G.Saray geceyi gündüze kattı

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 5-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükselmesinin ardından gözlerin çevrildiği maçta Galatasaray, küme düşme hattındaki Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendi.

Yayınlanma: 05.04.2015 - 14:42
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Yapıldığı günden bu yana ilk defa gündüz lig maçının oynandığı stattan gülerek ayrılan 4-2'lik galibiyetle G.Saray oldu.
 

Sarı-kırmızılı takımın galibiyet golleri; 27'de Yasin Öztekin, 48 ve 90'da Wesley Sneijder ile 59'da Umut Bulut'tan geldi. Karabükspor'un golleri ise 72. dakikada Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı gol ve 86. dakikada Furkan'dan geldi.

Bu galibiyetle Galatasaray puanını 58 yaptı. Kardemir Karabükspor ise 18 puanda kaldı. Ligin 27. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor iler karşılaşacak. Karabükspor ise sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

KAYAHAN UNUTULMADI

Galatasaray taraftarları büyük usta Kayahan'ı unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kayahan için 'Mekanın cennet olsun büyük usta. Güzel Galatasaraylı Kayahan' yazılı bir pankart açtılar. Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sporun bu çirkinliklerden uzak kalması gerektiğini kaydetti.

ARENA'DA BİR İLK

Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda Türk Telekom Arena'da ilk kez gündüz maçı oynadı.

Sarı-kırmızılı takım, 2010-2011 sezonun devre arasında faaliyete giren Türk Telekom Arena'da daha önceki lig ve kupa maçlarının tamamını akşam saatlerinde yaptı.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki oynadığı ilk gündüz maçı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kar yağışı nedeniyle ertelenen Juventus maçı oldu. Türk Telekom Arena'da 10 Aralık 2013'te saat 21.45'te başlayan maç, yoğun kar yağışı nedeniyle 32. dakikada bir gün sonraya ertelendi. 11 Aralık 2013'te saat 15.00'te kaldığı yerden devam eden müsabakayı Galatasaray, Sneijder'in golüyle 1-0 kazandı.

Galatasaray, ligde son gündüz maçını geçen sezonun 15. haftasında 15 Aralık 2013'te deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maç saat 15.30'da başladı.

.

Takımlar mücadeleye şu 11'ler ile başladılar:

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Umut

KARABÜK: Abdulaziz, Erdem, Mabiala, Yiğit, Tanju, Hakan, Musa, Traore, Furkan Özçal, Ahmet İlhan, Fatih Candan

GOLLER: Dk. 26 Yasin Öztekin, Dk. 48 Sneijde, Dk.59 Umut Bulut, Dk 71 Hakan Balta (Kendi kalesine) Dk. 86 Furkan Özçal, Dk. 90 Wesley Sneijder

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Karşılaşma Karabük'ün vuruşu ile başladı.

6' Sol kanatta topla buluşan Tanju Kayhan'ın ceza alanı içine ortasında top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

13' Sol çaprazdan ceza alanı içine hızla giren Yasin Öztekin vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor. Savunmadan dönen top ceza sahası yayının hemen gerisinde Wesley Sneijder'a geliyor. Wesley Sneijder'ın sağ ayağıyla şutunda top bir kez daha savunmadan geri dönüyor.

19' Tanju Kayhan'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Hakan Özmert sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top farklı şekilde Fernando Muslera'nın kontrolünde üstten auta gidiyor.

26' GOL! Galatasaray, Yasin Öztekin'in golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza alanı hemen dışında kaleci Abdulaziz Demircan kafasıyla topu uzaklaştırmak istiyor ancak kısa düşen top Yasin Öztekin'e geliyor. Yasin, topu göğüsüyle önüne indirdikten sonra kalenin boş olduğunu görüyor ve aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.

40'Erdem Özgenç, Galatasaray yarı alanının son metrelerinde Hamit Altıntop'a arkadan yaptığı faul sonrasında hakem Tolga Özkalfa'dan sarı kart görüyor.

45' Hakem Tolga Özkalfa'nın düdüğüyle ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

48' GOL! Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Wesley Sneijder'ın sağ ayağıyla vuruşunda barajın üzerinden geçen top sağ kale direğinin dibinden kaleci Abdulaziz Demircan uzanmasına rağmen ağlarla buluşuyor.

54' Önüne topu çok iyi alan Umut Bulut ceza alanı sağ çaprazından sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top yandan auta çıkıyor.

59' GOL! Galatasaray, Umut Bulut'un golüyle skoru 3-0 yapıyor. Bruma'nın güzel ara pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Umut Bulut sağ ayağıyla yerden düzgün bir vuruş yapıyor ve topu kaleci Abdulaziz Demircan'ın sağından filelerle buluşturuyor.

71' GOL! KDÇ Karabükspor, Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye indiriyor. Furkan Özçal'ın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Erkan Kaş yerden ortasını sert yapıyor. Hakan Balta'nın ayağına çarpan top ağlarla buluşuyor.

86' GOL! KDÇ Karabükspor, Furkan Özçal'ın golüyle farkı 1'e indiriyor. Topla birlikte ilerleye Furkan Özçal ceza sahası yayının sağ tarafından müthiş bir vuruyor. Kaleci Fernando Muslera'nın üzerinden geçen top üst direğe de çarparak ağlarla buluşuyor.

90' GOL! Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle farkı tekrar 2'ye çıkarıyor. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Wesley Sneijder'ın pasıyla ceza alanı içine giren Umut Bulut topu penaltı noktası üzerine doğru Olcan Adın'a çeviriyor. Olcan, sırtı kaleye dönük pozisyonda geriye doğru uygun durumda bulunan arkadaşı Wesley Sneijder'a pasını veriyor. Wesley Sneijder, sol ayağıyla yaptığı net vuruşla topu ağlara gönderiyor.

90' Hakem Tolga Özkalfa maçı bitiren son düdüğü çalıyor ve Galatasaray, KDÇ Karabükspor'u 4-2 mağlup ediyor. Bu sonuçla Galatasaray puanını 58'e çıkarıyor ve tekrar liderlik koltuğuna yükseliyor. KDÇ Karabükspor ise bu yenilgiyle 18 puanda kalıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler