Beşiktaş, Kasımpaşa'ya gol yağdırdı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 1-5'lik skorla yendi.

Yayınlanma: 18.04.2015 - 18:27
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, 1-5'lik skorla galip oldu. Bu sonuçla puanını 58'e yükselten Beşiktaş, averajla liderliğe yükseldi. 

Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu.

KASIMPAŞA: Isaksson, Sancak, Donk, Barış, Veysel, İlhan, Castro, Babel, Scarione, Tunay, Adem

BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Ersan, Sivok, Motta, Atiba, Sosa, Tolgay, Olcay, Mustafa Pektemek, Demba Ba

Kasımpaşa-Beşiktaş maçı - FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI 1-5

90' Mustafa Kamil Abitoğlu'nun son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 4-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

87' Kaleci Günay Güvenç'in önde olduğunu gören Ryan Babel, santra vuruşunun hemen ardından şutunu çekerek şansını deniyor ancak top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

87' Aynı dakika içerisinde Necip Uysal, Atiba Hutchinson'ın yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

87' Kasımpaşa karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Veysel Sarı'nın yerine Erhan Kartal'ı oyuna alarak kullanıyor.

86' GOOOLL!! Beşiktaş, Jose Sosa'nın attığı golle skoru 5-1 yapıyor. Jose Sosa'nın pası ile topla buluşan Oğuzhan Özyakup topu biraz sürdükten sonra yerden pasını ceza sahası yayı içerisinde bulunan Jose Sosa'ya veriyor. Sosa'nın ceza sahası içerisine girmeden sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Andreas Isaksson'un solundan ağlarla buluşuyor.

84' Aynı dakika içerisinde Kasımpaşa'da Ferhat Kiraz, Sancak Kaplan'ın yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

84' Beşiktaş karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Tolgay Arslan'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak kullanıyor.

81' Oscar Scarione'nun pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Ryan Babel'in çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

77' Topsuz oyunda kendi seyircisi ile sözlü olarak diyaloğa giren Adem Büyük direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor. Kasımpaşa kalan dakikalarda 9 kişi mücadele edecek.

76' Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Demba Ba'nın yerine Kerim Frei'ı oyuna alarak kullanıyor.

75' GOOOLL!! Beşiktaş, Olcay Şahan'ın attığı golle farkı 3'e çıkarıyor. Jose Sosa'nın uzun pası ile sağ kanatta buluşan Mustafa Pektemek ceza sahası içerisine girdikten sonra havadan pasını altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Olcay Şahan'a veriyor. Olcay Şahan'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Andreas Isaksson'un sağından ağlarla buluşuyor.

72' Kasımpaşa bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Tunay Torun oyundan çıkarken yerine Sanaharib Malki giriyor.

69' Tunay Torun'un pası il ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Adem Büyük'ün çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

68' Ersan Gülüm'ün kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan Olcay Şahan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

65' Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Tunay Torun'un gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.

56' Olcay Şahan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta son çizgiden ortasını yapıyor ancak Ryan Donk tehlikeyi uzaklaştırıyor.

55' Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

53' Ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Demba Ba, kaleci ile bomboş pozisyonda karşı karşıya kalmak üzereyken Barış Başdaş'ın arkadan kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, bu pozisyonda Barış Başdaş'a direkt kırmızı kartını gösteriyor.

50' GOOOLL!! Beşiktaş, Ramon Motta'nın attığı golle farkı tekrar 2'ye çıkarıyor. Olcay Şahan'ın yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nın çektiği şut savunmaya da çarpıp, kaleci Andreas Isaksson'un solundan ağlarla buluşuyor.

46' İlhan Eker'in havadan gönderdiği pasla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Tunay Torun için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46' İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İLK YARI 1-2

45' Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

45' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay'ın ortasını Tomas Sivok kafayla uzaklaştırıyor.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

43' Veysel Sarı'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun'un ortası kaleci Günay Güvenç'te kalıyor.

41' GOOOLL!! Kasımpaşa, Tunay Torun'un attığı golle skoru 2-1'e getiriyor.

38' Golden sonra hakeme itirazlarda bulunan İlhan Eker sarı kart görüyor.

38' GOOOLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Jose Sosa'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba, kaleci Andreas Isaksson'dan sıyrıldıktan sonra yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor. Senegalli golcü bu sezon ligdeki 16. golüne imza atıyor.

35' Sancak Kaplan'ın sol kanattan yaptığı orta ile altıpasa yakın bir noktada sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel'in gelişine sağ ayağı çektiği şutu kaleci Günay Güvenç kurtarmayı başarıyor.

31' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay'ın ortasını Serdar Kurtuluş ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

25' Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde İlhan Eker ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Tolgay Arslan kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

22' Sağ kanatta topla buluşan Mustafa Pektemek'in ortası Sancak Kaplan'dan sekip kaleci Andreas Isaksson'da kalıyor.

20' Atiba Hutchinson'ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa sol kanatta hareketlenen Olcay Şahan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

17' Sol kanattan Ryan Babel'in yaptığı ortayı Adem Büyük kafayla indirmek istiyor ancak araya giren Ersan Gülüm tehlikeyi uzaklaştırıyor.

15' Sol kanattan Ramon Motta'nın yaptığı ortayı Mustafa Pektemek kafayla ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Demba Ba'ya indiriyor. Demba Ba'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.

11' Sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun ceza sahası içerisinde bulunan Oscar Scarione'ye ortasını yapmak istiyor ancak araya giren Günay Güvenç topa sahip oluyor.

7' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası ile ceza sahası içerisinde buluşmak isteyen Atiba Hutchinson hava topu mücadelesinde Veysel Sarı'ya faul yapıyor.

3' GOOOLL!! Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını Tomas Sivok kafayla altıpas içerisinde bulunan Mustafa Pektemek'e indiriyor. Mustafa Pektemek'in kafa vuruşu kaleci Andreas Isaksson'un müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

1' Karşılaşma Kasımpaşalı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile oynanan maçta İstanbul Başakşehir karşısındaki kadroda zorunlu olarak tek değişiklik yaptı.

Hırvat çalıştırıcı, sarı kart cezalısı Gökhan Töre'nin yerine Mustafa Pektemek'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sosa, Gökhan'ın yokluğunda orta sahanın sağında forma giyerken, Olcay Şahan diğer maçlarda olduğu gibi sol kanatta görev yaptı.

Savunmanın göbeği yine Sivok ve Ersan Gülüm'den oluşurken, kanatlarda Serdar Kurtuluş ile Motta oynadı. Hutchinson, ön liberoda rakip atakları kesmeye çalışırken, Tolgay Arslan bu oyuncunun önünde savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı kurma görevi yaptı. Slaven Bilic, Mustafa ile Demba Ba'yı ise hücum hattında görevlendirdi.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİKLERİ

Beşiktaş'ta cezalı Gökhan Töre'nin yanı sıra sakatlıkları süren Veli Kavlak, kaleciler Tolga Zengin ve Cenk Gönen, kadroda yer almadı.

Henüz hazır olmayan Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı ile Uğur Boral, teknik direktör Bilic tarafından kadroya dahil edilmedi.

KALE YİNE GÜNAY GÜVENÇ'İN

Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in sakatlıkları sonrası İstanbul Başakşehir maçında olduğu gibi kalede Günay Güvenç görev aldı.

Fenerbahçe maçında Tolga'nın sakatlığının ardından sonradan oyuna dahil olan siyah-beyazlı oyuncunun yedeği ise 19 yaşındaki Veysel Sapan oldu.

Sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarında kadroda yer almayan Daniel Opare'nin yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyundu.

ÖNDER ÖZEN, İLK HEYECANINI ESKİ TAKIMINA KARŞI YAŞADI

Hafta içinde Kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilen Önder Özen, ilk maçında eski ekibine karşı sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta futbol genel direktörlüğü yapan ve sezon başında bu görevinden ayrılan Özen, Kasımpaşa teknik direktörü olarak ilk kez yedek kulübesinde yer aldı.

Önder Özen, maç öncesinde siyah-beyazlıların yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyetle tek tek tokalaştı. Özen, Slaven Bilic'e sarılarak başarılar diledi.

Bir dönem siyah-beyazlı takımda forma giyen Mehmet Aurelio da Özen'in yardımcısı olarak ilk heyecanını Beşiktaş'a karşı yaşadı.

BEŞİKTAŞ TARAFTAR DESTEĞİNDEN YOKSUN KALDI

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında taraftar desteğinden yoksun kaldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın misafir takım tribün kapatma cezası sebebiyle statta yer alamadı.

ISAKSSON, 7 HAFTA SONRA KALEDE

Kasımpaşa'da İsveçli kaleci Jan Andreas Isaksson, 7 hafta sonra ilk 11'de şans buldu.

Son olarak takımının 19. haftada Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda yaptığı ve 6-2 mağlup olduğu karşılaşmada kalede yer alan tecrübeli kaleci, sonraki 7 maçta ilk 11'de forma giyemedi. Kardemir Karabükspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında kadroda yer almayan Isaksson; Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Galatasaray maçlarında ise yedek soyunmuştu.

Lacivert-beyazlı takımda sakatlıkları süren Orhan Şam ile Eren Derdiyok da kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta kadroda yer almayan İsmail Köybaşı ve Atınç Nukan, 21 Yaş Altı Ligi'nde Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada forma giydi. Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde oynanan ve 2-2 berabere biten maçta Beşiktaş'ın golleri bu iki oyuncudan geldi.

Bu arada Kasımpaşalı oyuncular, sahaya "Daha iyi bir dünya için sevgi, saygı, merhamet kutlu doğum haftanızı tebrik ederiz" yazılı pankartla çıktı.

Hafta içinde gergin günler yaşayan ve İngiltere'de olduğu öğrenilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tribünde yer almadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler