Demba Ba ve Kerim Beşiktaş'a hayat verdi

Kartal ikinci yarıda açıldı! Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, Demba Ba ve Olcay Şahan'ın golleriyle başkent ekibini 2-0 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü.

Yayınlanma: 26.01.2015 - 19:01
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’de 17. haftanın kapanış maçında Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Beşiktaş, Demba Ba ve Olcay Şahan’ın attığı gollerle Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-0 mağlup ederek ikinci yarıya galibiyetle başladı. Ligde oynadığı son 9 maçta 8. galibiyetini alan siyah beyazlılar puanını 38’e çıkardı ve zirve takibini sürdürdü. Ligdeki galibiyet özlemi 3 maça çıkan Gençlerbirliği ise bu yenilgiyle 22 puanda kaldı.

Gençlerbirliği - Beşiktaş (Foto Galeri)
 
BEŞİKTAŞ'IN 11'İ:
Tolga - Serdar, Franco, Ersan, Motta - Necip, Atiba - Gökhan, Oğuzhan, Olcay - Demba Ba
 
GENÇLERBİRLİĞİ'NİN 11'İ:
Ramazan - Hakan, Ahmet, Tosic, Halil İbrahim, Doğa - Gosso, Mervan, Guido Koçer, Petrovic - Berat

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu müsabakanın ilk düdüğünü çalıyor ve maça Gençlerbirliği başlıyor.

11' Sağ kanatta topla buluşan Hakan Aslantaş ceza sahası çizgisi üzerinde ortasını altı pasın içine doğru gönderiyor. Ramon Motta'nın hemen yanında topa yükselen Berat Tosun kafasıyla şutunu çekiyor ancak top çok az farkla auta çıkıyor.

16' Sol taraftan köşe vuruşu kullanan Oğuzhan Özyakup ortasını gönderiyor ancak Gençlerbirliği defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 
25' Orta alanda Necip, rakibinden kaptığı topu doğrudan Demba Ba'ya atıyor. Demba Ba topla buluştuktan sonra Gökhan Töre ile verkaç yapıyor ve orta sahanın biraz ilerisinden ara pasıyla topu Oğuzhan Özyakup'a atıyor ancak kaleci Ramazan Köse'nin kontrolünde top auta çıkıyor.
 
39' Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Serdar Kurtuluş ortasını ön direğe açıyor ancak Gençlerbirliği defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 
42' Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre ortasını ön direğe yapıyor o noktada topla buluşan Ersan Gülüm topu arka direğe doğru Olcay Şahan'a aşırıyor . Ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan tekrar ortasını yapıyor ancak Gençlerbirliği defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 
45' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.
 
46' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.
 
49' Sol kanatta son çizgiye kadar inen Ramon Motta ortasını ön direğe doğru açıyor. O noktada topa iyi yükselen Demba Ba kafayla şutunu çekiyor ancak kaleci Ramazan Köse sağ kale direğinin dibinden topu kornere çıkartmayı başarıyor.
 
57' Sağ kanatta topla buluşan Hakan Aslantaş bekletmeden ortasını açıyor ancak defansta Pedro Franco topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 
69' GOL... Beşiktaş, Demba Ba ile 1-0 öne geçiyor. Ceza sahası yayının hemen solunda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Demba Ba şutunu yerden kalecinin kapattığı köşeye doğru vuruyor ve top filelerle buluşuyor.
 
77' GOL... Beşiktaş, Olcay Şahan ile 2-0 öne geçiyor. Ceza sahası dışında sağ tarafta topla buluşan Serdar Kurtuluş ortasını altı pas çizgisine doğru gönderiyor o noktada bulunan Olcay Şahan topun gelişine sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
 
90' Sol kanatta topla birlikte süratle ilerleyen Berat Tosun rakibi Pedro Franco tarafından faule maruz kalıyor. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bariz gol şansını engellediği için kırmızı kartını Pedro Franco için çıkartıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler