Fenerbahçe'nin liderlik umutlarını Akhisar yaktı

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir darbe aldı.

Yayınlanma: 23.02.2015 - 19:43
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftası Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor maçıyla tamamlandı.

Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan maçı Akhisar son dakika golüyle 2-1 kazandı. Bu yenilgi ile Fenerbahçe'nin sahasındaki 33 maçlık yenilmeme serisi sona erdi.

Akhisar Belediyespor maçın 5. dakikasında Güray Vural'ın müthiş aşırtması ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe ise bu gole 41. dakikada Meireles'in füzesi ile karşılık verdi. Dakikalar 89'u gösterirken sahneye çıkan Ricardo Vaz Tez skoru belirledi: 2-1.

Alınan bu sonuç neticesinde Fenerbahçe 46 puanda kaldı ve liderlik şansını tepti. Akhisar Belediyespor ise 25 puana yükseldi.

Ligin 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor'la karşılaşacak. Akhisar ise sahasında Başakşehir'i ağırlayacak.

Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor (Foto Galeri)

 

FENERBAHÇE: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Meireles, Kuyt, Sow, Emenike

AKHİSAR BELEDİYE: Oğuz, Tolga, İsmail, Douglao, Kadir, Custodio, Pekin , Bilal , Güray, Bruno, Gekas

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

5' GOL... Akhisar Bld.Spor, Güray Vural'ın golüyle maçta öne geçiyor. Bilal Kısa'nın güzel arapasında savunmanın arkasında topla buluşan Güray Vural ceza sahası yayının dışından bekletmeden sol ayağıyla mükemmel bir şut çıkarıyor ve kaleci Mert Günok'un uzanamayacağı köşeden topu ağlarla buluşturuyor.

13' Fenerbahçe inanılmaz bir gol kaçırıyor ! Dirk Kuyt'ın sağ kanattan ortasında Caner Erkin arka direkte topu kale ağzına doğru indiriyor. O bölümde Emmanuel Emenike boş pozisyonda zoru başarıyor ve topu üstten auta gönderiyor.

21' Sağ kanattan gelen ortaya Bruno Mezenga penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Mert Günok'un üzerinde kalıyor.

40' Emmanuel Emenike'nin sağ kanattan ortasında Caner Erkin penaltı noktasının gerisinde sol ayağıyla topun gelişine vuruyor ancak top yandan auta gidiyor.

41' GOL... Fenerbahçe, Raul Meireles'in golüyle maçta beraberliği sağlıyor. Moussa Sow'un sağ kanattan ortasında Dirk Kuyt ceza alanı içinde topu geri doğru Raul Meireles'e indiriyor. Raul Meireles, ceza alanı yayı içinden sağ ayağıyla müthiş vuruyor ve topu kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturuyor.

45' Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona eriyor.

46' Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle ikinci yarı başlıyor.

59' Dirk Kuyt'ın pasıyla Raul Meireles ceza alanı sağ çaprazından yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Oğuz Dağlaroğlu sağına giden topu yatarak kontrol ediyor.

62' Fenerbahçe, mutlak bir golden daha yararlanamıyor ! Mehmet Topal'ın pasında Caner Erkin büyük bir efor sarfederek kale çizgisi üzerinden topu altıpasa çeviriyor. Uygun durumda Moussa Sow sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten geri dönüyor.

84' Akhisar Bld.Spor, öne geçme fırsatından yararlanamıyor ! Sol çaprazda topla buluşan Lomano Lua-Lua güzel arapasla Theofanis Gekas'ı ceza alanı içinde topla buluşturuyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Theofanis Gekas yerden şutunu çekiyor ancak Mert ayaklarıyla gole izin vermiyor.

89' GOL... Akhisar Bld.Spor, Ricardo Vaz Te'nin golüyle maçta bir kez daha öne geçiyor. Ani gelişen kontra atakta topla birlikte süratle ilerleyen Lomano Lua-Lua sağ tarafından hızla gelen Ricardo Vaz Te'yi çok iyi görüyor. Sağ çaprazdan ceza alanı içine giren Ricardo Vaz Te, kaleci Mert Günok'tan sıyrıldıktan sonra topu filelere gönderiyor.
 
90' Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Akhisar Bld.Spor, Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 mağlup ederek rakibinin evindeki 33 maçlık yenilmezlik serisine son veriyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler