Türkiye'nin üç puan hayalini Sneijder yıktı

Euro 2016 elemeleri A Grubu maçında Türkiye ile Hollanda 1-1'lik skorla berabere kaldı.

Yayınlanma: 28.03.2015 - 19:13
Abone Ol google-news

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. hafta maçında deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

İlk yarıya etkili başlayan Türkiye yakaladığı pozisyonlarla Hollanda kalesinde etkili oldu. Burak yılmaz ve Mehmet Topal'la kale önünden 2 pozisyonda yararlanamadı. Ancak mücadelenin 37. dakikasında Burak Yılmaz ceza sahasının içinden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-0 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona erdi.


Mücadelenin 2. yarısında Millilerimiz oyunu kontrol altında tutarak yakaladığı kontra ataklarla Hollanda kalesinde etkili olmaya çalıştı. Ev sahibi ekipte 90+2'de Sneijder'le beraberliği yakaladı ve karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

TÜRKİYE: Volkan Babacan - Gökhan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner - Ozan, Mehmet Topal - Selçuk, Gökhan Töre, Volkan Şen - Burak Yılmaz.

HOLLANDA: Cillessen, Wiel, Vrij, Martins Indi, Blind, Clasie, Nigel de Jong, Sneijder, Narsingh, Huntelaar, Afellay

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' GOL! Maalesef top ağlarımızda. Hollanda atağında ceza alanına yapılan ortada seken topu ceza alanı dışında alan Sneijder'in kaleye sert şutunda Huntelaar'a çarpan top Volkan'ı yanılttı ve top ağlara gitti.

90' Mücadelenin sonuna 6 dakika ilave edildi.

90' Kazım'ın geri pasında top kısa düşünce Hollandalı oyuncudan önce son anda Volkan topu uzaklaştırdı.

88' Hollanda yine sağ kanattan geldi. Narsingh'in ceza alanına ortasında Hakan ve Dost topa birlikte yükseldi. Dost'un kafasından seken top oyun alanını terk etti. Hakan bir sakatlık geçirdi ve tedavisi yapılıyor.

87' Bir başka Hollanda atağında Sneijder'in uzak mesafeden etkili şutunda kalecimiz Volkan topu çıkarmayı başardı. Atağın devamında sağ kanattan yapılan ortada top yine Volkan'da kaldı.

86' Gelişen Hollanda atağında Narsingh'in orta alan yakınlarından ceza alanımızın ön bölümüne yükselttiği top Sneijder'den sekti ve savunmamız topu uzaklaştırdı.

77' Hollanda Milli Takımı'nda Bruno Martins Indi'nin yerine Jetro Willems oyunda.

76' Milli Takımımızda Burak Yılmaz bir sakatlık geçirdi ve saha içinde tedavisi yapılıyor.

74' Rakip yarı alan kaptığımız topla bir anda atağa çıktı. Gökhan Töre, ceza alanına kadar gidip sol ayağıyla şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kaleci Cillessen'de kaldı.

73' Sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Narsingh'in ceza alanımıza ortasında kafalardan seken top kalecimiz Volkan'da kaldı.

71' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

70' Gelişen Hollanda atağında Afellay, ceza alanı dışı sol çaprazında Mehmet Topal'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

69' Milli Takımımızda sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine Ersan Gülüm oyunda.

68' Afellay'ın Sneijder'e pasında araya giren Ozan topu hemen Hakan Çalhanoğlu'na gönderdi ve Hakan Van der Wiel'in sert darbesiyle yerde kaldı ve Hollandalı oyuncu sarı kart gördü.

67' Bu arada Milli Takımımızda Serdar Aziz bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Ersan Gülüm her ihtimale hazırlanmaya başladı.

66' Yarı alanımızda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Ozan Tufan, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

65' Bir başka Hollanda atağında Narsingh'in ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı.

63' Hollanda Milli Takımında Nigel De Jong'un yerine Bas Dost oyunda.

63' Sol kanattan ceza alanına etkili ortasında savunmamız topu yine uzaklaştırdı.

61' Hollanda Milli Takımı sağ kanattan üst üste 3 köşe vuruşu kullandı ama bütün topları savunmamız karşıladı.

60' Milli Takımımızda Volkan Şen'in yerine Hakan Çalhanoğlu oyuna girdi.

59' Afellay'ın uzak mesafeden sert ve etkili şutunda Volkan Babacan topu son anda tek eliyle kornere gönderdi.

58' De Jong'un ceza alanına ortasında top kalecimiz Volkan da kaldı.

56' Sol kanattan gelişen Hollanda atağında Blind'in ceza alanımıza ortasında savunmamız topu karşıladı. Ardından Depay'ın sol çaprazdan sağ köşeye plase vuruşunda top Volkan'da kaldı.

55' Yarı alanımızın son metrelerinde Burak, hızla rakip yarı alanına girmek isterken De Vrij'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

54' Volkan Babacan, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. Volkan oyuna devam edecek.

53' Sağ kanattan etkili gelişen Hollanda atağında Narsingh'in ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı. Atağın devamında topu sol çaprazda alan Sneijder'in orta şut karışımı vuruşunda Huntelaar, Volkan Babacan'a faul yaptı.

52' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Burak topu uzaklaştırdı.

51' Rakip yarı alanda kaptırdığımız top sonrasında Hollanda bir anda atağa kalktı ve savunmamız yüksek gönderilen topu kornere gönderdi.

50' Gelişen atağımızda rakip yarı alanın ortalarında Volkan'ın pasında Gökhan topla buluşmak isterken Blind'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

49' Kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre'nin uzak direk yakınlarına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Volkan Şen'in ceza alanı dışından şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

48' Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

47' Gelişen Hollanda atağında De Jong'un ceza alanımızın ön bölümüne attığı pasta Huntelaar'dan önce savunmamız topu karşıladı.

46' Hollanda Milli Takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Georginio Wijnaldum'un yerine Luciano Narsingh oyunda.

46' Düdük çaldı ve karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI 0-1

45' Alman hakem ilk yarıdaki son düdüğü çaldı.

45' Maçın Alman hakemi ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti.

43' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına etkili ortasında barajdan seken top boşta kaldı ve ardından De Vrij yakın mesafeden kaleye vuruşunu yaptı ama Volkan harika bir top çıkardı. Ardından topa hareketlenen Huntelaar için ofsayt bayrağı kalktı.

42' Maçın ilk sarı kartı Gökhan Töre'ye çıktı. Blind, sol kanattan ceza alanına girmek üzereyken Gökhan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve karar serbest vuruş ve sarı kart. Fakat pozisyonun faul olduğu bile tartışılır.

41' Rakip yarı alanın ortalarında Serdar, kafa topu mücadelesinde Huntelaar'a faul yaptı.

37' GOOOLL! Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Töre, son çizgi yakınlarına kadar gidip ceza alanına ortasını yaptı. Savunmayı aşan topu kontrol eden Volkan, pasını hemen Burak'a verdi. Burak topu sağına çekip ceza alanı ilk metrelerinden kaleye harika bir şut çekti ve savunmaya da çarpan top ağlara gitti.

35' Yarı alanımızda topu alan Burak, hızla rakip yarı alana geçti ve ardından Wijnaldum, Burak'a faul yaptı.

33' Volkan'ın pasında sol kanatta son çizgi yakınlarında topu kontrol eden Selçuk, topu sağına çekip ceza alanı içinden yerden pasını verdi. Mehmet'in gelişine vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

32' Yarı alanımızın ortalarında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Ozan yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

31' Orta alan yakınlarında topla buluşan Indi'nin ceza alanımıza uzun gönderdiği topu savunmamızda Hakan karşıladı.

30' Sol kanattan gelişen atakta Blind, ceza alanına hareketlendi ama son anda Mehmet Topal araya girmeyi başardı.

29' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında kafa topu mücadelesinde Huntelaar, Serdar Aziz'e faul yaptı.

28' Bir başka Hollanda atağında yarı alanımızın ortalarında Sneijder'in Huntelaar'a pasında Serdar Aziz rakibine faul yaptı.

27' Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından sağ kanatta topla buluşan Afellay'ın ceza alanımıza etkili ortasında savunmamızda Gökhan Gönül topu uzaklaştıran isim oldu.

26' Hızlı gelişen Hollanda atağında orta alanda topla buluşan Sneijder, topla birlikte sol çapraza doğru hareketlenmek istedi Ozan'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

24' Hollanda karşı atağında Snejder'in pasında ceza yayında topla buluşan Depay'ın kaleye sert şutunda Volkan Babacan topu sektirmedi.

23' Kullandığımız serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında yerden seken topu Hollanda savunması uzaklaştırmayı başardı.

22' Sol kanattan gelişen atağımızda Burak, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21' Volkan Şen'in tedavisi önce oyun alanı içinde yapıldı ama Volkan daha sonra oyun alanı kenarına gitti. Tedavisi devam ediyor.

20' Gelişen Hollanda atağında Afellay, ceza alanımıza yakın bir notada topu ayağından açınca araya Volkan Şen girmek istedi ama Afellay topu kaptırmamak isterken çok sert bir faul yaptı.

18' Burak, rakip yarı alanda rakibinden sıyrılıp pasını Ozan'a verdi. Ozan'ın uzak mesafeden kaleye sert ve etkili vuruşunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

17' Gelişen Hollanda atağında ceza alanımız içinde top bekleyen Huntelaar'a sağ çaprazdan atılan topta Huntelaar, yine Serdar Aziz'e faul yaptı.

15' Hızlı gelişen Hollanda atağında ceza alanımızda uzun gönderilen topta Huntelaar kafa topu mücadelesinde Serdar Aziz'e faul yaptı.

14' Sol kanattan gelişen atağımızda Caner, rakibinden harika sıyrılıp ceza alanındaki Burak'a ortasını gönderdi. Burak topu gerisine düşmesine rağmen kontrol edip vuruşunu yaptı ama topu son anda savunmada Indi uzaklaştırdı.

13' Rakip takım yine sol kanattan etkili geldi. Sneijder'in pasında topla buluşan Blind, çalımını atıp ceza alanına yerden ortasını yaptı ama savunmamız topu sektirmeden uzaklaştırdı.

10' Rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol çaprazdan serbest vuruş kullandık. Selçuk İnan'ın ceza alanına ortasında Serdar Aziz topu indirdi ama kaleci Cillessen topun kontrolünü sağladı.

9' Sol kanattan gelişen Hollanda atağında Sneijder, Blind ile paslaşmasının ardından kaleye çok sert bir şut çekti ve top yandan az farkla dışarıya gitti.

8' Yarı alanımızda topla buluşan Gökhan Gönül, Depay'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

7' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanımıza yapılan ortada Indi'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

6' Sol kanattan gelişen atakta Sneijder'in pasında topla buluşan Depay, ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ve son anda Volkan topu çelmeyi başardı ve top kornere gitti.

4' Hızlı gelişen atağımızda rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Selçuk'un sol kanattan son çizgi yakınlarına kadar koşu yapan Caner'e pasında Caner topa hareketlendi ama topu baskı altında oyun alanı içinde tutamadı.

3' Bu kez sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Afellay, köşe gönderi yakınlarına kadar gitti ama savunmamız Afellay'a gitme şansı vermedi ve top taca gitti.

2' Sol kanattan etkili gelişen Hollanda atağında Sneijder'in pasında Afellay'ın ceza alanına etkili ortasında kalecimiz Volkan yatarak topun sahibi oldu.

1' Düdük çaldı ve tarihi mücadele başladı.

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yaptıkları maça bir önceki karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı.

Grupta Kazakistan ile yapılan son maçın 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Olcay Şahan ve Umut Bulut yedek kalırken, kart cezalısı Arda Turan ve aday kadroya çağrılmayan Semih Kaya, Hollanda'ya karşı milli takımda yer almadılar.

Terim bu futbolcuların yerine 11'de Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal ve Gökhan Töre'ye yer verdi.

Hollanda ve Lüksemburg maçlarının aday kadrosuna alınan futbolculardan Alper Potuk ve Mahmut Tekdemir, sahaya çıkan 23 futbolcu arasında bulunmadı.

Guus Hiddink ve Fatih Terim maç öncesi bir araya gelerek tokalaştılar.

KAZIM, HAKAN VE EMRE YEDEKLER ARASINDA

Fatih Terim, 3,5 yıla yakın bir süre sonra aday kadroya çağrılan Kazım Kazım'ı Hollanda karşısında yedekler arasında tuttu.

Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekerek milli takıma çağrılan Kazım, milli formayı en son 15 Kasım 2011'de Hırvatistan'la yapılan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off rövanşında giymişti.

Grupta İzlanda ile yapılan karşılaşmadan sonra, 3 resmi maçta milli takımda yer almayan Hakan Çalhanoğlu, Hollanda karşısında yedekler arasında bulundu. Milli takım kampında Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadığı olayın ardından, aralarındaki sorun çözüldükten sonra tekrar milli takıma katılan Hakan, Hollanda'ya karşı bu önemli mücadelede yedekler arasında tutuldu.

Bu iki futbolcunun yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı.

TÜRKİYE'DE GÖKHAN GÖNÜL, HOLLANDA'DA SNEİJDER KAPTAN

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, ay-yıldızlı takımın Hollanda'ya karşı oynadığı maçta sahaya kaptan olarak çıktı.

Fatih Terim, 30 yaşındaki milli futbolcuya önemli maçta kaptan olarak görev verdi.

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ise uzun bir aradan sonra Türkiye karşısında Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı olarak sahaya çıktı.

Teknik direktörü Guus Hiddink, Robin van Persie ve Arjen Robben'in sakatlıklarından dolayı kaptanlığı Sneijder'e verdi. Hollanda'nın bir önceki teknik direktörü Louis van Gaal, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde formda olmadığı gerekçesiyle kaptanlık pazubandını Sneijder'den alarak Robin van Persie ve Arjen Robben' vermişti.

Grup maçlarına iyi başlayamayan Hollanda'da sakatlıkları bulunan yıldız oyuncular Arjen Robben, Robin van Persie ve Ron Vlaar Türkiye karşısında forma giyemedi. Hiddink forvette Van Persie'nin yerine tercihini Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben'in yerine ise Ibrahim Afellay'dan yana kullandı.

GURBETÇİLER MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Amsterdam'daki maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.

Deplasmanda Hollanda'yla karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, maçtan önce Amsterdam Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla renkli görüntüler sergileyen Türk taraftarlara zaman zaman Hollandalılar da eşlik etti.

Ajax'ın maçlarını oynadığı Hollanda'nın en modern stadı olarak gösterilen Amsterdam Arena'daki biletlerin tümü maçtan günler öncesinde satılırken, Türk taraflara ise 5 bin kadar bilet ayrıldı.

Biletler yoğun ilgiden dolayı günler öncesinde tükenirken, kimi taraftarların karaborsada çok yüksek fiyatlara bilet aldıkları ileri sürüldü. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler maçı Hollanda taraftarlar için ayrılan bölümde izledi. Amsterdam Arena'da 10 bine yakın Türk taraftar ay-yıldızlı takıma destek oldu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Maçtan yapılan anonsta seyircilere takımlarını pozitif şekilde desteklemeleri istenirken, statta meşale yakılmasının yasak olduğu dile getirildi. Açıklamada meşale yakanlara 18 ay statlara giriş ve 400 avro para cezası verilebileceğine dikkat çekildi.

Hollanda polisi stat çevresinde ve içinde olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, stada Türkiye ve Hollanda dışında başka ülke bayraklarının sokulmasına izin verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler