Galatasaray, Sivas'tan üç puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Medicana Sivasspor'u 2-3'lük skorla yendi.

Yayınlanma: 21.02.2015 - 18:56
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

Konuk ekip Galatasaray'da, Balıkesirspor maçında ilk 11'de forma giyen ve yaşadığı sakatlık sonrası sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kalan Brezilyalı oyuncu Felipe Melo, Sivas'a getirilmesine rağmen ağrıları geçmediği için maç kadrosuna alınmadı. Geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan Tarık Çamdal ise yedekler arasında yer aldı.
Ev sahibi Medicana Sivasspor ise sakatlıkları süren Michael Eneramo ve İbrahim Toraman ile sarı kart cezalısı Burhan Eşer'den yoksun kadroyla Galatasaray maçına çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk takım oldu ve golü de ilk atağında buldu. 9. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Sabri'nin ortasında Selçuk'un kafasından seken topu kale alanında kontrol eden Yasin, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Golden sonra Galatasaray, Burak'la 2 kez gole çok yaklaştı ama bunları kullanamadı.

39. dakikada ise skora denge geldi. Cicinho - Olcan mücadelesinde hakem Sivasspor lehine faul verdi. 39. dakikada İbrahim Akın'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Da Costa'nın ıskaladığı topu, Aatif Chahechouhe yerden sert vuruşla ağlarla buluşturdu: Sarı kırmızılıların uzun süren itirazı sonuçsuz kaldı.

İkinci yarıda da oyunun hakimi Galatasaray'dı. 56. dakikada Olcan'ın kişisel çabası sonucu oluşan pozisyonda Burak, bomboş durumda vurdu, direkten dönen topa yine Burak dokundu ve ağlara gönderdi. Ligdeki 13. golünü atan Burak, takımını bir kez daha öne geçirdi.

67. dakikada Galatasaray farkı ikiye çok organize bir golle çıkardı. Sneijder-Burak-Telles üçgeninde son dokunan Brezilyalı olud ve skoru 3-1'e getirdi.

85. dakikada Sivas'ı umutlandıran gol geldi. Aatıf ile verkaça giren İbrahim Akın, topu ağlara gönderip farkı bire indirdi. Ancak maçta başka gol olmadı..

Galatasaray,çekinerek gittiği Sivas deplasmanından 3-2'lik galibiyetle döndü ve maç fazlasıyla lider oldu.. Sarı kırmızılıların puanı 48..

Stat: 4 Eylül Stadı

Hakem: Hüseyin Göçek

Galatasaray: Muslera, Sabri, Koray, Chedjou, Olcan, Hamit, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Burak

Medicana Sivasspor: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Ziya, Mehdi, Adem, Kadir, İbrahim Akın, Aatıf, Utaka

Sivasspor- Galatasaray maçı - FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI: 2-3

90' Hakem Hüseyin Göçek müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90' Sol kanatta topla buluşan Musa Sinan ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Savunmada Telles'den seken top penaltı noktasındaki Batuhan'a doğru yöneliyor. Batuhan rövaşata vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

90' Ceza yayı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Cicinho ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmada Hamit Altıntop bu topu kafa ile karşılıyor.

90' Sol kanatta topla buluşan Emre Çolak havadan pasını ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Alex Telles'e gönderiyor. Alex Telles müsait pozisyonda vurmak istiyor ancak savunmada Musa Sinan son anda araya girerek tehlikeyi önlüyor.

90' Hızlı gelişen Galatasaray atağında topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Olcan Adın ceza sahasına girer girmez yerden sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

90' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

89' Orta alan dairesi sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Cicinho ortasını ceza alanına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Manuel Da Costa kafa ile pasını altıpas sol çaprazındaki İbrahim Öztürk'e indiriyor. İbrahim topu kontrol ederek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

88' Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor ancak bu topu savunma karşılıyor.

85' GOOOLL!! Medicana Sivasspor, İbrahim Akın ile farkı bire indiriyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan İbrahim Akın pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Adem Koçak'a gönderiyor. Adem bekletmeden pasını savunma arkasına kaçan İbrahim Akın'a gönderiyor. İbrahim Akın topu kontrol ederek ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yapıyor ve top sol direğe çarparak filelerle buluşuyor.

81' Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Wesley Sneijder oyundan alınırken yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

79' Sol kanattan gelişen Medicana Sivasspor atağında Ziya ortasını ceza yayına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan İbrahim Akın bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera bu topu yumrukları ile çıkartıyor.

78' Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Burak Yılmaz oyundan alınırken yerine Emre Çolak oyuna dahil oluyor.

75' Gelişen Medicana Sivasspor atağında Ziya'nın uzun pası ile savunma arkasında topla buluşan Batuhan Karadeniz kaleye doğru topu çevirmek istiyor ancak golcü oyunucunun pozisyonu ofsayt.

73' Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Alex Telles yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

70' Medicana Sivasspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. John Utaka oyundan alınırken yerine Musa Sinan Yılmazer oyuna dahil oluyor.

67' GOOOLL! Galatasaray, Alex Telles ile farkı ikiye çıkartıyor. Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Burak son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisine hareketlenen Alex Telles'e gönderiyor. Alex Telles gelen topu tek vuruşla filelerle buluşturuyor.

65' Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken konuk ekip Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

63' Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyundan alınırken yerine Alex Telles oyuna dahil oluyor.

60' Medicana Sivasspor'da Manuel Da Costa, rakibi Yasin'e hava topu mücadelesinde faul yapıyor. Pozisyon sonrasında hakem Hüseyin Göçek, Manuel Da Costa'yı sarı kart ile cezalandırıyor.

58' Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Aatif Chahechouhe çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

56' GOOOLL!! Galatasaray, Burak ile öne geçiyor. Sol kanattan ceza sahasına giren Olcan son çizgiye inerek pasını altıpas sol çaprazındaki Yasin'e gönderiyor. Yasin bekletmeden pasını yerden arka direğe doğru hareketlenen Burak'a gönderiyor. Burak'ın vuruşunda top sağ direkten tekrar kendisine geliyor ve tecrübeli golcü bu kez topu boş kaleye gönderiyor.

54' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

49' Ceza yayı sol çaprazından ceza sahasına giren Olcan Adın altıpas sol çaprazından yerden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Korcan Çelikay uzanıyor ve topa sahip oluyor.

47' Ceza sahası sağ tarafında topu kontrol eden İbrahim Akın pasını ceza yayı sağ çaprazındaki arkadaşı Mehdi Taouil'e gönderiyor. Mehdi Taouil yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı Medicana Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

İLK YARI 1-1

45' İlk yarının bitiş düdüğünün ardından hakem Hüseyin Göçek kaleci Muslara'ya yaptığı davranıştan dolayı sarı kart gösteriyor.

45' Hakem Hüseyin Göçek müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

44' Wesley Sneijder'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Hamit Altıntop bekletmeden kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

39' GOOOLL! Medicana Sivasspor, Aatif Chahechouhe ile beraberliği yakalıyor. Sağ kanat korner bayrağına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta İbrahim Akın ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Manuel Da Costa'dan seken top altıpas sol tarafında Aatif Chahechouhe'da kalıyor. Aatif Chahechouhe bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

37' Medicana Sivasspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kadir Bekmezci oyundan alınırken yerine Batuhan Karadeniz oyuna dahil oluyor.

35' Ceza yayına topla birlikte hareketlenen Cicinho pasını sol çaprazdan ceza sahasına giren Utaka'ya doğru gönderiyor. Topla buluşan Utaka altıpas sol çaprazına kadar topu sürerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Sabri'den dönerek tekrar kendisine çarpıyor ve dışarı gidiyor.

32' Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Bruma rakibini geçerek son çizgiye inmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Burak sol ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ancak top sol direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.

31' Galatasaray'da Olcan Adın rakibi Cicinho'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

27' Medicana Sivasspor'da Mehdi Taouil, rakibi Wesley Sneijder'in hızlı atağını kesmek için kendisini faulle durduruyor ve hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

26' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan İbrahim Akın yerden sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

25' Galatasaray gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Bruma'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Burak bekletmeden yerden sert vuruyor ancak kaleci Korcan Çelikay gole izin vermiyor.

18' Hızlı gelişen Medicana Sivasspor atağında topla birlikte hareketlenen İbrahim Akın ceza yayına gelmeden pasını sol çaprazındaki arkadaşı Utaka'ya göndermek istiyor ancak savunmada Aurelien Chedjou son anda araya girerek mutlak bir pozisyonu önlüyor.

15' Medicana Sivasspor gole çok yaklaştı. Orta alanda topla buluşan Adem ileri uca doğru havadan uzun oynuyor. Savunma arasına kaçan İbrahim Akın ceza yayı üzerinde topu kontrol ediyor ve ceza sahasına girerek penaltı noktası üzerinden vuruşunu gerçekleştiriyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

13' Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Cicinho ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan İbrahim Öztürk kafa ile pasını penaltı noktasına indirmek istiyor ancak savunma araya gidiyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

11' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Selçuk İnan uzak mesafeden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

9' GOOOLL! Galatasaray, Yasin Öztekin ile öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Bruma'nın pası ile topla buluşan Sabri son çizgiye inmeden ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Selçuk gelen topu kafa ile penaltı noktasının sol tarafına doğru indiriyor. Gelen topu kontrol eden Yasin Öztekin yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

6' Sağ kanattan gelişen Medicana Sivasspor atağında Cicinho ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir arkadaşına ulaşmıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

4' Hızlı gelişen Medicana Sivasspor atağında ceza yayına hareketlenen Aatif Chahechouhe pasını sol çaprazdaki arkadaşı İbrahim Akın'a gönderiyor. İbrahim Akın rakibi geçerek vurmak istiyor ancak savunma son anda araya girerek tehlikeyi önlüyor.

3' Ev sahibi Medicana Sivasspor kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

1' Müsabaka Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu belinden sakatlığı bulunan Melo'yu karşılaşmanın kadrosuna dahil etmedi. Hamit Altıntop'un yanı sıra sakatlıktan kurtulan Sabri Sarıoğlu da ilk onbirdeki yerini aldı. Semih'in sakatlığı nedeni ile savunmada Chedjou Koray Günter ikilisine görev verdi. Bruma da karşılaşmanın ilk onbirinde yer aldı. Umut, Telles, Pendev, Hakan Balta, Emre ve Tarık ise yedekler arasında yer aldı.

Medicana Sivasspor'da sarı kart cezalısını olan Burhan ile sakatlıkları bulunan Eneramo ve İbrahim Toraman kadroda yer almadı. Teknik direktör Sergen Yalçın Burhan'ın yokluğunda Mehdi Taouil'e yer verirken, forvette ise tercihi Utaka'dan yana kullandı. Geçen hafta onbirde başlayan Batuhan yedek kaldı.

Karşılaşmanın başlama saatinde 4 Eylül Stadı'nda hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldü. Maçının oynanacağı 4 Eylül Stadı'nın zemini alttan ısıtma sistemi nedeni ile maç öncesi, karşılaşmaya uygun bir görüntü verdi. Dün karla kaplı olan stat tribünleri ise yapılan çalışma ile maça hazır hale getirildi.

Karşılaşmayı çevre illerden gelen 860 dolayında Galatasaraylı taraftar takip ederken, Medicana Sivasspor'u ise yaklaşık 10 bin dolayında futbolsever destekledi.

Kırmızı Beyazlı futbolcular ısınmak için sahaya çıkarken geçen hafta Torku Konyaspor maçının ardından kalp krizi geçiren Medicana Sivasspor Genel Koordinatörü Faruk Taşseten'in fotoğrafının basılı olduğu ve üzerinde 'Geçmiş olsun Faruk Abi, Bekliyoruz' yazılı tişört ile çıktı.

Sivasspor tribünlerindeki taraftarlar hazırladıkları döviz ile disiplinsizliği nedeni ile süresiz kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut için Sergen Yalçın'dan af istedi.

Karşılaşmayı takip etmek için yerel ve ulusal basından 75 kişi akreditasyon yaptırdı.

Sivassporlu futbolcular sahaya 'Vergi geleceğimizdir, vergisiz kazanca izin vermeyelim' yazılı pankart ile çıktı.

Karşılaşmayı Sivas Valisi Alim Barut da şeref tribününden izledi. Karşılaşmaya Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ile birlikte şeref tribününde yan yana izledi. Sarı kırmızılılar mor formayla, Sivasspor ise çubuklu forma ile sahaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler