Kartal, Sarıyer'e yine acımadı

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 5. maçında Sarıyer'i ağırlayan Beşiktaş, mücadeleden 3-1 galip ayrılarak gruptan ayrılma yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 20:30
Abone Ol google-news

Opare, Milosevic ve Tolgay Arslan'ı kadrosuna katarak 2. yarı öncesi rakiplerine göz dağı veren Beşiktaş, Sarıyer karşısına yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, siyah-beyazlı ekibin yeni transferleri Tolgay Arslan, Alexander Milosevic ve Daniel Opare ilk 11'de sahaya çıkarak, ilk kez resmi maçta oynama fırsatı yakaladı.

Beşiktaş - Sarıyer (Foto Galeri)

Milosevic, savunmanın göbeğinde genç Atınç Nukan ile görev aldı. Sezon sonuna kadar kiralanan Opare, lisansının çıkması sonrası Serdar Kurtuluş'un yokluğunda sağ bekte forma giyerken, Tolgay Arslan ise orta sahada şans buldu.

Beşiktaş, etkili başladığı maçta ilk golü 41'de Necip'le buldu. Sosa, sol kanattan köşe vuruşunu kullandı, defanstan dönen topu Arjantinli bir kez daha cezasahasına ortaladı, çok iyi yükselen Necip kafayı vurup ağları havalandırdı ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Necip, en son 17 Eylül 2012'de Elazığspor ağlarını havalandırdıktan bu yana 864 gün sonra golle tanıştı ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da Beşiktaş'ın üstünlüğü vardı. Ancak gol 78'de Furkan Yaman'dan geldi. Furkan, ceza sahası içinde buluştuğu topu güzel bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve farkı 2'ye çıkardı.

İki dakika sonra Sarıyer farkı tekrar bire indirdi. Sağ kanatta Güney'in ortasını Cemre ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi.

81'de ise Beşiktaş'ta Tolgay Arslan sahneye çıktı. Kartal'ın yeni transferi ceza yayı önünde topla buluştu, önündeki iki oyuncudan sıyrılıp sağ çektiği topu sol direğin yanından ağlarla buluşturdu ve farkı yeniden 2'ye çıkararak skoru 3-1'e taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Sarıyer'e 3-1 yenerek, puanını 9'a çıkardı ve 7 puanlı Adana Demirspor'un önünde 2. tur şansını son maça bıraktı. Gruptaki ilk golünü Beşiktaş'a atan Sarıyer ise yine puanla tanışamadı.
Grupta 13 puanlı Rize ise gruptan lider çıkmayı daha önce garantilemişti.

 

SARIYER: Burak, Fırat, Serhat, Gökhan, Mert, Güney,  Günay, Ozan, Soner, Mustafa, Muhammed

BEŞİKTAŞ: Cenk, Opare, Milosevic, Atınç, İsmail, Uğur, Tolgay, Sosa, Necip, Kerim, Furkan

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Karşılaşma Beşiktaşlı oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
 
14' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Uğur Boral ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Sarıyer defansı topu tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.
 
22' Sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa ceza sahasına yerden ortasını yapıyor. Gelen topa topuğuyla şık vuruş denemesi yapan Atınç Nukan başarılı olamıyor ve top kalenin sağından auta gidiyor.
 
27' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Günay Şakar uzak direğe ortasını yapıyor ancak Sarıyerli oyuncular topu kontrol etmeyi başaramıyor.
 
34' Sol kanatta topla buluşan Uğur Boral sağ kanatta müsait pozisyonda bulunan Kerim Frei'a pasını aktarıyor. Kerim Frei ceza sahası içinde topu düzeltip sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.
 
37' Sol kanatta topla buluşan Uğur Boral pasını Tolgay Arslan'a aktarıyor. Tolgay Arslan uzak mesafeden çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.
 
41' GOL... Beşiktaş, Necip Uysal'ın golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Jose Sosa defanstan dönen topu kontrol edip tekrar ortasını yapıyor ve ceza sahasında iyi yükselen Necip Uysal şutunu çekip topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
45' Hakem Özkan Çeliker ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor.
 
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Sarıyerli oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
 
54' Kerim Frei rakip yarı alanın ortalarında topla buluşuyor ve uzak mesafeden kaleyi deniyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.
 
57' Ceza yayının önünde topla buluşan Furkan Yaman hemen solundaki Kerim Frei'a aktarıyor. Kerim Frei'nın sert şutunu kaleci Kadem Burak Yaşar kurtarmayı başarıyor.
 
63' Sarıyer sağ kanattan Güney Atılgan ile serbest vuruş kullanıyor. Güney Atılgan'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor fakat kısa düşen topun gelişine Soner Ergençay sert vuruyor ancak kaleci Cenk Gönen topu kontrol etmeyi başarıyor.
 
73' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gökhan Töre yakın direğe ortasını yapıyor ancak Sarıyer defansında Gökhan Payal topu uzaklaştırıyor.
 
78' GOL... Beşiktaş, Furkan Yaman'ın golüyle karşılaşmada durumu 2-0'a getiriyor.
 
80' GOL... Sarıyer, Cemre Atmaca'nın golüyle karşılaşmada durumu 2-1'e getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Güney Atılgan son çizgiye inerek ortasını yapıyor. Ceza sahasında iyi yükselen Cemre Atmaca şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturuyor.
 
81' GOL... Beşiktaş, yeni transfer Tolgay Arslan'ın golüyle karşılaşmada durumu 3-1'e getiriyor. Ceza yayının önünde topla buluşan Tolgay Arslan, Hakan Soylu ve Emre Karaman'dan sıyrılıp şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturuyor.
 
90' Özkan Çeliker karşılaşmayı bitiren düdüğünü çalıyor ve Beşiktaş, Sarıyer'ı 3-1 yenerek puanını 9'a çıkarıyor. Sarıyer gruptaki 5. hafta sonunda puanla tanışamıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler