Hamzaoğlu: Ben değil Bilic sistemini değiştirsin

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde lider Beşiktaş ile yapacakları derbi karşılaşmasının çok önemli olduğunu, kazanmaları halinde devre arası tatiline mutlu bir şekilde çıkacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 31.12.2014 - 15:03
Abone Ol google-news

Hamza Hamzaoğlu, teknik kadrodaki yardımcılarından Yıldırım Uran, Fuat Buruk, İsa Turan ve Metin Mert ile Galatasaray Muhabirleri Platformu üyeleriyle Aqua Florya'daki bir restoranda yemek yedi.

Yemek sırasında muhabirlerin sorularını da yanıtlayan Hamzaoğlu, önlerindeki Beşiktaş derbisiyle ilgili, "Beşiktaş maçını kazanırsak, mutlu bir şekilde tatile çıkacağız. Çok önemli ama ben hiçbir zaman maçlara böyle bakmıyorum. Her şey olabilir. Kazanabiliriz, kaybedebiliriz, berabere bitebilir. Her şey olabilir. Aksi durumda bu her şeyin sonu değil. Bizim hedefimiz belli. Uzun vadede bir şeyleri toparlayıp, sezon sonunda zirvede olabilmek. 'Lider olalım ve hep lider kalalım' diye bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Beşiktaş'ın kadrosundaki Demba Ba, Veli Kavlak ve Olcay Şahan gibi oyuncuların yüksek form durumlarına vurgu yapılarak, "Sisteminizde bir değişiklik olacak mı?" sorusu üzerine sarı-kırmızılı teknik adam, "Neden sistemimizi değiştirelim? Bilic değiştirsin bence. Olmaz mı?" yanıtını verdi. Gökhan Töre-Telles eşleşmesinin sıkıntı yaratabileceği yorumları için de Hamzaoğlu, "Maç esnasında bir sıkıntı olursa saha içinde icabına bakarız. Oyun bir başlasın, görürüz" değerlendirmesinde bulundu.

İstatistiklerde Galatasaray'ın Beşiktaş'a üstünlüğü bulunduğu sözlerine ise Hamzaoğlu, "O zaman oynamayalım, versinler üç puanı" diyerek esprili bir karşılık verdi.

- "Transferle ilgili çok fazla beklentiye girmeyin"

Hamza Hamzaoğlu, ligde devre arası yaklaşırken transfer haberlerinin arttığını, bu haberlerin oyunculara olumsuz yansıyabileceğini, transfer konusunda medyanın fazla beklenti içine girmemesini ve kadrolarındaki 8 yabancı oyuncuyla da devam etme düşüncesinde olduklarını aktardı.

Özellikle Beşiktaş'la yapacakları derbi maçı öncesi oyuncuların transfer konusunu düşünmelerini hiç istemediklerini anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Oyuncunun konsantrasyonu transfere çevrildiği anda maç konsantrasyonu bozulur. Kadroyla ilgili raporumu da henüz yönetime vermedim. Öncelikle Beşiktaş maçını bitirmemiz lazım. Acelemiz ne? Oynamamız ve kazanmamız gereken bir maç var. Maçtan sonra biz de isteklerimizi söyleyeceğiz. İstemesek de ayrılacağımız arkadaşlarımız olacak. Şu anda 32 kişiyle antrenman yapıyoruz. Bu da kolay bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Geride kalan sezonun devre arasında Galatasaray'ın çok fazla oyuncu transfer ettiği hatırlatılıp, bu devre arasındaki transfer politikasının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Transferle ilgili çok fazla beklentiye girmeyin. İmkan olsa tabii ki birçok şey yaparım. Elimdeki oyuncuların kötü olmasından dolayı değil, takımın daha kaliteli olabilmesi adına bir şeyler yapmak isterim" şeklinde konuştu.

Kadrolarındaki 8 yabancı oyuncuyla da yollarına devam etmek istediklerine vurgu yapan Hamza Hamzaoğlu, "Kadromuzda 8 yabancı oyuncumuz var ve ben hiçbirini göndermeyi düşünmüyorum ama gelip de 'Hocam bana bir teklif var. İyi ücret veriyorlar, kariyerim için önemli' derse, ona yardımcı olurum. Kulübe kazanç da sağlayacaksa, bu şekilde hiç kimseyi tutmam ama şu an ikinci yarıya aynı sekiz yabancı oyuncumla devam etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, gelecek sezon yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Bilinçli olduktan sonra bütün sınırları kaldırın ama şimdi yabancı sınırlamasını kaldırdığınız zaman ne değişecek? Yabancının serbest kalmasını en çok büyük kulüpler istiyor. Küçük kulüpler de istiyor ve bunu anlayamıyorum. Türk oyunculara yüksek ücret verildiğinden şikayet ediliyor. Elindeki bir oyuncuya talip olduğunuzda, kapı 5 milyon avrodan açılıyor. Piyasayı kulüpler kendi kendilerine yükseltti. Özellikle yabancı oyuncular bizim kulüplerimize fahiş fiyatlarla satılıyor. Parayı veren kulüplerimiz. O halde bu paraları vermeyin."

- "Başardıkça bir yerlere varmak beni mutlu ediyor"

Hamza Hamzaoğlu, teknik adamlık kariyerine en aşağıdan başladığını ve başarılar kazanarak yukarılara geldiğini söyleyerek, "Başardıkca bir yerlere varmak beni mutlu ediyor" dedi.

Geçmişte sık sık, "Eğer 42 yaşıma geldiğimde bir Süper Lig takımı, 45 yaşıma geldiğimde de bir büyük takım çalıştırmıyorsam, kendimi iyi ve yeterli bir teknik adam olarak görmem" dediğini basın mensuplarıyla paylaşan sarı-kırmızılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim koyduğum hedef buydu. Geniş bir çevrem olduğunu, araya birilerine koyarak kulüp bulabileceğimi söyleyenler de vardı. Ben en aşağıdan başladım. Başardıkça bir yere varmak beni mutlu ediyor. Birisi bugün götürüp beni Milan'ın başına koysa, mutlu olmam. Ben bir şeyleri yaptıktan sonra orayı hak etmeliyim. Hiçbir göreve asla talip olmadım. İstendim. Ben istenmeliyim. Hiçbir zaman giderken de ben bunu hak ediyorum demedim. Sonrasında hak ettiysem bir şeyler layık görülür. Sözleşme hazırlanırken Abdurrahim Albayrak Ağabey ve Ali Dürüst Ağabey, bana nasıl olmasını istediğimi sordular. 'Siz ne zamana ne kadar buradasınız?' dedim. Mayıs ayına kadar olduğunu öğrendiğimde, benim sözleşmemin de aynı şekilde olmasını istedim."

- "Sneijder'le az önce kavga ettik!"

Gençlerbirliği maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder'in durumuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Sneijder'le az önce kavga ettik!" diyerek esprili bir şekilde söze başlayan Hamzaoğlu, yapılan bazı spekülasyonların aksine, Hollandalı futbolcunun ayağındaki ağrıdan dolayı oynayamadığına vurgu yaptı.

Futbolcu sağlığının, kazanacakları bir maçtan daha önemli olduğunu dile getiren genç teknik adam, "Hiçbir oyuncumu riske edemem. Bir maç kazanacağım ya da şampiyonluk kazanacağım diye futbolcumun gelecekteki hayatını da riske edemem . Onlar da insan ve bize sağlıklı olarak lazımlar. Sneijder'de de durum bu. Baş parmağının hemen yanındaki kemiğin alt bölümünde ödem oluşuyor. O da ağrı yapıyor. Ağrı olunca, ayağını yan basmak zorunda kalıyordu ve bu da başka sakatlıklara sebebiyet verebilecek bir durumdu" ifadelerini kullandı.

Hollandalı yıldızın isminin sık sık Avrupa kulüpleriyle geçmesi hakkında ise Hamzaoğlu, "Bize gelen bir şey yok. Basında hep böyle şeyler yazıyor ama ne Sneijder bana gelip, 'Hocam teklif var, orada oynamak istiyorum' dedi, ne de herhangi bir kulüp bizi aradı" değerlendirmesinde bulundu.

- "Devre arası programı daha önce yapılmış"

Hamza Hamzaoğlu, takımın devre arası izin ve kamp programının dana önceden yapılmış olduğunu belirterek, tatilin biraz fazla tutulmuş olduğuna dikkati çekti.

Oyunculara daha önce verilmiş olan izin döneminden kısıtlama yapmayı doğru bulmadıklarını aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, şöyle konuştu:

"Bizden önceki dönemde bir program yapılmış. Aslında fazla bir izin verilmiş. Biz bu izni kısıtlamak istemedik. Çünkü oyuncularımızın hepsi tatil programlarını yapmışlar. Onlara verilmiş bir şeyi geri almak moral bozukluğu yaşatır. Tüm planları altüst olur. Ocak ayının 14'ünde antrenmanlara başlıyoruz. Bu süre bayağı uzun. Biz de şöyle bir çözüm bulduk. 'Dört gün dinlenebilirsiniz ama sonrasında bizim vereceğimiz programı mutlaka yerine getirin. Çünkü geldiğiniz gün biz sizi bu seviyede kabul edeceğiz. Ona göre antrenmanlara başlayacağız' dedik. Şimdi izinlerinin ilk 4 günü hiçbir şey yapmadan dinlenebilirler, tatillerini yapabilirler. Sonrasında mutlaka yapmaları gereken çalışmalar olacak."

- "Sezon öncesi gelsek daha farklı olurdu"

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Galatasaray takımının başına sezon başında gelmiş olması durumunda daha her şeyin daha farklı olacağına inandığını kaydetti.

Takımla sezon başı kampı geçirmemenin getirdiği dezavantajlar olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise Hamzaoğlu, "Sezon öncesi gelseydik ve beraber çalışsaydık, daha farklı olurdu tabii ki. Gerçi bu süreci iyi geçirirsek ve bize 'devam edin' derlerse, yine güzel şeyler yaparız . Şu an önemli olan, gemiyi sağ salim limana yanaştırmak. Sezon sonunda zirvede olabilmek" ifadelerini kullandı.

- "Bütün oyuncularımdan memnunum"

Hamzaoğlu, Galatasaray'da göreve gelmesinin ardından kendisini şaşırtacak seviyede beklentisinin üzerine çıkan oyuncu olmadığını, bütün oyuncularından memnun olduğunu dile getirdi.

Futbolcularıyla ilgili kısa kısa değerlendirmelerde bulunan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Emre Çolak artık kendini daha rahat ifade ediyor. Hatalar da yapıyor ama bu da alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Burak Yılmaz'dan, Umut Bulut'tan. Goran Pandev'den memnunum. Pandev bize ligde de katkı sağlayabilir. Dzemaili'yi sakatlığı nedeniyle görme şansım olmadı. Semih Kaya zaten buydu. Çalışıyor, mücadele ediyor. Belinde hala sakatlık var. Bizden birine olsa yürüyemezdik şimdi. Semih'in bence hiç eleştirilmemesi lazım. Onun şansızlığı kaptırdığı topların gol olması. Burak ve Umut'un kaptırdığı top gol olmuyor, Semih'in kaptırdığı ise oluyor. Futbol bir hata oyunu. Chedjou ile iyi bir ikili oldular, daha da iyi olacaklar. Selçuk İnan'ın bir düşüşü vardı. İnsan mutlu olmadığı yerde başarılı olamaz. Selçuk herhalde mutlu değildi ya da kendinden her şeyi verecek bir ortamı bulamamıştı. O yüzden belki yüzde 100'ünü veremedi. Şu an performansından çok memnunum. Belki sistem etkilemiştir onu. Benim oyuncularımı milli takımdan tanımam da bir avantaj. Olcan'ı da kazanmaya çalışıyoruz. O bir şeyler yapsa, kendini bulacak. Hamit'i de kazanmak istiyoruz."

- "Takım olmak 3-5 ay içinde olmaz"

Galatasaray'daki oyuncuların çok iyi niyetli insanlar olduklarını belirten Hamzaoğlu, gerçek bir takım haline gelebilmek için uzun zamanlar gerektiğini dile getirdi.

Hiçbir oyuncuyu tek başına değerlendirmemek gerektiğini savunan genç teknik adam, "Oyuncuyu sadece kendi başına değerlendirirseniz yanılırsınız. Takım uyumu çok önemli. Takım olmak 3-5 ay içinde olmaz. Seneler ister" dedi.

Tarık Çamdal'ın kademe anlayışındaki ve geri dönüşlerdeki sıkıntılarının zaman içinde düzeleceğini söyleyen Hamzaoğlu, Bruma'nın yükselen form grafiğinin ise tekrar gerilediğini kaydetti.

- Fenerbahçe için çalınan penaltılar

Hamza Hamzaoğlu, ezeli rakipleri Fenerbahçe lehine çok fazla penaltı kararı verildiği yönünde futbol kamuoyunda bir algı oluştuğunun aktarılması üzerine ise bu konuya kafa yormadığını dile getirdi.

"Fenerbahçe için verilen penaltılara bakmıyorum" diyen Hamzaoğlu, "Hakemler maçlarda hata yapıyorlar ama kasıtlı yaptıklarını sanmıyorum. Tabii ki atmosferden, ortamdan zaman zaman etkileniyorlar ama biz hep hataları görüyoruz. Yaptıkları doğru şeyleri görmeye de çalışmıyoruz. Hep hatalarını arıyoruz" diye konuştu.

Bu arada Hamzaoğlu, 1995 yılında Alp Yalman'ın başkan, Adnan Polat'ın ise futbol şube sorumlusu olduğu dönemde ikinci kaptanı olduğu Galatasaray takımından ayrılış hikayesini de medya mensuplarıyla paylaştı. Sarı-kırmızılı kulüpten sonra Siirt Jetpaspor'a kadar birçok kulüpte oynadığını anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Bazı insanlar oraları yok oluş gibi düşünebilir ama ben her yerden bir şeyler kazanmaya çalıştım. Şükürler olsun ki oraları gördüm. Onlar beni bugünlere taşıdı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler