"Maçı kazansalardı olay bu kadar büyütülmezdi"

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşaspor Kulübü'nde sportif direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 17:57
Abone Ol google-news

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Emre Belözoğlu mazeret sunarak celse arası ifadesinin alındığı gerekçesiyle, müşteki Kasımpaşaspor Kulübünde sportif direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan ise ilk celse ifade vermesi nedeniyle duruşmaya katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.

“EMRE, TANIKLIK YAPARAK AYIP ETTİĞİMİ SÖYLEDİ"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kasımpaşaspor kalecisi İlker Avcıbay, olay günü yedek kulübesinde olduğunu belirterek, “Maçın 2. yarısında Emre topu aldı ve orta sahayı geçti. Bu sırada bir futbolcunun sakatlanması sebebiyle hakem maçı durdurdu. Maçın durmasına sinirlenen Emre, kızarak topa vurdu. Bu sarı kartlık bir durumdur. Emre'nin de önceden bir sarı kartı olduğu için 2. sarı kartla maçtan atılması gerekirdi" dedi. Duruma itiraz etme amaçlı müşteki Oğuz Erkan ile birlikte yedek kulübeden sahaya doğru gittiklerini ifade eden Avcıbay, “Bizim itirazlarımızın onu oyundan attırmak amacında olduğunu anlayan Emre, Oğuz Erkan'a yönelik küfretti. Ayrıca Emre ile yazın tatilde bir ortamda karşılaştık. Arkadaş olduğumuzu ve soruşturma aşamasında tanıklık yaparak kendisine ayıp ettiğimi söyledi. Ben de küfrederek asıl onun ayıp ettiğini söyledim" diye konuştu.

“4. HAKEM TANIK OLSUN"

Müşteki Oğuz Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer Çakıroğlu, Belözoğlu'nun celse arası müracaatıyla savunmasının alınmış olması nedeniyle sanığa yönelik soru soramadıklarını ve yeniden dinlenilmesini talep etti. Emre Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin ise, olay ayında 4. Hakem Taner Gizlenci'nin yakın pozisyonda olduğunu belirterek tanık olarak dinlenilmesini istedi.

EMRE YENİDEN İFADE VERECEK

Mahkeme, Oğuz Erkan avukatının sanık Emre Belözoğlu'na doğrudan soru yöneltme talebi nedeniyle gelecek celse hazır edilmesine hükmetti. 4. Hakem Taner Gizlenci'nin dinlenilmesinin sonuca etki etmeyeceğini belirten mahkeme, bu talebi redderken,  Gizlenci'nin ve maçta rapor tutan gözlemcilerin raporlarının Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

BELÖZOĞLU: KENDİ KENDİME SÖYLENDİM, KÜFRETMEDİM

Öte yandan celse arası ifade veren Belözoğlu suçlamayı kabul etmediğini belirterek, saha içerisinde seyircinin de baskısı ile çok gerildiğini topu sürerken hakem tarafından maçın durdurulduğunu belirtti. Oyun durduğu anda topa vurduğunu ifade eden Belözoğlu, “Kendi kendime söylendim. Net hatırlamıyorum ama küfretmedim. Müşteki buraya gelse tanımam. Müştekinin olayla ilgisi nedir ki ona küfredeyim? Bu şekilde suçlamada bulunmalarını da anlamadım. Ben bunu, maçı son anda kaybetmelerine bağlıyorum. Maçı kazansalardı olay bu kadar büyütülmezdi" dedi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçtiğimiz Haziran ayında hazırladığı iddianamede, Belözoğlu'nun Kasımpaşaspor Klübü'nde Sportif Direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan'a, geçtiğimiz Şubat ayında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa Spor futbol müsabakasında Emre Belözoğlu'nun küfür ettiği belirtildi. Belözoğlu'nun ise savcılıkça alınan ifadesinde, maç esnasında topu sürdüğü sırada hakemin bir anda düdük çalarak oyunu durdurduğunu, daha önceden de Kasımpaşalıların gereksiz yere yerde yattıkları ve maçı ağırlaştırdıklarını bildiği için bir anda sinirlendiğini ve topu ileriye doğru vurduğunu, kendi kendine söylendiğini, ağzından küfür kelimesinin çıkmış olabileceğini fakat bu küfürün hiçbir şekilde rakip takımın herhangi bir futbolcusuna yada yöneticisine yönelik olmadığını belirtti. Savcılık olaya ilişkin tanık beyanları ve dosya kapsamını dikkate alarak atılı suçu işlediğini belirttiği Belözoğlu hakkında 'hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler