Bursaspor, Galatasaray’ın serisine 'dur' dedi

Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta kapanış maçında, Galatasaray evinde Bursaspor'la 2-2 berabere kaldı.

Yayınlanma: 01.02.2015 - 19:57
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta kapanış maçında, Galatasaray evinde Bursaspor'la 2-2 berabere kaldı.

Bursaspor mücadeleye iyi başlarken, yakaladığo net pozisyonları gole çevirmekte güçlük çekti. Galatasaray ise 19. dakikada Olcan Adın'ın ortasında iyi yükselen Umut Bulut'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından oyundan kopmayan Bursaspor, etkili pozisyonlar üretmeye devam ederken, bu pozisyonlar meyvesini 45. dakikada verdi. Volkan Şen Bursaspor'u eşitliğe taşıdı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle son buldu.

Galatasaray - Bursaspor (Foto Galeri)

İkinci yarıya da iyi başlayan konuk Bursaspor, 53. dakikada Fernandao'nun attığı golle 2-1 öne geçti. Galatasaray, eşitliği yakalamak için ataklarının sıklaştırırken, mücadelenin 81. dakikasında Volkan Şen ceza sahası için topa elle müdahale etti ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Pozisyonun ardından penaltı atışı kazanan Galatasaray, Emre Çolak'ın attığı golle 82. dakikada 2-2'lik eşitliği sağladı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve taraflar 1'er puanla maçtan ayrıldı.


İLK 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Koray, Chedjou, Hakan, Melo, Emre, Olcan, Sneijder, Telles, Umut

BURSASPOR: Harun, Şener, Serdar, Civelli, Emre, Ozan, Bekir, Belluschi, Volkan, Bakambu, Fernandao

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Fırat Aydınus maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve müsabaka Galatasaray'ın atışıyla başlıyor.

12' Alex Telles'in sol taraftan açtığı ortada Sabri Sarıoğlu arka direkte topla buluşuyor. Sabri topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

19' GOL... Galatasaray, Umut Bulut ile 1-0 öne geçiyor. Wesley Sneijder'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Olcan Adın son çizgiye kadar indikten sonra ortasını altıpasın hemen önüne doğru açıyor. O noktada topa çok iyi yükselen Umut Bulut kafayla şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

26' Fernandao'nun indirdiği topta ceza sahası içerisinde topla buluşan Cedric Bakambu bir anda kaleci Muslera ile karşı karşıya kalıyor. Ceza sahası içinde sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
 
32' Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen çok sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
42' Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen çok sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
45' GOL... Bursaspor, Volkan Şen'in golüyle durumu 1-1'e getiriyor. Fernando Belluschi'nin orta sahanın ortasından defansın arkasına attığı uzun pasla topla buluşan Volkan Şen, ceza sahasına girer girmez penaltı noktasının hemen sağından düzgün bir vuruşla topu Muslera'yı mağlup etmeyi başarıyor.
 
45' Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.
 
46' Hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor.
 
53' GOL... Bursaspor, Fernandao ile 2-1 öne geçiyor. Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Volkan Şen kavisli bir şekilde ortasını altıpasın hemen önüne doğru açıyor. O noktada boş pozisyonda topa iyi yükselen Fernandao kafayla şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
61' Ceza sahası dışında sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top üstten farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
71' Ceza sahası dışında sağ çaprazda şık hareketlerle rakibinden sıyrılan Emre Çolak sol ayağıyla şutunu çekiyor. Harun Tekin'in ellerinden seken topu iyi takip eden Yekta Kurtuluş altıpasın sağ çaprazında topla buluşuyor. Yekta pasını kale dibinde bulunan arkadaşı Umut Bulut'a atmak istiyor ancak Şener Özbayraklı tam zamanında araya girerek tehlikenin büyümesini engelliyor.
 
81' Ceza yayından kullanılacak serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak ceza sahası içinde Volkan Şen topu eliyle kestiği için ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.
 
82' GOL... Galatasaray, penaltıdan Emre Çolak'ın golüyle durumu 2-2'ye getiriyor.
 
90' Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabaka 2-2'lik sonuçla sona eriyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon