Kartal, Fırtına karşısında da uçmayı bildi

Spor Toto Süper Lig 29. hafta karşılaşmasında Trabzonspor'a konuk olan Beşiktaş, yıldız golcüsü Demba Ba'nın golüyle 2-0 galip gelmeyi bildi. Trabzonspor ise haftalar sonra sahasında kaybetti.

Yayınlanma: 03.05.2015 - 18:04
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig 29. hafta karşılaşmasında Trabzonspor’a konuk olan Beşiktaş, Senegalli Demba Ba’nın golüyle 2-0 kazandı ve yeniden liderliğe oturdu. Trabzonspor ise ligde 6 hafta sonra sahasında yenilgiyle tanıştı.

Trabzonspor - Beşiktaş (Foto Galeri)

Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle geçilirken iki takım da pozisyon üretmekte zorlanan bir görüntü sergiledi.

İkinci yarıda Daniel Opare’yi oyundan alan ve Demba Ba’yı sahaya süren Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in bu hamlesi, iki dakika sonra golü de getirdi.

Oyuna giren Senegalli futbolcu, 58. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirirken Trabzonspor’un beraberlik için çabaları sonuçsuz kaldı. Siyah beyazlılar 90+4’te Mustafa Pektemek’in golüyle skoru 2-0 yaparken kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma siyah beyazlıların galibiyeti ile sonuçlandı.

Beşiktaş böylece puanını 64 yaparken yeniden zirveye oturdu ve son haftalara girilirken kritik bir virajı kayıpsız geçti. Trabzonspor ise 47 puanda kalarak ilk 4’e yerleşme fırsatını değerlendiremedi.

TRABZONSPOR: Hakan, Bosingwa, Aykut, Uğur, Mustafa, Medjani, Özer, Mehmet Ekici, Fatih, Erkan Zengin, Deniz

Yedekler: İbrahim, Salih, Yusuf, Cardozo, Waris, Soner, Sefa

BEŞİKTAŞ: Günay, Opare, Sivok, Ersan, Motta, Atiba, Tolgay, Gökhan ,Sosa, Olcay, Mustafa Pektemek.

Yedekler: Cenk Gönen, Atınç Nukan, Pedro Franco, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Demba Ba.

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

3' Daniel Opare'nin uzaklaştırmak istediği topla sol kanatta buluşan Erkan Zengin'in ortasını kaleci Günay Güvenç yumruklayarak uzaklaştırıyor.

18' Gökhan Töre'nin Fatih Atik'e yaptığı faulün ardından yaklaşık 35 metre mesafeden kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin çektiği sert şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

34' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Tomas Sivok'un kafa vuruşu kaleci Hakan Arıkan'dan dönüyor.

35' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Tomas Sivok'un kafa vuruşu kaleci Hakan Arıkan'dan dönüyor.
 
43' Tolgay Arslan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Daniel Opare son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Hakan Arıkan tehlikeyi yumruklayarak uzaklaştırıyor.
 
49' Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası yayı dışında sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
53' Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa'nın yerden ortasında top arka direkte bulunan Tolgay Arslan'a geliyor. Tolgay Arslan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
58' GOL... Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sosa'nın pası ile sağ kanatta buluşan Gökhan Töre yerden pasını penaltı noktasının hafif sağ çaprazında bulunan Demba Ba'ya veriyor. Demba Ba yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, top kaleci Hakan Arıkan'ın solundan ağlarla buluşuyor. Demba Ba topla ilk buluşmasında golünü atıyor.
 
64' Trabzonspor bu dakikalarda baskısını arttırıyor. Erkan Zengin'in yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Fatih Atik'in gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
 
68' Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.
 
73' Trabzonspor ceza sahasının içerisinde Fatih Atik ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan Tomas Sivok sakatlık yaşıyor ve sedyeyle oyun alanının dışına alınıyor.
 
78' Deniz Yılmaz'ın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin çektiği şut savunmadan dönüyor.
 
86' Mustafa Pektemek'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
 
89' Jose Sosa'nın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Tolgay Arslan'ın yerden çektiği şut kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
 
90' GOL... Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in attığı golle son dakikada 2-0 öne geçiyor. Erkan Zengin'in pas hatası ile topla buluşan Tolgay Arslan hiç bekletmeden yerden pasını ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Oğuzhan Özyakup'a veriyor. Oğuzhan'ın son çizgiden yaptığı orta ile arka direkte bomboş pozisyonda buluşan Mustafa Pektemek'in kafa vuruşunda top filelerle buluşuyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon