Cumhurbaşkanı da ‘Yardımcı’ olamadı

Avusturya’da gerçekleşen 39. UEFA Kongresi, Türk futbolunun Avrupa ile ilişkilerinin azaldığı organizasyon olarak- tarihe geçti.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 09:58
Abone Ol google-news

33 yıldır UEFA’nın çeşitli kademelerinde çalışan ve 6 dönemdir As Başkanlık yapan Şenes Erzik’in ‘kazanılmış hak’ kapsamında görevine devam etme hakkı varken yaşını gerekçe mgöstererek çekilmesi ve adayımız TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı’nın  7 kişilik icra kuruluna girememesi, Türk futbolunun itibar kaybı olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TFF’nin büyük desteğini alan Yardımcı’nın ilk turda 23, ikinci tur bireysel oylamada ise 14 oy alması, futbol dünyasında “Recep Tayyip Erdoğan’ın ricası UEFA’dan döndü” biçiminde
yorumlandı.

AKP iktidarı sonrası futbol yöneticiliğine soyunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığı nedeniyle Ulusoy federasyonu sonrası hemen her ekipte kendine yer bulan Yardımcı’nın UEFA İcra Kurulu’na girememesine gerekçe olarak gereken lobi çalışmasının yapılmaması gösterildi.

Erdoğan’ın özellikle Doğu Avrupa ve Azerbaycan’a Yardımcı için destek ricasında bulunduğu da ortaya çıktı. Servet  Yardımcı’nın, AKP’nin kurucularından İstanbul Milletvekili ve Savunma Bakanı yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’nın kardeşi olduğu da biliniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler