Drogba'dan Chelsea itirafı!

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba, futbolculuk kariyeri ile ilgili bilinmeyenleri, yıllar sonra anlattı.

Yayınlanma: 10.12.2013 - 13:02
Abone Ol google-news

İngiliz medya kuruluşu ITV'nin kendisi adına çektiği belgesele konuşan Drogba, Fransa liginde top oynamış amcası Michel'in maçlarını izleyerek futbola başlama kararı aldığını söyledi.

Marsilya'da futbol oynadığı dönemdeki formuyla Chelsea'dan teklif aldığını hatırlatan yıldız oyuncu, "Aslında transfer için hazır değildim ve gitmek istemiyordum. Chelsea olduğu için değil, başka bir takım beni isteseydi yine aynı tutum içinde olurdum. Çok duygusaldım" diye konuştu.

O dönem Marsilya'daki misyonunun bitmediğini düşündüğünü söyleyen Drogba, "Marsilya ile lig şampiyonluğu kazanmak, daha fazla gol atmak, rekorlar kırmak ve kulüp tarihine geçmek istiyordum. Transferim bunları engelleyecekti. Kulüpler anlaşınca, istememe rağmen gitmek zorunda bırakıldım ve bu durum sinir bozucuydu. Futbol böyle bir şey" itirafında bulundu.

İngiltere'deki uyum döneminde çok zorlandığını, medya ve taraftarın gözüne bir süreliğine giremediğini belirten 35 yaşındaki oyuncu, "Bazen buranın bana göre olmadığını ve Fransa'ya geri dönüp Marsilya'da tekrar oynamak istediğimi düşündüm. Daha sonra savaşcı karakterim devreye girdi ve burada da mücadeleme devam etmeye, başarılar kazanarak kulüp tarihine geçmeye karar verdim" şeklinde konuştu.

Chelsea'deki en iyi sezonunun, 2005-06'da Jose Mourinho ile ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadığı dönem olduğunu vurgulayan Drogba, "Hepimiz arkadaştık ve kulübümüz adına en iyisini veriyorduk. Bence bizim en iyi yılımızdı" değerlendirmesinde bulundu.

Savaşa futbolla mesaj

Fildişi Sahili'nin 2006 Dünya Kupası'na katıldığı sırada ülkesindeki sivil savaşın devam ettiğini hatırlatan golcü futbolcu, "Kendi aralarında savaşan insanlar, milli takımı maçlarını beraber izlemeye ve tezahürat yapmaya başladı. Ülkemizde barışı sağlamak istiyorduk. O dönem sokağa çıkma yasağı vardı ve takım halinde bu kupaya katılmayı başararak herkese barış mesaj vermeyi amaçladık" dedi.

Fildişi Sahili'nde hastaneler, klinikler ve yetimhaneler inşa edilmesine katkıda bulunan kendi adını taşıyan vakıf nedeniyle ülkesine gittiğinde kendisine yıldız muamelesi yapıldığını söyleyen Drogba, "Öncelikle kendimi bir süperstar olarak görmüyorum. Sadece beni sürekli kollayan ve bana birçok fırsat sunan bir ailem var ve bu nedenle diğerlerinden daha fazla olanağa sahip normal birisiyim" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler