G.Saray güle oynaya çeyrek finale çıktı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor ile kozlarını paylaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılılar 4-1 galip geldi.

Yayınlanma: 12.02.2015 - 18:23
Abone Ol google-news

Galatasaray ile Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı takım, rakibini Burak Yılmaz, Sneijder (2) ve Olcan Adın'ın golleriyle 4-1 mağlup etti ve kupada çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray - Torku Konyaspor (Foto Galeri)

Karşılaşma oldukça gergin başladı. Hakem İlker Meral henüz 6. dakikada kartına başvurdu. Ali Turan, sağ taç çizgisi yakınlarında Burak Yılmaz'a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kart gördü.

Kral geri döndü

25 Ocak'ta oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında bir sakatlık geçirerek bir süre sahalardan uzak kalan Burak Yılmaz, Arena'ya golle döndü. Yılmaz, 10. dakikada Yasin Öztekin'in asistinde ağları havalandırarak takımını Konyaspor karşısında 1-0 öne geçirdi.

Sneijder'den jeneriklik gol

Galatasaray'ın yıldızı Sneijder, 16'da farkı 2'ye çıkardı. Hollandalı futbolcu, ceza sahasının dışından düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı. Sneijder'in attığı bu gol tribünleri ayağa kaldırdı.

Marica frikikten avladı

Torku Konyaspor'da kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Marica geçti. Rumen oyuncu 20. dakikada müthiş vurdu, Sinan Bolat çaresiz kaldı.

Hollandalı'dan akıl oldu vuruş

Sneijder, 34'de bir kez daha sahne aldı. Yıldız oyuncu klasını konuşturdu, Ceza alanı sağ çaprazında topu kontrol etti ve sol ayağıyla akıl dolu bir vuruş yaptı, ağları havalandırdı. Galatasaray, bu golle farkı yeniden 2'ye çıkardı.

İlk yarının perdesini Olcan Adın kapadı. Burak Yılmaz'ın ortasında kaleye yakın bir noktada kafaya çıkan Olcan, ağları havalandırarak skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da aynı 11'lerle başladı. Galatasaray'da ilk golün ismi Burak Yılmaz, 55. dakikada kenara gelerek yerini Goran Pandev'e bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray, Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final biletini aldı.

Kadroda değişiklikler

Sarı-kırmızılı ekibin çalıştırıcısı Hamzaoğlu, Torku Konyaspor karşısında yaptığı bazı kadro değişikleriyle de dikkati çekti. Önemli oyuncularından birçoğunu ilk 11’de sahaya süren Hamzaoğlu, as kadrosundan bazı oyuncularını yedek soyundurup bazılarını ise kadroya almadı.

Galatasaray takımı, Torku Konyaspor karşısına, Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Koray Günter, Chedjou, Olcan Adın, Selçuk İnan, Melo, Bruma, Yasin Öztekin, Sneijder ve Burak Yılmaz 11’i ile çıktı. Muslera, Umut Bulut, Telles ve Yekta’nın kadroya alınmadığı sarı-kırmızılı ekipte, Hakan Balta ile Emre Çolak yedekler arasında kendilerine yer buldu.

Öte yandan, sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya da maç kadrosuna dahil edilmedi.

Tribünler boş

Hafta içinde ve yağışlı bir havada yapılan Galatasaray-Torku Konyaspor mücadelesine futbolseverlerin ilgisi düşük oldu. Tribünlerin önemli ölçüde boş kaldığı Türk Telekom Arena’da, konuk taraftar bölümünde de az sayıda izleyici yer aldı.

İlk 11'ler:

GALATASARAY:  Tarık, Chedjou, Koray, Olcan, Selçuk, Melo, Sneijder, Yasin, Bruma, Burak

TORKU KONYASPOR: Felgueiras, Ali Turan, Kokalovic, Selim, Mehmet Uslu, Mehmet  Mahlangu, Kenan, Ali Çamdalı, Djalma, Marica

 

Karşılaşmadan dakikalar:

 1' Hakem İlker Meral'ın düdüğüyle karşılaşma Torku Konyasporlu oyuncuları santra vuruşu ile başlıyor.

10' GOL... Galatasaray, Burak Yılmaz'ın golüyle maçta öne geçiyor. Savunmada Ali Turan'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top Yasin Öztekin'de kalıyor. Yasin'in pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla bekletmeden çok sert vuruyor ve topu ağlara gönderiyor.
 
16' GOL... Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan çabuk kullanıyor. Selçuk'un pasıyla sol çaprazdan topu kontrol eden Wesley Sneijder sağ ayağıyla mükemmel vuruyor ve kaleci Mario Felgueiras'ın bakışları arasında topu ağlara gönderiyor.
 
20' GOL... Torku Konyaspor, Ciprian Marica'nın golüyle farkı 1'e indiriyor. Serbest vuruşta topun başına geçen Ciprian Marica sağ ayağının içiyle yapmış olduğu mükemmel vuruşla kaleci Sinan Bolat'ın uzanamayacağı köşeden topu filelerle buluşturuyor.
 
34' GOL... Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle skoru 3-1 yapıyor. Ani gelişen atakta Bruma pasını Yasin Öztekin'e veriyor. Yasin bir kez daha Bruma'yı görüyor. Bruma, uygun durumda bulunan arkadaşı Wesley Sneijder'a pasını veriyor. Ceza alanı sağ çaprazında topu kontrol eden Wesley Sneijder sol ayağıyla akıl dolu bir vuruş yaparak topu kaleci Mario Felgueiras'ın üzerinden ağlarla buluşturuyor.
 
45' GOL... Galatasaray, Olcan Adın'ın golüyle maçta durumu 4-1'e getiriyor. Bruma'nın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz arka direğe ortasını yapıyor. Olcan Adın, arka direkte boş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.
 
45' Hakem İlker Meral ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor ve Galatasaray, Torku Konyaspor önünde soyunma odasına 4-1'lik üstünlük ile giriyor.
 
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların santra vuruşu ile başlıyor.
 
51' Rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruşta topun başına Djalma Campos geçiyor. Djalma Campos'un ceza sahasına yaptığı ortayı Galatasaray defansında Aurelien Chedjou uzaklaştırıyor.
 
78' Torku Konyaspor sol kanattan Gabriel Torje ile serbest vuruş kullanıyor. Gabriel Torje'nin ceza sahasına yaptığı ortayı Hasan Kabze içeri çevirmek istiyor ancak o bölgede hiç takım arkadaşı topa müdahelede bulunamıyor ve Galatasaray defansı topu tehlikeli alanın dışına taşıyor.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler