Veli’nin Beşiktaş aşkı

Genç futbolcuya Fenerbahçe ‘İmzalama’ dedi, Trabzonspor uçuk bir rakam teklif etti.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 23:08
Abone Ol google-news

Beşiktaş, Antalya kampında imza şova hazırlanıyor. Sözleşmeleri sona eren Ersan Gülüm, Cenk Gönen ve Veli Kavlak gibi futbolcularla yakın zamanda anlaşma sağlayan yönetim Milosevic’ten sonra bir başka yabancı oyuncu için kolları sıvadı. Üç futbolcu Gülüm, Gönen ve Kavlak ile 4’er yıllık sözleşme yapıldı. Mustafa Pektemek ve Atiba ile görüşmeler sürüyor. Beşiktaş’ta hareketli saatler yaşanıyor. Kesenin ağzı zor da olsa açıldı. Gülüm ve Gönen’e transfer teklifleri geldi mi bilemem ama Veli Kavlak bir anda adından en çok söz edilen futbolcu ünvanını elde etti. Önce Fenerbahçe devreye girdi ve “İmza atma” diye haber gönderdi. Ardından İngiliz kulübü Everton Veli’yi listebaşı yaptı. Sarı - Lacivertlilerin yıldız oyuncuya teklifi 1.5 milyon Avro imza parası, 2 yıllık 2 milyon Avro garanti ücret. Herkes Veli için “Fenerbahçe’ye gitti, gidiyor” derken futbolcu Trabzonspor’dan dudak uçuklatan bir teklif aldı. Önerilen rakamı yazmayacağım. Ersun Yanal, yöneticilere verdiği talimatla “Ne yapın edin Veli’yi alın” demiş. Veli’nin kafası karıştı. Nasıl karışmasın ki..

Ama bir gerçek vardı ki Beşiktaş’ı çok seviyordu. Karar verme zamanı geldi. İki elini başına koydu düşünmeye başladı. Beşiktaş’ta yaşadıklarını film şeridi gibi gözünün önünden geçirdi. Ve kararını Beşiktaş’tan yana verdi. Bugün Veli’nin yerinde başka birisi olsaydı Fenerbahçe ve Trabzonspor’un teklifleri karşısında hiç düşünmez hemen bu iki kulüpten birine gider imza atardı. Veli karakterli bir yapıya sahip. O’nun dik bir duruşu var. Beşiktaşlı futbolcuların tamamına yakını Veli Kavlak gibi. Siyah - Beyazlılarda tipik kolej havası olduğunu defalarca dile getirdim.

Saygı, sevgi, huzur var. Dürüstlükleri hiç tartışılmaz. Bugün Fair - Play için 4 - 5 hareketten dolayı aday gösterebilecek durumdalar. İşte Veli’nin teklifleri kabul etmemesinin altında bu gerçekler yatıyor. İstese giderdi. Gitmemesi çok daha iyi oldu. Çünkü her şey para demek değil. Veli’nin verdiği karar bana göre en doğrusu...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon