Fenerbahçe bir puanı Diego ile kurtardı

Fenerbahçe'nin kupadaki kayıpları devam ediyor... İlk hafta maçında Kayserispor'a sahasında yenilen Kanarya, bu kez de Altınordu ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler 1 puanı, Diego Ribas'ın golüyle kurtardı.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 19:37
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'ndaki 3. maçında PTT 1. Lig temsilcisi Altınordu'yu konuk etti.

Sarı-lacivertliler, kupada Kayserispor ve  Bayburt Özel İdare maçlarında olduğu gibi yine sahaya genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında Fenerbahçe rakip sahada organize olmakta zorlanırken, konuk takım Altınordu ise yakaladığı boş alanları değerlendirip, kontraataklarla pozisyon üretmeyi düşündü.

Ancak iki takımın da etkili olamadığı ilk 45 dakikalık bölümde, Diego Ribas'ın uzak direğe kesme vuruşu ve Taha Balcı'nın yakaladığı iki gol fırsatı dışında tehlike yaşanmadı.

 

Fenerbahçe - Altınordu (Foto Galeri)

 

İkinci yarıya ise Altınordu takımı sürpriz bir golle başladı. Berkay Samancı'nın arapasıyla topla buluşan ilk yarının da etkili ismi Taha Balcı, Mert Günok'un yanından topu ağlara gönderdi ve Kadıköy'de Altınordu'yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Fenerbahçe'nin atakları sıklaştı. Özellikle sol taraftan Hasan Ali Kaldırım'ın, etkili bindirmeleriyle Altınordu kalesinde tehlikeler yarattı. Ancak Hasan Ali'nin iki gol denemesinde de kaleci Ramazan Üstündağ başarılıydı.

Sarı-lacivertliler, 81. dakikada ise beraberlik golünü buldu. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Altınordu defansı uzaklaştırmak istedi ancak kısa düşen topu Uygar Mert Zeybek kafasıyla Diego'ya bıraktı. Brezilyalı oyuncu da bu pozisyonu gole çevirirken, skor 1-1'e geldi.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe ile Altınordu, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından iki takım da E Grubu'nda 4 puana yükseldi.

 

 

FENERBAHÇE: Mert, Savaş, Serdar Kesimal, Kadlec, Hasan Ali, Selçuk, Caner Koca, M.Topuz, Uygar, Diego, Emenike

ALTINORDU: Evren, Kemal, Sinan, Yusuf, Gökhan, H.İbrahim, Berkay, Serkan, Arif, Ozan, Göksu


Karşılaşmadan dakikalar:

1' Karşılaşma, Altınordu oyuncularının santra vuruşuyla başlıyor.
 
19' Orta sahada rakibinin hatasını iyi değerlendiren Taha Balcı topla beraber ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Mert Günok son anda müdahelede bulunarak topu kornere çeliyor.
 
27' Ceza yayının hemen sağında topu kontrol eden Cengiz Ünder şutunu çekiyor fakat top kalenin solundan auta gidiyor.
 
41' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Diego yakın direğe ortasını yapıyor ancak Altınordu defansı toğu uzaklaştırıyor.
 
42' Altınordu takımı sağ kanattan Cengiz Ünder ile köşe vuruşunu kullanıyor. Cengiz Ünder'in penaltı noktası üzerine gönderdiği topu kaleci Mert Günok rahat bir şekilde kontrol ediyor.
 
45' Hakem Çağatay Şahan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor.
 
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
 
50' GOL... Altınordu takımı Taha Balcı'nın golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Rakip yarı alanın ortalarında topa buluşan Berkay Samancı ara pas ile Taha Balcı'yı topla buluşturuyor. Ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol eden Taha Balcı sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
66'Fenerbahçe sol kanattan Diego ile köşe vuruşunu kullanıyor. Diego'nun ortasını Altınordu defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
 
81' GOL... Fenerbahçe, Diego'nun golüyle karşılaşmada durumu 1-1'e getiriyor. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Altınordu defansı uzaklaştırmak istiyor ancak kısa düşen topu Uygar Mert Zeybek kafasıyla Diego'ya pasını aktarıyor. Altıpas çizigisi üzerinde topun gelişine şutunu çeken Diego topu ağlarla buluşturmayı başarıyor ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetmiş oluyor.
 
90' Hakem Çağatay Şahan karşılaşmayı bitiren düdüğünü çalıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler