Chiellini: Düellomuz İstanbul'da sürecek

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndan çıkma mücadelesinde gelecek hafta Galatasaray'la karşılaşacak olan İtalyan devi Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın başarılı savunma oyuncusu Giorgio Chiellini, Torino'da özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 10:13
Abone Ol google-news

Devler liginde gruplarından çıkarak ilk 8'e girecek takımlar, 6'ncı ve futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği son maçlarla belli olacak. Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray'ın gruptan çıkma ya da yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme şansı, Juventus'la 10 Aralık'ta Türk Telekom Arena Stadı'nda yapacağı kader maçına bağlı.

Kritik karşılaşma öncesi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) düzenlediği Yılın Takımı'nı oluşturacak en iyi 11'in belirlenmesi için seçilen 40 aday arasında bulunan Juventus'un defanstaki yıldızı Giorgio Chiellini ile bir araya geldik.

İstanbul'a daha önce sadece tatil için geldiğini ve hayran kaldığını dile getiren 29 yaşındaki başarılı futbolcu, siyah beyazlı ekibin Torino yakınlarındaki Vinovo kasabasında bulunan tesislerinde Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Kendisini Fenerbahçeli Mehmet Topal'a çok benzettiğini söyleyen Chiellini, sorularımıza şöyle yanıt verdi   

Kısa bir süre önce İstanbul'daki maçın 'hayati' olacağı yönünde bir açıklaman oldu. Hala böyle mi düşünüyorsun?


Evet. Bizim için final maçı gibi olacak. Çünkü ilk 8 arasına girme mücadelesi vereceğiz. Önemli bir maç ve burada alınacak skor hayati nitelikte. Bizim için bir beraberlik bile yeter. Ancak deplasmanda, stadyumda adeta kendini dönüştürmeyi başaran bir takıma karşı oynamak zor olacak.

-Bu, onlar için de hayati bir maç olacak. Galatasaray'ın stadındaki ateşli atmosfere hazır mısınız ?

Kesinlikle hazırız. Bolonya maçından sonra tüm enerjimizi, ateşli bir ambiyans bulacağımız ve oyuncularının kazanmak için maksimum
performans gösterecekleri Galatasaray maçına harcayacağız. Onlar gibi biz de sahada her şeyimizi ortaya koyacağız.

-Andrea Pirlo uzun bir süre sahadan uzak kalacak ve Galatasaray maçında da forma giyemeyecek. Takım için ciddi bir eksiklik olacak mı?

Pirlo'nun yokluğu çok önemli ve bunu inkar etmek yersiz. Değişik özelliklere sahip, üstün kalitede oyuncularımız var. Ancak Andrea'nın özelliklerinde oynamayı denemek imkansız. Çünkü dünyada sadece bir Andrea var ve onun ayarında, onun tarzında bir futbolcu bulmak imkansız.

- Juventus, şüphesiz ki senin de bir parçası olduğun katı savunmasından ötürü Serie A'da 6 maçtır gol yemiyor. Roberto Mancini'nin Galatasaray'daki defans örgüsü hakkında ne düşünüyorsun ?  

Bir takımın gol yememesinin, sadece savunmanın marifetine bağlı olduğunu düşünmüyorum. Bunu Mancini'nin takımı için de söyleyebilirim. Onun takımı çok gol yediğinde bu, orta saha ve forvet oyuncularının yarattığı boşluğun, dengesizliğe neden olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Galatasaray, savunmada iyi isimlere sahip.Ancak takımın asıl yıldızları orta saha ve ötesinde bulunuyor.

-Galatasaray'da seni diğerlerinden daha fazla endişelendiren bir oyuncu var mı?

Galatasaray'ın en tehlikeli futbolcusu dendiğinde aklınıza hemen Drogba geliyor. Ancak bunu sadece onun ismine indirgemek yanlış olur. Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Felipe Melo gibi adı çok bilindik tehlikeli oyuncuları da var. Elbette korku sadece bu yıldızlar için geçerli olmamalı, tüm takım bizi korkutmalı. Ancak objektif olmalıyım ki bizim de güçlü neferlerimiz var.

-Torino'daki maçta Drogba ile bire bir güzel bir mücadeleniz oldu. İstanbul'da da güzel bir düello izleyebilecek miyiz sizden?

Kesinlikle böyle olacak. Her gelen top için onunla büyük mücadele içine gireceğimiz kesin. Düellomuz, Torino'daki gibi sportif çerçevede olacak. Düzgün bir maçta da zaten böyle olmalı.

-Eski antrenörlerinden Fabio Capello, İstanbul'daki maçın kaderini, hakem seçiminin belirleyeceğini söyledi. Sen ne düşünüyorsun?

Bence hakemlerden çok oynayacağımız maça konsantre olmalıyız. Hakemler en son takılacağımız nokta olmalı.

-Sence Roberto Mancini Türkiye'de iyi iş çıkarıyor mu?

Mancini şu an bizim gerçeğimizden, sistemimizden bambaşka olan bir yerde çalışıyor ve kısa zamanda oraya hemen adapte olması da kolay değil. Bu ondan hemen beklenmemeli. Biz hiç arzu etmesek de, özellikle bir de Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma mücadelesi verirken Mancini için bu hiç basit değil. Türkiye ligi de onun için kolay geçmiyor, ama Galatasaray'ın sıralamada üst sıraya yerleşmesi için hala çok zamanı var.

-Gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na ilişkin kura çekimleri Cuma günü yapılacak. İtalya da bu ülkeler arasında. Ne arzu ediyorsun?

Kuralar hep birer bilinmeyendir. Paradoksal olarak 2010'deki Dünya Kupası'nda işimize gelen bir kura çekimiyle karşı karşıya kalmıştık, ama en kötü sonucu elde ettik. Oysa 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya'yla -ki dünyanın ve Avrupa'nın en güçlüsüydü- ve yine güçlü olan Hırvatistan'la eşleştiğimizde ise finale ulaştık. Bu nedenle herhangi bir ülke tercihim yok.

-Galatasaray taraftarına özel bir mesajın var mı

Sadece herkes için muhteşem bir maç akşamı olmasını diliyorum. Elbette ki bunun doğru ve sportiflikten uzaklaşmadan yaşanması önemli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler