Skandal! Bakanlıkta maaş ve sigorta yok!

Universiad ve Akdeniz oyunlarında yapılan aşırı harcamalarla dikkat çeken Gençlik Spor Bakanlığı’nın medya birimindeki 20 personeline yaklaşık 4 aydır maaş vermediği ve sigorta primlerinin yatırılmadığı iddia edildi.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 17:10
Abone Ol google-news

Yasa gereği aralık ayında sözleşmeli personel ihalesinin yapılması gerekirken yaşanan aksaklık nedehiyle bu konunun sümen altında kalması, yaklaşık 20 basın ofisi çalışanını zor durumda bıraktı. Aralık ayından bu yana taşeron personele sadece yemek ve yol ödemesi yapılırken, AKP’den torpilli personelin maaşlarını gününde alması ise çifte standart olarak yorumlandı.

Bakanlık bünyesinde çalışan Y., A.,Ü., A., D., A. ve N. konu ile ilgili rahatsızlıkları sık sık dile getirdikleri için baskı görürlerken, personele danışman kadrosundaki bir görevlinin de, “konuşursanız işsiz kalırsınız” dediği öne sürüldü.

Uzun süre konudan haberi olmayan Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın, personele hak edişlerinin verilmesi için direktif verdiği, ancak sözleşmeli personel ihalesinin mevzuata takıldığı için hala imzalanamadığı da ortaya çıktı.

Not: Maaşlarını alamayan personelin ad soyad ve sigorta kayıtları elimizde olup, çalışanların zor durumda kalmaması nedeniyle yayımlamıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler