Galatasaray'ın liderlik koltuğunu bırakmaya niyeti yok

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesinde sahasında ağırladığı SAİ Kayseri Erciyesspor'u 3-1 mağlup etti.

Yayınlanma: 27.02.2015 - 19:12
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında sahasında SAİ Kayseri Errciyesspor’u ağırlayan lider Galatasaray, üstün futbol sergilediği mücadeleyi 3-1 kazanarak zirveyi elinde tutmayı başardı.

Türk Telekom Arena’da oynanan mücadeledye fırtına gibi başlayan sarı kırmızılı ekip, 5. dakikada Umut Bulut’un golüyle 1-0 öne geçerken 32’de Kayseri Erciyesspor’un golcüsü Björn Vleminckx skoru 1-1’e getirdi.

Galatasaray - Kayseri Erciyesspor (Foto Galeri)

Galatasaray’ın birçok net fırsattan yararlanamadığı ilk 45 dakika beraberlikle sona ererken ikinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray, 53’te savunma oyuncusu Aurelien Chedjou’nun golüyle skoru 2-1 yaptı.

Maç boyunca Kayseri Erciyesspor savunmasına zor anlar yaşatan Galatasaray’da Wesley Sneijder’in bir topu direkten dönerken kaleci Zülküf Özer yaptığı kurtarışlarla farkın artmasına engel oldu.

Ancak Hollandalı Wesley Sneijder 90+1. dakikada Muslera’nın pasında topa çok iyi hareketlendi ve hem takımını, hem de taraftarını rahatlatan golü atarak skoru 3-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu sonuçla sona erdi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 51 yaparken Kayseri Erciyesspor 20 puanda kaldı. Sarı kırmızılı ekip gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken Kayseri Erciyesspor ise evinde Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

 

GALATASARAY
Muslera, Sabri, Koray, Chedjou, Olcan, Hamit, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Umut

K. ERCİYESSPOR
Zülküf, Caner, Diakhate, Boye, Anıl, Murat, Yasin, Cenk, Drenthe, Serdar, Vleminckx

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Tolga Özkalfa ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray başlıyor.

5' GOL... Galatasaray Umut Bulut'un attığı golle mücadelede 1-0 öne geçiyor. Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Bruma topla birlikte bir kaç metre ilerledikten sonra çok sert bir vuruş çıkarıyor. Kaleci Zülküf Özer'den seken topu iyi takip eden Umut Bulut yakın mesafeden kafayla topu ağlara gönderiyor.

11' Royston Drenthe'nin savunma arkasına attığı pasla ceza sahası içi sağ çaprazda Cenk Ahmet Alkılıç topla buluşuyor. Topu kontrol edip sağ ayağının dışıyla uzak kale direğine doğru vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera bu pozisyonda da gole izin vermiyor.

17' Orta alanda sağ kanattan atılan derinlemesine pasla bir anda topla birlikte sağ kanatta yalnız kalan Bruma süratle ceza sahasına girdikten sonra kaleci Zülküf Özer ile karşı karşıya kalıyor. Bruma'nın ayağının dışıyla yaptığı vuruş kaleciyi geçip kaleye yöneliyor ancak Caner Osmanpaşa kafayla topu çizgi üzerinde uzaklaştırmayı başarıyor. Galatasaray mutlak bir gol şansından yararlanamıyor.

25' Wesley Sneijder'den aldığı pasla ceza sahası dışı kaleyi tam cepheden gören bir noktada topun sahibi olan Hamit Altıntop topla bir süre bekledikten sonra önünü açıp kaleyi düşünüyor. Çok sert gelen topu kaleci Zülküf Özer son anda parmaklarının ucuyla kornere göndermeyi başarıyor.

31' GOL... SAİ Kayseri Erciyesspor Björn Vleminckx'in attığı golle karşılaşmada durumu 1-1'e getiriyor. Royston Drenthe'nin ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan attığı havadan pasa Björn Vleminckx hareketleniyor. Altıpasın gerisinde sağ çaprazda topun gelişine düzgün vuruyor ve topu ağlara gönderiyor.

42' Sol kanattan atağa katılan Selçuk İnan müsait durumdaki arkadaşı Wesley Sneijder'e güzel bir pas çıkarıyor. Geriden gelen Wesley Sneijder topu kontrol eder etmez yerden uzak kale direği dibine doğru vuruşunu yapıyor ancak istediği gibi vuramayınca top farklı şekilde sahayı terkediyor.
 
45' Tolga Özkalfa ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.
 
46' Tolga Özkalfa'nın düdüğüğüyle ikinci yarıya konuk ekip SAİ Kayseri Erciyesspor başlıyor.
 
53' GOL... Galatasaray, Aurelien Chedjou'nun attığı golle karşılaşmada yeniden öne geçiyor. SAİ Kayseri Erciyesspor yarı alanında sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geliyor. Selçuk İnan'ın arka direğe doğru gönderdiği kavisli topa altıpasın sol çaprazında bulunan Aurelien Chedjou kaleye sırtı dönük bir şekilde iyi yükseliyor ve kafayla kaleci Zülküf Özer'in üstünden topu ağlara gönderiyor.
 
65' SAİ Kayseri Erciyesspor kendi ceza sahası içinde riskli paslaşmalar yapıyor. Bu paslaşmaların sonunda top ceza sahası dışına açılıyor ve araya giren isim Sabri Sarıoğlu oluyor. Topla birlikte ceza sahasına doğru hareketlenen Sabri Sarıoğlu müsait durumdaki arkadaşı Bruma'yı ilk pozisyonda tercih etmeyince attığı pas sonrasında rakip oyuncularda kalıyor. Galatasaray önemli bir gol şansından yararlanamıyor.
 
79' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında ceza sahası sağ yan çizgisinin bir kaç metre dışında topla buluşan Emre Çolak ortasını yapıyor ancak bu ortayı Murat Yıldırım elle kesince Tolga Özkalfa oyunu durduruyor. Galatasaray tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
 
82' Alex Telles'in verdiği pasla topla buluşan Wesley Sneijder iki rakibini geçtikten sonra ceza yayının hemen solundan yaptığı sert vuruşta top üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Galatasaray, Wesley Sneijder ile gole çok yaklaşıyor.
 
90' GOL... Galatasaray, Wesley Sneijder'in attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Alex Telles'in Pape Diakhate ile girdiği ikili mücadele sonrasında boşta kalan topu Wesley Sneijder kapıyor. Topla birlikte ceza sahasına giren Wesley Sneijder vuruşunu yapıyor. Kaleci Zülküf Özer'den seken top bir kez daha Wesley Sneijder'in önünde kalıyor ve altıpasın sol yan çizgisinden yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluşuyor.
 
90' Tolga Özkalfa son düdüğünü çalıyor ve Galatasaray mücadeleden 3-1'lik üstünlükle ayrılıyor. Bu galibiyetle birlikte Galatasaray bu haftayı da lider kapatmayı garantiliyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler