Aziz Yıldırım da sırtını döndü

Formasını çıkarıp sahayı terk eden Nijeryalı golcüye başkan Aziz Yıldırım da sırtını döndü. Emenike karşılaşma içerisinde kaçırdığı net gol pozisyonunun ardından taraftarın tepkisine maruz kalmış ve oyundan çıkmak istemişti.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 23:54
Abone Ol google-news

Fenerbahçe kazandı zirve yeniden kızıştı. Fenerbahçesiz zirve elbette olmaz. Emenike maçın önüne geçti. Peki şimdi ne olacak? O formayı bir daha giyecek mi, giyerse taraftar kendisini rahat bırakacak mı yoksa Sarı - Lacivertlilerde Emenike defteri kapandı mı? Olay nasıl gelişti bir hatırlayalım. Maçın henüz başı 19. dakikaydı. Bir uzun topta Emenike, kaleci Tolga’dan sıyrılmış ancak vuruşunu çok kötü yapmıştı. Şanssızlık mı, beceriksizlik mi? Tribünler ayağa kalktı, Emenike ıslıklanmaya, yuhalanmaya başladı. Musa Sow sesleri yükselirken Nijeryalı kenara değiştirin işareti yaptı. Hocası “Devam et” dedi. Tepki sürüyordu. Emenike üzerinden formayı çıkardı koşar adımlarla saha kenarına geldi. Hasan Çetinkaya ile İsmail Kartal engelledi, bir şeyler söyledi. Döndü oyuna yeniden. Zar zor bitirdi devreyi. Soyunma odasında hocasına bir kez daha “Çıkar” uyarısı yaptı. Ve çıktı. Duşunu aldı, ikinci yarıyı izlemeden Saracoğlu’ndan ayrıldı.

NEREDE PROFESYONELLİK?

Bir kere o forma çıkmaz, madem çıkardın bir daha artık giyemezsin. Sonra arkadaşlarını yalnız bırakıp gitmem hiç hoş değil. Aydınus pozisyonları atladı, Emenike’ye kesinlikle sarı kart göstermeliydi. Doping kontrolünde Nijeryalı’nın ismi çıksaydı ne olacaktı? Bu soruya İsmail Kartal “Çağırırdık gelirdi” diyor. Ya telefonunu kapattıysa o zaman? Ah İsmail hocam. Emenike’de bu kadar ısrarcı olmasaydın Fenerbahçe şimdi zirvede yalnızdı biliyorsun değil mi? Derbi maçta taraftarın tepkisi üzerine formasını çıkartıp oyundan çıkmak isteyen Emenike’ye kulüp başkanı Aziz Yıldırım da sert tepki gösterdi. Yıldırım, “Biz onu kazanmak için her şeye göğüs geriyoruz. Ama bu hareketiyle kendisine destek olan hocasına ve bizlere ihanet ediyor. 5 kuruş alacağın ödenmediği zaman FIFA’ya gidecek kadar profesyonel olduğun kadar kötü oynadığın zaman da taraftarların protestosu karşısında profesyonel hareket edeceksin” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BASKI GÖRÜYORUM’

Emenike’nin ipi çekildi gibi. Yönetim gelecek sezon Nijeryalı futbolcuyu göndermeyi kafasına koydu. Fakat lig maratonundaki kritik süreçten dolayı olaylar şimdilik askıya alınabilir. Benim bildiğim Fenerbahçe taraftarı da bir daha o formayı ona giydirmez. Aldığım duyuma göre Nijeryalı, ülkesine uçmuş. Milli takım arası nedeniyle burada 2-3 gün dinlenip dönecekmiş. Menajeri aracılığıyla şu açıklamayı yapmış: “3 Temmuz sürecinden bu yana Türkiye’de baskı görüyorum.”

HAKEMLER GÖRMEMİŞ

Hakem Fırat Aydınus, katıldığı bir televizyon programında Emenike’nin pozisyonuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmış: “Her forma çıkartılması sarı kart değildir. Emenike kendi taraftarına yapıyor. Dışarı çıkması ise sarı kart. Ama 4. hakem görmemiş, beni uyarmalıydı. 4. hakeme çok kızdım.” Aydınus, Emre Belözoğlu’nun Slaven Bilic’e küfür ettiği iddia edilen pozisyonda ise “Emre’nin küfür ettiğini duymadım. Yardımcım da duymamış” yorumunu yapmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler