Şansal Büyüka'dan Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'a cevap

Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, "Piero'ya inanmıyorum" diyen Erman Toroğlu'na canlı yayında cevap verdi.

Yayınlanma: 26.04.2015 - 10:30
Abone Ol google-news

Yorumcu Erman Toroğlu geçtiğimiz günlerde AHaber'de katıldığı Kadraj adlı programda, Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'nin, ofsayt gibi tartışmalı pozisyonları tespit etmek için kullandığı Piero sistemi hakkında önemli iddialarda bulunmuştu. "Ben Piero'ya inanmıyorum" diyen Toroğlu, "O makinayı ben size öyle bir ayarlarım ki, saniyenin 10'da 1'i kadar zamanda topun son oynandığı anda topu ileri çıkarırım ofsayt olur, geri alırım ofsayt olmaz" ifadesini kullanmıştı. Bir başka ünlü yorumcu Ahmet Çakar da Erman Toroğlu'nun bu görüşlerine destek vermiş ve Beyaz TV'de yaptığı yorumlarda Büyüka'ya önemli suçlamalar yöneltmişti.

Lig TV Genel Müdürü ve Maraton programının yapımcısı Şansal Büyüka, Erman Toroğlu'nun bu iddiasına Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki programda cevap verdi. Büyüka'nın açıklamaları şöyle:

"PIERO İLE 2007 ŞUBAT'INDA TANIŞTIK"

"Piero yayın hayıtımıza 2007 Şubat'ında girdi. Yani 15-20 sene falan değil. Piero'yu, İngiliz BBC televizyonu Redbee adlı şirkete yaptırdı. Lig TV bu sistem için 250 bin Euro ödedi ve her sene de 50 bin Euro vererek güncelleme yaptırıyor. FIFA'nın belirlediği oyun kurallarına uyum sağlaması için her yıl güncelleme yapılır ve biz de bu parayı öderiz.

Piero'yu kullanan arkadaşımız İngilizler'den çok ciddi bir eğitim aldı. Ve her sezon başında program güncellenirken, o güncellemelere uygun olarak yeni eğitimler alır. Bu cihaz Türkiye'da sadece Lig TV'de var. 1 milimetre bile şaşması mümkün olmayan bir sistem.

"BURADAKİLER PIERO ODASININ YERİNİ BİLMEZ"

Burası 5 bin metrekare kapalı alan. Bu masanın etrafında oturanlar (Mustafa Denizli, Tümer Metin) Piero'nun hangi odada olduğunu bilmezler.

Piero'yu istedikleri gibi kullanıyor diyenleri, bu iddialarını ispatlamaya çağırıyorum. Biz buradayız, Piero da burada. Kişisel hırslarla ve meselelerle hareket etmesinler.

Fenerbahçe-Bursaspor maçının devre arasında Habertürk'ün spor müdürü Halil Özer aradı, "Abi, iptal edilen golde ofsayt var mı?" diye sordu. Piero'ya bakıp, "11 santim ofsayt" dedik. Sonra Milliyet'in spor müdürü Tayfun Bayındır aradı, ona da aynı şeyi söyledim.

En önemlisi şu; Fenerbahçe-Bursaspor maçındaki ofsayt bayrağını Piero cihazı mı kaldırdı, Orkun Aktaş mı (yardımcı hakem) kaldırdı?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler