İşte Barış Şimşek'in raporu!

Kasımpaşa - Beşiktaş maçına damgasını vuran pozisyon spor camiasının gündemine oturdu. Hakem Barış Şimşek, maçın ardından hazırladığı raporda "Kuralları doğru uyguladığıma inanıyorum" ifadelerini kullanırken, MHK Başkanı da Şimşek'i savundu. Hakem camiasından ise pozisyona ilişki farklı yorumlar geldi.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 10:54
Abone Ol google-news

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Kasımpaşa - Beşiktaş maçındaki pozisyon, spor camiasının gündemine oturdu. Maçın hakemi Barış Şimşek, maçtan sonra hazırladığı raporda, kuralları uyguladığını dile getirdi. HABERTÜRK'ün haberine göre hazırladığı raporda, "Kuralları doğru uyguladığıma inanıyorum. Donk'un pozisyonunda sahada iki top olduğu için oyunu durdurdum ve sarı kartımı çıkarttım" ifadelerini kullanan Şimşek, kuralların bu yönde olduğunu hatırlattı.

Karşılaşmanın devre arasında gözlemci Osman Erdal Fırat ile Donk'un pozisyonunu değerlendiren ve maçtan sonra da yardımcı hakemleriyle birlikte tüm kararları tek tek izleyen Şimşek "Donk topu eline aldığında oyunu durdursaydım elbette ki daha doğru olurdu. Ancak Donk'un topu dışarı atacağını düşündüm. Hızlı gelişen pozisyon sonrası Donk, elindeki topu diğer topun üstüne atmadan önce düdüğümü çaldım. Oyunu durdurma düdüğüydü bu. Topların çarpışması sonrası pozisyon kayboldu. Donk'a, sportmenliğe aykırı davrandığı için doğal olarak sarı kart gösterdim. Kural bunu gerektiriyor. Oyunu durdurduğum için olay orada bitti. Penaltı tartışmaları çok anlamsız. Ayrıca hakem atışı yaptırmam da doğru bir karar. Kural kitapçığında bu da açık bir şekilde yazılı" şeklinde ifade kullandı.

"TARAFTARI TEKMELEDİĞİ İÇİN KART ÇIKARTTIM..."

Yardımcı hakemlerle yaptığı sohbette düşüncelerini açık bir şekilde dile getiren Şimşek'in, "Motta'ya, sahaya giren taraftarı tekmelediği için kırmızı kart çıkarttım. Bunu da kural gereği yaptım. Almeida'ya ise itirazdan dolayı kart gösterdim" dediği öğrenildi.



Şimşek'in bu raporu paralelinde maçın tekrarının sözkonusu olamayacağı bildirildi. Beşiktaş'ın itirazı sonrası konuyu değerlendirecek olan Futbol Federasyonu'nun, Merkez Hakem Kurulu'ndan görüş isteyeceği ifade edildi. Bu gelişmeler sonrasında da Merkez Hakem Kurulu'nun, hakem Barış Şimşek'in raporunu değerlendireceği, gerek duyulursa Şimşek'ten ek bir rapor isteneceği kaydedildi.

MHK BAŞKANI: NE UYGULANMASI GEREKİYORSA ONU UYGULADI

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçta çıkan olayların ardından gözler Merkez Hakem Kurulu'na çevrildi.

Sporx'e konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp, "Barış Şimşek'in Dong olayıyla ilgili vermiş olduğu karar, kurallar çerçevesinde doğru. Hakem, bu olayda ne uygulanması gerekiyorsa onu uyguladı" diye konuştu. Sahada iki top olması durumunda hakemin bir topu dışarı atıp hava atışıyla oyuna başlatması gerektiğini söyleyen Alp, hakem Barış Şimşek'in de bunu yaptığını söyledi.

Hakem camiasının pozisyona ilişkin görüşleri şöyle:

Mustafa Çulcu (MHK eski Başkanı): Pozisyon penaltı olmalı. Penaltı verilmediği için de kural hatası yapıldı.

Markus Merk (Eski hakem TV yorumcusu): Donk’un, yaptığı hareket ahlaki olmamasına rağmen, verilen kartın sarı olması ve hakem atışıyla başlaması kurallar gereğidir. Karar kurallara göre doğru dedi.

Ahmet Çakar (Eski FİFA Hakemi-Yorumcu): Bu hareketin karşılığı penaltı olmalıydı. Sarı kart ise doğru karar dedi.

Erman Toroğlu (Eski hakem ve TV yorumcusu): Donk kötü niyetliydi. bu hareketin karşılığı endirekt olmalıydı. Ama hakem hangi pozisyonda doğru karar verdi ki; diyerek hakeme yüklendi.

Ali Aydın (Eski hakem): Donk’un, yaptığı hareketin kural kitabında tanımı bulunmuyor. Eğer kartı centilmenliğe aykırı hareketten göstermişse oyuna hakem atışı ile değil endirekt serbest vuruşla başlaması gerekirdi.

Lale Orta (Eski hakem): Atılan bir cisim ile topa vurmanın cezası penaltı olmalı. Atılan cisim elin devamıdır tezini savundu.

Serdar Tatlı (Eski hakem): Donk’un, pozisyonun penaltı olması gerekiyor. Penaltı verilmediği için de kural ihlali yapıldı.

Bünyamin Gezer: (Eski hakem): Donk’un, hareketinin karşılığı penaltı olmalı… Çünkü atılan cisim elin uzantısı sayılır dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler