İtalyan basınından şok iddia!

Dün akşam kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Galatasaray-Juventus maçı, İtalyan ekibinin ülkesinde geniş yer buldu. Gazeteler, Galatasaray'ın UEFA'ya maçın oynanmaması için baskı yaptığını iddia etti.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 11:03
Abone Ol google-news

TUTTOSPORT gazetesi 3 sayfa ayırdığı haberinde, “Korkunç. Maç inanılmaz bir fırtına yüzünden ertelendi”, “Bugün maça yeniden başlanacak ama saat konusunda tartışma var” ve Yunan kahraman Odysseus’un maceralı yolculuğuna atıf yaparak, siyah-beyazlı ekibin İstanbul’da yaşadığı aksiliklere vurguyla, “Otelden tahliye ve trafik arasında Juve’nin Odysseus destanı” başlıklarını kullandı.

GALATASARAY - JUVENTUS MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

GALATASARAY ERTELEMEK İÇİN ZORLADI, JUVENTUS İSE HAZIRDI

Gazete, buzlaşmış bir zeminde oynamamak için Mancini ve sarı-kırmızılı futbolcuların maçın ertelenmesi konusunda baskı yaptığını yazarak, “Türkler, karla kaplı statta oynamak istemedi. Juventus ise bunun için müsaitti. Bazı hatalar yapmasına karşın Juventus maçı harika götürüyordu” diye yazdı. Ertelemenin ardından tansiyonun yüksek olduğunu öne süren gazete, Türkler’in baskısının galip geldiğini ekledi.

İTALYA DIŞİŞLERİNİN ENDİŞESİ BOŞA ÇIKTI

Gazete ayrıca, “Galatasaray’ın cehennemi buz tuttu. Statta gerçek dışı bir atmosfer vardı” yorumunun yanı sıra, İtalya Dışişleri ile güvenlik yetkililerinin endişesinin yersiz kaldığının ve İtalyan taraftarların stat dışında hiçbir sorunla karşılaşmadığının altını çizdi.

Gazete, Juventus’un İstanbul’daki çilesinin, maçın ertelenmesinin ardından başladığını, otelde yer bulamadıkları gibi bir de uzun süre trafikte kaldığını da yazdı.

JUVENTUS MAÇA DEVAM ETMEK İSTEMEDİ

La Gazzetta dello Sport ise, “Juve kar fırtınasında” manşetinin ardından, “Juve üzerinde fırtına, Galatasaray’ın öğle yemeği” başlıklarına şu yorumları ekledi:
“İstanbul’daki organizasyonun kötülüğü kabul edilemez. Galatasaray-Juventus laneti. Tarihte 3’üncü kez iki takım arasındaki maç, belirlenen tarihte oynanamadı. Şampiyonlar Ligi çekilişleri ve iki takımın programı nedeniyle maç bugün oynanacak. Ancak UEFA alternatif bir plan düşünebilirdi. Juventus’lu futbolcular, bu şartlar altında maça devam edemeyeceklerini söyleyince, hakem de devam etmenin tehlikeli olacağına kanaat getirdi.”

Gazete ayrıca Juventus’un oynanacak maçta daha avantajlı olduğunu belirterek, “Maç, çalışma saatinde oynanacağından daha az taraftar gelecek ve daha az düşmanca bir ortam olacak” diye yazdı.

DAHA ÖNCE BİNLERCE KEZ OYNANDI

Corriere dello Sport gazetesi ise, bu hava şartlarında daha önce binlerce kez maç oynandığını hatırlatarak, “Saat konusunda da polemik vardı. Ancak sonuç olarak yerel polis buna karar verdi. Mancini de aslında dün akşam devam etmek istiyordu karşılaşmaya, ama sonra o da tehlikesini gördü. Galatasaray’ın yerden ısıtma sistemi tartışılmalı” yorumlarını aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler