Öksüz: "Beşiktaş ile 10 maç yapalım 10'unu da kazanırız"

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz "Beşiktaş Türkiye'nin saygı duyulacak bir takımı ama federasyona maçın tekrarı için başvururlarsa bu onlara hafiflik getirir. Biz bu Beşiktaş ile 10 maç yapalım 10'unu da kazanırız. Fernandes'e yapılanı tasvip edemem. İyi bir galibiyet aldık ama gölge düşürmek isteyenler var" dedi.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 13:36
Abone Ol google-news

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de dün kazandıkları tartışmalı Beşiktaş maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hasan Hilmi Öksüz, karşılaşmanın 29. dakikasında lacivert-beyazlı futbolcu Donk'un ikinci bir topla saha içindeki topa müdahale etmesinin kural hatası olmadığını savundu. Pozisyonun kural değil hakem hatası olduğunu vurgulayan Öksüz, Beşiktaş'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na maçın tekrarı için başvuru yapması durumunda bunun yanlış bir hareket olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Dün akşam spor yorumcularımızın ne kadar yanlış düşündüğünü bir kez daha gördüm. Bu insanlar adaletli olmak zorunda. Doğruyu söylemeliler. Bir şeyler konuşurken, küçük-büyük takım ayrımı yapmamalılar. Donk'un pozisyonunda kural hatası yok, hakem hatası var. Hakem Donk'un elinde topu görüyor ve müdahale etmiyor. Bu benim hatam mı? Tabii ki hakemin hatası. Geçen hafta oynadığımız Medical Park Antalyaspor maçındaki hakem hatalarını neden kimse konuşmuyor? Beşiktaş Türkiye'nin saygı duyulacak bir takımı ama federasyona maçın tekrarı için başvururlarsa bu onlara hafiflik getirir. Bu güçlü bir iddia değil, duygusal bir iddia. Yasal değildir."

Kasımpaşa'nın tesisleriyle, kadrosuyla büyük bir kulüp olma yolunda ilerlediğini de aktaran Öksüz, "Haftalardır ikinci sıradayız. Türkiye'nin 4. büyük kulübü olacağız ve bunu herkes kabul etmeli. Belki şampiyonluk yaşamadık ama şampiyonlukları da yaşayacağız" dedi.

"Beşiktaş'la 10 maç yapalım 10'unu da kazanırız"

Lacivert-beyazlı kulübün başkan vekili, Beşiktaş'ın başvurusu üzerine karşılaşmanın tekrar oynanması durumunda, sahaya çıkıp rakiplerini yine yeneceklerini iddia etti.

Daha önce oynadıkları Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında hakem hataları yüzünden 3 puanı kaçırdıklarını savunan Öksüz, "Biz bu Beşiktaş ile 10 maç yapalım 10'unu da kazanırız. Galatasaray ile berabere kaldığımız maçta yediğimiz gol ofsayttı. Fenerbahçe maçında hakemin yaptıkları yüzünden son dakikalarda yenildik. Kasımpaşa'nın kimseden korkusu yoktur, çıkar çatır çatır yeneriz" diye konuştu.

"Fernandes'e yapılanı tasvip edemem"

Müsabakanın 79. dakikasında bir taraftarın sahaya girerek Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'e saldırmasına da tepki gösteren Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fernandes'e yapılanı tasvip edemem. Türkiye'de yıllardır söylüyorum, sportif cezalar yasal olarak uygulanmazsa bunlar hep olacaktır. Beşiktaş'ın seyircisi sahaya girdi ve oyuncuyu tekmeledi. Hangi taraftar olursa olsun tasvip edilemez. Bunu kabullenemeyiz. Yapanlar gerekli cezayı görmeli. Maalesef bunlar ilk defa yaşanmıyor."

"Galibiyetimize gölge düşürmeye çalışıyorlar"

Öksüz, Kasımpaşa'nın sezon başından beri çok iyi futbol oynadığını ve bu oyunlarını Beşiktaş karşısında da sahaya koyarak kazandıklarını belirtti.

Öksüz, maçtan çok olayların konuşulduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahada dün iki iddialı takım vardı. Talihsiz bir hatayla maçın başında gol yedik. Beşiktaş da ilk yarı yakaladığı fırsatları kullanamadı. İkinci yarı hocamızın da takıma konuşmasıyla bambaşka biri ikinci devre oynadık. Geçerek futbolumuzu ortaya koyduk ve muhteşem bir tempoyla golleri bulduk. İyi bir galibiyet aldık ama gölge düşürmek isteyenler var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler