Şenol Güneş: Böyle haksızlığı hiçbir sezon görmedim

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Ben bu sene gördüğüm futbol haksızlığını hiçbir sezon ne yaşadım ne de gördüm. Yani bu kadar saha kapanmasını, bazen hiçbir şey olmadığında da hem biz, hem rakiplerimiz ceza aldı" dedi.

Yayınlanma: 30.04.2015 - 13:46
Abone Ol google-news

Kasımpaşa karşılaşması öncesinde Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında futbol gündemindeki olayların değerlendirmesini yaptı. Konuşmasının başında, Başkan adaylarından Timur Noyan'ın ile toplantısının aynı saate çakışmasına üzüldüğünü belirten Şenol Güneş, "Daha önceden haberim olsaydı, bugün toplantı yapmazdım. Özür diliyorum" dedi.

Şenol Güneş, kupa maçında Fenerbahçe'ye kaybettiklerini ve üzüldüklerini belirtti. Güneş, şunları söyledi:

"Üzüldük tabi. Gol yemeden kazanmayı arzuladığımız maçtı. Muhteşem taraftarımız vardı. Kaybetmeyi hak etmedik. Oyuncularım da ellerinde geleni yapmıştı. Rakibimize pozisyon vermeden 2 gol yedik. İkinci yarıda çok pozisyonumuz vardı. Düşündüğümüz skoru elde edemedik. Böyle güzel bir taraftara ve böyle iyi niyeti oyunculara başarı yakışırdı. Görünen o ki oynadığımızı güzel oyun bütün rakipleri rahatsız ediyor. Bizden çekiniyorlar. Ama bunu değerlendirip, her maçta kazançlı olarak dönmek isteriz. Bu güzel futbolu oynamaya devam edeceğiz. Sahamızda kaybettiğimiz bu avantajımız ikinci maçta lehimize çevirmek için daha çok çalışacağız. Bunu en iyi şekilde yapacak şansızım ve gücümüz var."

'KAZANARAK DÖNMEK İSTİYORUZ'

Ligde 6 maçları kaldığını dikkat çeken Güneş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu turda ilk başlangıç maçımız Kasımpaşa olacak. Her maçımız önemli. Hiçbir mücadeleye ümitsiz çıkmadık ama kazanma garantisi vermedik. Futbol bir oyundur. Sonuç almaya çalışıyoruz. Kasımpaşa maçında da bu amaçla sahada olacağız. Rakibe üstünlük sağlayıp kazanarak Bursa'ya dönmek istiyoruz. Şuanda kupada ve ligde varız. Bu iddiamızı devam ettirmek için olağanüstü çalışmaya ihtiyacımız var. Kazanmaya ihtiyacımız var. 3 rakiple yarışıyoruz. Bursaspor, Trabzonspor ve Başakşehir. Puanlar aynı. Gönül isterdi ki şampiyon olalım ama sezon başında nereden başlayıp nereye geldiğimizi değerlendirmemiz lazım."

ŞAMİL ÇİNAZ’DA KIRIK VAR

Şenol Güneş, "Kasımpaşa maçı öncesinde sakatlarımız var. Fenerbahçe maçı sonrasında Şamil Çinaz’ın ayak tarak kemiğinde kırık şüphesi var. İnşallah bir şey çıkmaz. Serdar, Ozan ve Şener'in de maçla ilgili sakatlıkları var, durumlarına bugün bakacağız. Civelli bizimle olamayacak sezon sonuna kadar öyle görünüyor. Belki bir maç iki maç oynar. Bu hafta belli olur. Dar bir kadro ile çalışıyoruz. Biz bunu gündeme getirmedik. 18 oyuncu, 22 oyuncu kalecilerle birlikte. Kolay iş değil işimiz. Hem kadromuzu oluşturuyoruz hem yarışıyoruz" diye konuştu.

'FUTBOL HAKSIZLIĞI ÜST DÜZEYDE'

Taraftarla ilgili çok speküle edilen şeyler olduğunu vurgulayan Güneş, taraftara şu çağrıda bulundu:

"Onlar bizim sembolümüzdür. Gururumuzdur, geleceğimizdir. Onların her yaptığı hareket şehrin ve kulübün tanıtımı için örnektir. Büyüklük onlara yakışır. Sadece fair play için bizi desteklesinler. Öyle de oluyor. Ama saha içinde bazı küfürleri anlayamayabiliriz. Şehrimizin büyüklüğü ile orantılı olmasını istiyoruz. Şiddetten, küfürden uzak bir taraftar, takım olmak istiyoruz. Zaten öyleyiz. Ben bu sene gördüğüm futbol haksızlığını hiçbir sezon görmedim. Yani bu kadar saha kapanmasını, bazen hiçbir şey olmadığında da ceza aldık. Hatta talihsizliktir, bilmiyorum ne oldu. İstanbul Başakşehir takımı da bizim maçta taraftarı nedeniyle ceza aldı. Burada bir şey var o zaman. İstanbul Başakşehir'in daha önce ceza aldığı yoktur herhalde. Belki ilk defa olmuştur. Taraftarın takımı sevdiğini biliyorum. Takımın da onları sevdiğini biliyorum. Bunu sinerjiye dönüştürmek gerekiyor. Bunu bu hafta gördük. Böylesine muhteşem taraftar önünde kazanmamız onların da coşkusunu artıracaktır. Biz takım olarak da kulüp olarak hiç havaya girmedik ama başımızı da önümüze eğmedik. Şimdi daha güçlü olmak için hem taraftarımızla hem şehrimizle el ele olmalıyız."

FEDERASYON SEÇİMLERİ

Türkiye Futbol Federasyon seçimlerinin yaklaştığına dikkati çeken Güneş, "Neden kurullarda, yönetimlerde olunmak istediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Federasyona kulüplerden adam girmesinin ne amacı olabilir. Futbolun gelişmesi için mi takımların menfaati için mi? Takımların menfaati için görüntü veriyorsa o zaman yanlışlık var. Giremeyenlere haksızlık olur. Federasyon başkanını seviyorum. Aday olur olmaz bilmem. Ama tarafsız bir yönetimin oluşacağı, tarafsız kurulların oluşacağı anlayış getirmek lazım. Maç saatleri ile ilgili, cezalar ile ilgili, hakem tayinleri ile ilgili bütün kurulların tarafsız görüntü vermesi lazım. Buralara kimsenin müdahale edememesi gerekiyor. Yani bir başkana, 'hakemleri arama' dediğiniz zaman bir başka başkanın onunla iletişim halinde olması çok şüphe uyandırır. Buraların düzeltilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BENİM DURUŞUM İLKELERİM BELLİ

Güneş, Bursaspor'da yapılacak kongrede başkan değişikliği olması durumunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine, "Başkanımızla daha önceden tanımıyordum. Merhum başkan İbrahim Yazıcı beyi tanıyordum. Burada çok yönetici var, tanıdıklarım var. Benim tanıyıp tanımadığımdan çok iş prensibi önemli. Başkan dost oldu, arkadaş oldu. Yeni biri gelir gider, bunlar olur. Ben giderim, başkası gelir. Bunlara bakmamak lazım, takım olmak lazım" diye konuştu.

Tecrübesiz bir takım olduklarını ve bunun sıkıntılarını çektiklerini ifade eden Güneş, kendi güçlerinin abartılmamasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler