Prandelli duymasın!

İtalyan hocayı Avrupa’da başarı hedeflemediği için gönderen yönetim öyle bir açıklama yaptı ki.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 01:56
Abone Ol google-news

“Galatasaray’ın hedefi Avrupa değil, amacımız Süper Lig ve 4. yıldızı takmak” dediği için İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayıran Sarı-Kırmızılı yönetim, bu kez kendi açıklamalarıyla tartışma yarattı! Eski başkan Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat’ın hem mali hem idari açıdan ibra edildiği genel kurulda 2015 yılı bütçesi görüşülürken mevcut yönetimden bir ismin kullandığı “Bazı şubelerde şampiyonluğa oynayacağız, bazılarında oynayamayacağız” ifadesi Galatasaray kulislerinde şaşkınlık yarattı. Yarsuvat ve ekibi, sözleşmesi feshedilen ve CAS’ta Galatasaray aleyhine dava açan Prandelli’ye karşı “Maksadımız Türk olmayan takımları yenmek’ diyen kurucumuz Ali Sami Yen’in ruhuna ihanet edilmiştir. Galatasaray’ın hedefi mücadele ettiği her kulvarda ne kadar kupa varsa almaktır” savunmasını yapmayı planlarken kendi yöneticisinin amatör şubeler hakkındaki sözleri ‘çelişki’ olarak yorumlandı.

 

Sadece satrançta şubesinde artış

Amatör şubelerde (basketbol erkek-kadın, voleybol erkek-kadın, tekerlekli sandalye basketbol, atletizm, yüzme, sutopu, kürek, yelken, binicilik, judo, briç, satranç) son 4 sezonun en düşük gider bütçesi hazırlandı. 2014’te 104.6 milyon lira olan spor dalları giderlerinin, 2015’te 72.4 milyon liraya çekilmesi öngörüldü. 32 milyon TL’lik tasarruf için yönetim tüm şubelerin idarecileriyle çok detaylı görüşmelerde bulundu. Bu toplantıların sonucunda her sezon şampiyonluğun hedeflendiği erkek basketbolda 19.8, kadın basketbolda 4.7; erkek voleybolda 938 bin, kadın voleybolda 1.5 milyon; yüzmede 1.3 milyon; sutopunda 306 bin; kürekte 287 bin lira tasarrufa gidildi. Giderlerinde artışa gidilen tek şube ise 103 bin 431 lirayla satranç oldu.

 

Giderler azalıyor, şampiyonluk yok

Özellikle basketbol ve voleybol başta olmak üzere tüm branşlarda sporcularına ödemelerinde zorlanan Galatasaray’da çok sayıda oyuncu alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle sözleşmesini feshetmişti. Bu gerçek bilinirken bir Galatasaray yöneticisinin mali genel kurulda “2015 bütçesinde giderlerde düşüş öngörüldü. Mevcut takımların şu andaki rekabetçi konumlarını mümkün olduğunca devam ettirebilecek şekilde tasarlandı. Bazı şubelerde şampiyonluğa oynayacağız, bazılarında oynayamayacağız” sözleri tartışma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler