Taraftardan F.Bahçe’ye derbi için ağır fatura

G.Saray maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Beşiktaş sınavı tehlikede.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 06:45
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen kulüpler arasında bulunuyor. Sanırım buradan kötü bir haber çıkacak. Bilindiği üzere Sarı - Lacivertliler çirkin ve kötü tezahürattan sınırdaydı. Galatasaray maçında yapılanlar işin tuzu biberi oldu.

F.Bahçe bu haftayı Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile oynayarak geçirecek. Bir sonraki rakibi Beşiktaş... Maç Kadıköy Şükrü Saracoğlu’nda. İşte bu karşılaşma büyük ihtimalle seyircisiz oynanacak. Zirvenin kızıştığı şu günlerde taraftar çok önemli bir faktör. Ancak böyle bir cezanın alınması halinde yapılacak fazla bir şey de yok.

Ceza cezadır, çekilecek. Eskiden cezalı maçlara bayan seyirciler alınıyordu. F.Bahçe için elbette kötü bir durum. İşte Hukuk Müşavirliği’nin Sarı - Lacivertiler için Futbol Disiplin Kurulu’na sunduğu sevk raporu: “F.Bahçe A.Ş. Kulübü’nün 08.03.2015 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı’nın 12/3. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

 

Emre kurtuldu

F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından tribünlere yaptırdığı tezahüratla Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddia edilen Emre Belözoğlu hakkında nihai karar verildi. Geçmişteki Tuncay Şanlı örneğini gösteren TFF Hukuk Müşavirliği ceza gerektirecek bir eylem olmadığı kararına vararak tecrübeli futbolcuyu disipline göndermedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler