'Beşiktaş'ta oynayacaksın' dediler, 5 bin dolarını çarptılar

Türkiye'deki futbol pazarının ulaştığı nokta uzak diyarlarda iştah kabartıyor. Bu yola çıkanlar ise çoğunlukla hüsran yaşıyor.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 15:55
Abone Ol google-news


En sık görülen örnek, futbolcu simsarları tarafından kandırılıp, takım bulma vaadiyle Türkiye'ye getirilen Afrikalı futbolcu adayları. Ülkemiz misafirperverliğini yaşayamayan Kara Kıta'nın mutsuz insanları burada kalacak yer, çalışacak iş arıyor, kötü talih ise peşlerini bırakmıyor.18 yaşındaki John, Tükiye'ye iki hafta önce geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ülkesi Kamerun'da "Gel İstanbul'da Beşiktaş ile idmana çıkaralım" vaadiyle kandırılmış. "5000 dolarımı aldılar." diyen John, "Beni İstanbul'a getiren kişi iki gün yanımda durduktan sonra gitti." dedi. John, Dostluk Spor ile idmana çıkıyor ama bundan sonrası muamma.

John Takpe, Dostluk Spor'un Nijeryalı çalıştırıcısı. İlk olarak 2010'da Türkiye'ye gelmiş: "Sokakta bizi gören 'Polis geliyor' derdi kaçardık biz de. Paramızı alırlardı. Şimdi almıyorlar." Ama eskiden olduğu gibi herkes yüzlerine küfür ediyor. O ise sokaktaki dilenciye para verirken, "Verirsen alırsın" diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler