Beşiktaş'a Sivas şoku!

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Sivasspor maçı 1-1 tamamlandı.

Yayınlanma: 09.12.2013 - 20:35
Abone Ol google-news

Beşiktaş 1 - 0 Sivaspor

MAÇ SONU

STAT: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEM: M.Kamil Abitoğlu

SAAT: 20.00

YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Necip, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Mehmet Akgün, Fernandes, Olcay, Almeida

TEKNİK DİREKTÖR: S. Bilic

SİVASSPOR: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Aydın, Burhan, Kadir, Aatif, Mehdi Utaka, Djebbour

TEKNİK DİREKTÖR: R. Carlos

Maçın önemli dakikaları

5. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Motta, meşin yuvarlağı altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Almeida'nın önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, düzgün bir vuruşla, topu filelere gönderdi: 1-0

7. dakikada Gökhan Töre, bu sefer sağ kanatta, Serdar Kurtuluş'a verdiği pasla pozisyonu hazırladı. Ceza alanı içinde topla buluşan Serdar'ın pasında arka direkte topla buluşan Almeida'nın yerden vuruşunda, rakip savunma oyuncuları meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Dönen topu önünde bulan Mehmet'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

16. dakikada Almeida, sağ çaprazda Ümit'ten kaptığı topla ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı Fernandes'in önüne bıraktı. Fernandes'in etkisiz vuruşunda, top savunmadan döndü. Mehmet'in kötü vuruşunda ise savunma topu kornere gönderdi.

19. dakikada Da Costa'nın geliştirdiği atakta, topu son olarak Utaka aldı. Bu oyuncunun ceza yayı içinden sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

32. dakikada Almeida, Ümit ile girdiği ikili mücadelede, topu kazandı. Bu oyuncu, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyona hakem "devam" kararı verdi.

42. dakikada Fernandes, son çizgiye indiği anda altıpastaki Almeida'yı gördü. Bu oyuncudan önce son anda kaleci Korcan'ın tokatladığı topu önünde bulan Motta'nın sert vuruşunda, Ümit'e çarpan meşin yuvarlak, kornere gitti.

44. dakikada Necip'in hatası sonrası topu önünde bulan Utaka'nın ceza alanı önünden vuruşunda, kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.


Beşiktaş-Sivasspor maçından notlar

Siyah-beyazlılarda cezalı Oğuzhan ve Ersan Gülüm'ün yanı sıra sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Tomas Sivok, Pedro Franco, Ömer Şişmanoğlu ve Cenk Gönen, Sivasspor karşısında forma giyemezken, Bilic, kadroda revizyona gitmek zorunda kaldı.

Mehmet Akgün, ilk kez forma giydi

Beşiktaş'ta, Sivasspor karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Mehmet Akgün, bu sezon ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Süper Lig'deki 13, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 2, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 1 karşılaşmada forma şansı bulamayan Mehmet Akgün, cezalı ve sakat futbolcuların çokluğunda, Sivasspor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

Bilic, Mehmet Akgün'e, Atiba Hutchinson ile ön liberoda görev verdi.

Necip Uysal, stoperde

Siyah-beyazlılarda savunmanın göbeğinde görev yapan Sivok ve Franco'nun sakat, Ersan Gülüm'ün cezalı, İbrahim Toraman'ın ise kadro dışı olması nedeniyle, bu bölgede Necip Uysal oynadı.

Genelde ön liberoda forma giyen Necip, Sivasspor karşısında Escude ile stoper mevkisinde şans buldu.

Fernandes sahada

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Portekizli futbolcu Manuel Fernandes, Sivasspor karşısında takımdaki yerini aldı.

Orta alanı Gökhan Töre, Mehmet Akgün, Atiba Hutchinson, Manuel Fernandes ve Olcay Şahan'dan oluşturan Bilic, forvette ise Hugo Almeida'yı oynattı.

Fenerbahçe derbisinde yedek soyunan Ramon Motta da Sivasspor karşısında, savunmanın solundaki yerini aldı. Savunmanın sağında ise Serdar Kurtuluş oynadı.

Uğur ve Günay, ilk kez

Cenk Gönen'in yokluğunda, yedek kaleci olarak sahaya Günay Güvenç çıktı. Bucaspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçında da 18 kişilik kadroya alınan Güvenç, ilk kez Süper Lig'de kadroda yer aldı.

Öte yandan, Uğur Boral da uzun süren sakatlığının ardından, bu sezon ilk kez resmi bir maçta 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Günay ve Uğur'un yanı sıra İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Kerim Frei Koyunlu, Filip Holosko ve Muhammed Demirci oturdu.

Beşiktaş'ta yabancı kontenjanına takılan ve kadroya alınmayan isimler ise Michael Eneramo ve Bruno Dentinho oldu.

Bu arada, Sivok'un yokluğunda sahaya kaptan olarak Necip Uysal çıktı.

Son cezalı maç

Beşiktaş, Sivasspor maçıyla Süper Lig'deki son cezalı maçına çıktı.

Siyah-beyazlılar, ligin 5. haftasında Galatasaray ile yapılan derbi maçta çıkan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

İç sahadaki 3 maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynayan Beşiktaş, cezalı son maçını Sivasspor karşısında yaptı.

Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin kadın ve çocuk taraftar izlerken, az sayıda Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

Bu arada, karşılaşma öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Sivasspor teknik Direktörü Roberto Carlos, birbirlerine başarılar diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler