Sendika sahaya indi

Karadolap Kulübü, Emek-Sen’le sözleşme imzalayıp Türkiye futbol tarihine geçti.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 23:42
Abone Ol google-news

Metin Göktepe turnuvası, Soma faciasındaki eylemleri, Gezi şehitleri için açılan pankartlar Karadolap Spor Kulübü’nü futbolun ötesinde bir yere taşıdı. Karadolap, çalışanlarını sendika üyesi yapan ilk spor kulübü olma sıfatıyla da Türkiye futbol tarihine geçti. Şimdilik kulüp için emek veren 3 kişiyle birlikte yine Karadolap’ta çalışıp aynı zamanda oyuncu olarak görev yapan iki futbolcu sendikalı oldu. Sendikalaşma, Alibeyköy’deki kulüp binasında, Emek-Sen ve Karadolapspor arasında yapılan imza töreni ile resmiyet kazandı.

 

Çizgi Metin unutulmadı

Törende, spor camiasının örgütlenme mücadelesine damga vurmuş Galatasaraylı Metin Kurt da unutulmadı. Emek-Sen adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bir yanımız buruk. Bu tarihi bir imza. Türkiye’de spor emekçilerinin sendikal hakları için uzun yıllar mücadele eden ve Emek-Sen’i kuran nam-ı diğer Çizgi Metin’in de bu ana tanık olmasını isterdik. Karadolap bizim için sadece bir spor kulübü değil. Kentsel dönüşüme, uyuşturucu sorununa, toplumsal olaylara ve adalet arayışına kayıtsız kalmayan bir camia.”

 

'Duruşumuz farklı'

Karadolap Başkanı Çayan Dursun da kulübün muhalif yanına, “Biz sadece spor değil yaşamın her alanında örgütlü olmayı savunan bir yapıyız” diye dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: “Şimdiye kadar sendikayla sözleşme imzalamış bir kulüp yok. Bu alanda büyük bir sömürü var. Büyük spor kulüplerinde çalışan emekçilerin bile iş güvencesi yok. Her şey kulüp yöneticilerinin iki dudağı arasında. Bu kadar güvencesiz bir sektörde, ilki başarmak mutluluk verici. Örnek olmak istiyoruz. İmzaladığımız sözleşme kusursuz değil iyi niyetli. Olanaklarımız bu kadar. Eyüp’te 23 kulüp var. Hepsine belediye tarafından yardım yapılıyor. Ancak biz duruşumuz nedeniyle, destek alamıyoruz. Aslında bu, bizim açımızdan onur. AKP belediyesinden yardım almamamız, doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor. Onlar el pençe divan duracak insanlar istiyorlar. Bizler, ‘futbol sadece futbol değildir, aynı zamanda bir yaşam biçimidir’ diyenlerdeniz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler