Yanal: Gol yemeden kazanmak en büyük stratejimiz olacak

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında sahasında Napoli'yi konuk edecek Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, gol yemeden kazanmanın en büyük stratejileri olacağını söyledi

Yayınlanma: 18.02.2015 - 15:24
Abone Ol google-news

Yanal, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu ile basın toplantısı düzenleyerek maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İtalya'dan gelen misafirlere "hoş geldin" diyen Yanal, "Onları burada iyi ağırlamak ve iyi uğurlamak istiyoruz. Futbolu çok seven bir ile geldiler, mutlaka biliyorlardır. İyi bir seyirci karşısında güzel bir oyunla turu geçen biz olmak istiyoruz" dedi.

Yanal, rakiplerinin gücünü bildiklerini ifade ederek, "Elbette güçlü bir takım, deneyimli bir takım ama futbolun en güzel tarafı, her zaman her şeyin mümkün olması. Biz de bu iki aşamadan ilkini kendi evimizde oynayıp, iyi bir sonuçla rakibimize misafir olmaya gideceğiz. Umarım turu biz geçeriz" diye konuştu.

Bu tür maçların çok karışık stratejilerinin olmadığını söyleyen Yanal, "Statü belli, evinizde yediğiniz bir gol sizin için dezavantaj. Rakip sahada attığınız goller de sizin için avantaj. Gol yemeden kazanmak en büyük stratejimiz olacak" ifadesini kullandı.

Ersun Yanal, takımda eksik oyuncularının fazla olduğunu belirterek, "Takımda bulunan 11 oyuncunun yarınki maç kadrosunda olmayacağı gerçeği var. Bunun içinde sakatlar, cezalılar, listeye yazamadıklarımız var. Bunu tartışmanın yeri değil. Oynayacak oyuncuların saha içindeki motivasyonuna, yapacaklarına kilitlenmek gerekiyor" dedi.

- "Oyuncularım hazır"

Futbolun bir takım oyunu olduğunu dile getiren Yanal, şöyle devam etti:

"Takımdaki her oyuncu da hazır olmak zorunda. Oyuncularımın da hazır olduğunu düşünüyorum. Maça çıkıyorlar, 3 sonuç var, 3 sonuç da doğal sonuç, futbol oynuyoruz. Güçlü bir takımla oynayacağız. Seyircimize iyi bir mücadele izlettirmek istiyoruz. Çünkü onların nasıl futbol istediklerinin hepimiz farkındayız. Sonuç ne olursa olsun seyirciye keyif vermeliyiz. Kazanmak için sahaya çıkan bir takım olduk ve her zaman böyle olacağız. Yarın da böyle olacak. Yarın sahada kazanmak için her şeyi yapan bir takım göreceksiniz."

- "Napoli iki takım çıkarabilecek zenginlikte"

Yanal, Napoli'nin çok alternatifli iyi bir takım olduğunu belirterek, "İki takım çıkarabilecek zenginlikte. Ligde ve kupada ayrı takımlarla oynuyorlar. Deneyimli bir takım. 2013'ten beri takımın başında aynı teknik direktörü olan bir takım. Takım oyunu oynayan takımlara karşı yapacağımız hamleler belli. İyi maç olacak. Rakibimizin gücünü bilerek oynadığımızda alacağımız sonucu oyuncularımızla da paylaştık. Savunma takım halinde yapılıyor. Takım halinde yapmayı başardığımızda üstesinden gelebiliyorsunuz. Yarın da takım halinde iyi savunma yapmak zorundayız" diye konuştu.

Ligde son 4 maçta iyi sonuçlar aldıklarını vurgulayan Yanal, "Ligde özellikle son 4 karşılaşma iyi gidiyoruz, iyi oynuyoruz. Hedefimiz de devam ediyor. Benim aldığım dönemden bu yana da 2 kırılan maç dışında iyi olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa kupasında da iyi bir performansla önümüze bakmak istiyoruz" dedi.

- "Pandev ve Dzemaili'yi fazla göremedik"

Yanal, bir İtalyan gazetecinin, "Özellikle İtalya'dan gelen Pandev ve Dzemaili gibi oyuncular İtalyan ve Türk futbolunu birbirlerine yakınlaştırdılar mı" şeklindeki sorusuna, "Çok fazla göremedik onları ama bunun ötesinde İtalyan teknik direktörlerin bize katkısı oldu . Yüzde yüz, çok fazlasıyla olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Ersun Yanal, "11 yıl önce Benitez ile karşı karşıya gelmiştiniz. Benitez'in takımı Valencia turu geçmiş ve daha sonra da kupayı kazanmıştı. Bu kez de turu geçen taraf, kupayı kazanır mı" şeklindeki bur soruya üzerine de "Futbol bu, her şey olur ama o zamanki Valencia takımı ispanya Ligi'nde de çok iyiydi. Umarım biz de yaparız" ifadesini kullandı.

- Soner Aydoğdu: "Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu ise "Yarın akşam zorlu bir maça çıkacağız. Bütün ekip olarak bunun farkındayız. Geçen yıl bu turda elenmiştik ama bu yıl öyle bir niyetimiz yok. Sahada elimizden gelenin en iyisini ortaya koyup, turu geçmek için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Soner, takımdaki eksik oyuncularla ilgili bir soruya ilişkin, "Eksik oyuncular Trabzonspor için tabi ki önemli oyuncular ama oynamayanlar da önemli isimler. Biz de en az onlar kadar elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Oynayan, oynamayan her zaman hazır olmak zorunda. Yarınki maçta kendimizi ne kadar hazır tuttuğumuzu göstereceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler