İsmail Kartal için farklı galibiyet sürpriz değil

Teknik Direktör İsmail Kartal, böyle bir skorun kendisini fazla şaşırtmadığının altını çizdi.

Yayınlanma: 14.12.2014 - 09:02
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sivasspor önünde alınan farklı sonuçla üzerindeki baskıdan kurtulurken, maç bitiminde soyunma odasında oyuncuları ile mini bir toplantı yaptı.

Böyle bol gollü bir galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirten sarı-lacivertli ekibin hocası, “Haftalardır oynayıp atamıyorduk. Ama artık rahatladık. Hep söylüyordum özgüven için böyle bir galibiyet şart diye... Sonunda golleri bulduk. Bu sonuç hepimiz için bir patlama oldu. Bunu zaten bekliyordum. Devamı da mutlaka gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kartal sahaya oynamak için çıkan bir takım olunca takımının kalitesinin de ortaya çıktığını savundu, “Sezon başından bu yana üzerine basa basa söylüyorum; Türkiye’nin en iyi oyuncuları ve kadrosuna sahibiz. Özellikle bu durum katı savunma anlayışından uzak, futbolu ve kazanmayı düşünen takımlara karşı net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ama kapanan takımlara karşı da artık benzer şekilde oynamalıyız” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı ayrıca ilk yarının sonuna kadar oyuncularından tüm maçları kazanmalarını istedi, “Devreyi lider kapatmak için tek çare bu oyunu kalıcı kılabilmek. Bugün iyi bir başlangıç yaptık, bunu sürdürelim” dedi.

Bambaşka bir Meireles

Geçtiğimiz sezonlarda saha içindeki rahat tavırları ve kart cezalarıyla gündeme gelen Raul Meireles, bu sezon İsmail Kartal yönetiminde bambaşka bir kimliğe büründü. Balıkesirspor deplasmanında 3 puanı getiren, Sivasspor karşısında da 90 dakika sahada kalan Meireles, bu sezon sakatlığı nedeniyle kaçırdığı 4 maç dışında toplamda 9 mücadelede sahada yer aldı. Takımının en istikrarlı isimlerinden biri olan Portekizli orta saha, 8 maçta 90 dakika oyunda kalırken 9. haftaki Çaykur Rizespor ile 11. haftadaki Eskişehirspor mücadelesinde sonradan girdi. 31 yaşındaki futbolcu bu sezon 738 dakika forma giydi. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler