'nin tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da senaryo, ilk yarıdaki ile aynıydı... Ev sahibi Balıkesirspor, topun kontrolünü Fenerbahçe'ye bırakarak, rakibinin açık alan vermesini bekledi. İkinci yarının da ilk tehlikesi Moussa Sow'dan geldi. Yine savunmanın arkasına sarkan Sow, bu kez sağ çaprazdan çok sert vurdu ama kaleci Emrullah kornere çeldi.

Balıkesirspor, maçın son bölümünde Fenerbahçe kalesine daha fazla adamla gitmeye başladı. 73'te Alanzinho'nun ortasını ıskalayan Jabbie, mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. 77. dakikada da Kulusic'in ceza sahası içinden yaptığı etkili vuruşu, yatarak önleyen Bruno Alves, gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe, ağır zemin koşullarında skoru kormayı hedeflerken, bunu da başardı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, 3 maç sonra yeniden galibiyeti hatırlarken, ligde 24 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada, Kuyt'un sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topu Balıkesirspor defansı uzaklaştırdı.
9. dakikada Kuyt'un orta sahadan gönderdiği uzun topu önünde bulan Sow, çaprazdan ceza sahasına girer girmez, öne çıkan kaleci Emrullah Şalk'ın üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı. Top, az farkla yandan dışarı çıktı.
11. dakikada, Jabbie'nin Sow'a yaptığı faulün ardından, sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner Erkin'in ceza sahasında ortaladığı meşin yuvarlağı kaleci Emrullah Şalk uzaklaştırdı.
Balıkesirspor, ilk atağını 15. dakikada Sercan Yıldırım ile yaptı. Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Sercan Yıldırım'ın yerden ortasında topu Caner Erkin uzaklaştırdı.
21. dakikada, sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Meireles'in ortasında topu, Balıkesirspor savunması kafayla uzaklaştırdı.
Maçın 24. dakikasından itibaren şiddetini artıran ve yaklaşık 5 dakika süren yağmur nedeniyle sahanın ağırlaşması, futbolculara zor anlar yaşattı.
40. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Meireles'in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı top, doğrudan kaleye gitti. Kaleci Emrullah Şalk, hatası nedeniyle elinden kaçırdığı meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 0-1
45. dakikada Alanzinho'nun sol kanattan verdiği pasta topun gelişine vuran Jabbie'nin şutu, az farkla dışarı çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikasında, kullanılan köşe vuruşunda topun arkasına Bülent Cevahir geçti. Bülent'in ortasında iyi yükselen Hasan Hatipoğlu'nun kafa vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.
68. dakikada, Mehmet Topal'ın pasında sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasında Kuyt'tan seken meşin yuvarlak, kaleci Emrullah Şalk'ta kaldı.
70. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Alanzinho'nun ceza sahasına gönderdiği topu kaleci Volkan Demirel yumruklarıyla uzaklaştırdı.
73. dakikada Balıkesirspor, beraberlik şansını kullanamadı. Eray Ataseven'in pasında sol kanatta topla buluşan Sercan Yıldırım, meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Balıkesirsporlu oyuncuların kale önünde dokunamadığı topu Caner Erkin, arka direkte kornere attı.
82. dakikada korner atışını kullanan Meireles'in ortasında ön direkte iyi yükselen Selçuk Şahin'in kafa vuruşunda top auta çıktı.

Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, Serkan Gençerler
Balıkesirspor: Emrullah Şalk, Hasan Hatipoğlu, Kulusic, Bülent Cevahir, Aykut Çeviker (Dk. 68 Ali Öztürk), Eray Ataseven, Jabbie, Uğur Akdemir, Alanzinho (Dk. 83 Burak Çalık), Sercan Yıldırım, Gökhan Ünal (Dk. 68 Vargas)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Meireles, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 75 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 68 Alper Potuk), Webo, Sow (Dk. 85 Emenike)
Goller: Dk. 40 Meireles (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 41 Sercan Yıldırım, Dk. 90 Kulusic (Balıkesirspor), Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 58 Meireles, Dk. 89 Webo (Fenerbahçe)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler