Messi rekorlara doymuyor

Arjantinli, Barcelona'nın Levante'yi 5-0'la heziteme uğrattığı karşılaşmada yaptığı hat-trick'le yeni rekorlara imza attı.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 11:06
Abone Ol google-news

Bu dakikadan itibaren Lionel Messi'yi kimse durduramaz. Arjantinli yıldız oyuncu, Katalan devinin Levante'yi 5-0 yendiği maçta yaptığı hat-trick'le rekorlarına yenilerini ekledi, 2014-15 sezonunda da Cristiano Ronaldo'nun gol sayısını  geçti.

Sezona Dünya Kupası ve sakatlığın da etkisiyle durgun başlayan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'nun gerisinde kaldı. Ancak son haftalardaki performansıyla da Real Madrid'in yıldızının da durgunluğundan yararlanarak Ronal'doyu uzak ara geride bıraktı. 2015'te Lionel Messi, rakip ağları 14 kez havalandırırken, Ronaldo sadece 4'te kaldı.

Lionel Messi, İspanya'da en çok hat-trick yapan Telmo Zarra'nın rekorunu egale etti. İspanyol efsanesine ait 31 hat-trick'lik rekoru kıran Messi, ligde de Cristiano Ronaldo'yla sayıları eşitledi. Ligde 23'üncü kez üçleme yapan dört Altın Top ödüllü yıldız, Levante maçında da Neymamr'ın golünün asistini yaparken, asist sayısını 106'ya çıkardı ve 105'le Luis Figo'ya ait rekoru tarihe gömdü.

Asist sayıları sadece 25 yıldır sayılmasına karşın, La Liga tarihinde kimsenin daha önce Messi kadar asist yapmış olabileceği tahmin edilemiyor. Zira Levante maçında 300. maçına çıkan Lionel Messi'nin daha 27 yaşında bunları başardığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Messi bu sezon tüm organizasyonlarda 37 gol atarken, ligdeki sayısını da 26'ya çıkardı ve 2015'in durgun ismi olan ancak 28 gol atan Cristiano Ronaldo'ya iyice yaklaştı.

Maç sonrası ise Camp Nou'daki taraftarlar Messi'nin yanısıra, Neymar, Suarez, Pedro ve yazın Gerardo Martino'dan görevi devraldığı ilk zamanlarda zor günler geçiren ancak takımıyla ligde oynadığı üstüste 11 maçı da kazanan teknik direktör Luis Enrique'yi alkışladı. Enrique, Pep Guardiola'nın 2008-09'daki galibiyet serisini yakalarken, bunda şüphesiz aslan payı Messi'deydi. Hala futboldan zevk alarak oynayan Messi'nin başarısını ise Luis Enrique, "Messi'nin istatistikleri başka bir galaksiden" diye özetledi. Neymar da takım arkadaşını, "Messi harikulade" sözleriyle tanımladı.

Bunlara katılmamak mümkün görünmüyor, zira şu anda Arjantinli, önceki görünümünden çok daha öte. 300'üncü maçında biri penaltıdan olmak üzere üç gol atan ve bir de asist yapan Messi'nin sadece 27 yaşında olduğunu da hatırlarsak, yıldız oyuncunun önünde kırılacak çok daha rekor var gibi görünüyor. (ntvspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon