Fenerbahçe için filmin sonu

Fenerbahçe deplasmanda Başakşehir'le 2-2 berabere kaldı ve bu skorla Galatasaray ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Yayınlanma: 25.05.2015 - 19:26
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Başakşehir'inkonuğu oldu. Şampiyonluk şansını son haftaya taşımak isteyen Fenerbahçe sahadan beklemediği bir sonuçla ayrıldı.

Fenerbahçe, Başakşehir'le deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve Galatasaray Süper Lig'de 2014/15 sezonunun şampiyonu oldu.

Başakşehir'in golleri 53 ve 62. dakikalarda eski bir Galatasaraylı olan Mehmet Batdal'dan geldi. Fenerbahçe'nin gollerini ise 81'de Webo, 88'de Diego kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe 71 puana yükseldi ve ligin bitimine 1 hafta kala Galatasaray'ın 5 puan gerisinde kaldı. Başakşehir ise puanını 58 yaptı.

Ligin son haftasında Fenerbahçe sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Başakşehir ise deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile oynayacak.

İst. Başakşehir - Fenerbahçe (Foto Galeri)

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
Volkan Babacan, Uğur, Yalçın, Epureanu,  Alparslan Badji, Mahmut, Visca, Mossoro, Doka, Mehmet Batdal

FENERBAHÇE
Volkan, Caner, Egemen, Alves, Mehmet Topuz, Emre, Mehmet Topal, Diego, Alper, Kuyt, Sow

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Karşılaşma Diego ve Moussa Sow'un yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.
 
7' Mahmut Tekdemir'in uzun pası ile sağ kanatta topla buluşan Edin Visca yerden pasını altıpasa yakın bir noktada bulunan Marcio Mossoro'ya veriyor. Mossoro'nun kayarak yaptığı vuruşta top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
10' Marcio Mossoro'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Doka, Mehmet Topuz'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor, savunmadan seken top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.
 
20' Sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Doka Madureira yerden pasını Edin Visca'ya veriyor. Visca'nın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
 
27' Caner Erkin'in pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Dirk Kuyt'ın yerden çektiği şut kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.
 
33' Moussa Sow'un indirdiği topla ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
39' Alper Potuk'un pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un çektiği şut Alexandu Epureanu'dan dönüyor.
 
42' Alper Potuk'un pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un çektiği şut Alexandu Epureanu'dan dönüyor.
 
52' Edin Visca'nın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Marcio Mossoro'nun çektiği şut Bruno Alves'e çarpıp kornere çıkıyor.
 
53' GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Edin Visca'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Uğur Uçar hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Uğur Uçar'ın ortası ile penaltı noktasına yakın bir noktada topla buluşan Mehmet Batdal'ın kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluşuyor.
 
55' Caner Erkin'in sağ çaprazdan serbest vuruştan yaptığı orta ile penaltı noktasına yakın bir noktada buluşan Moussa Sow'un kafa vuruşu kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

62' GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Edin Visca'nın ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Volkan Demirel'den dönüyor. Volkan Demirel'den dönen topla altıpasa yakın bir noktada sol çaprazda bomboş pozisyonda buluşan Mehmet Batdal'ın gelişine sol ayağı çektiği şut Fenerbahçe ağlarıyla buluşuyor.
 
69' İstanbul Başakşehir yarı alanının ilk metrelerinde Mehmet Batdal'a faul yapan Egemen Korkmaz sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Egemen Korkmaz, son haftada oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşüyor.
 
76' Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Moussa Sow'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
80' Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta hem Moussa Sow'u hem de Pierre Webo'yu aşıyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.
 
81' GOOOLL!! Fenerbahçe, Diego'nun attığı golle skoru 2-1'e getiriyor. Raul Meireles'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Diego, altıpasın hemen dışından sağ çaprazdan şutunu çekiyor, top kaleci Volkan Babacan'ın sağından ağlarla buluşuyor.
 
84' KIRMIZI KART... Fenerbahçe ceza sahasına yakın bir noktada sol çaprazda Marcio Mossoro'ya sert müdahalede bulunan Mehmet Topuz direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor.
 
88' GOOOLL!! Fenerbahçe, Pierre Webo'nun attığı golle skoru 2-2'ye getiriyor.
 
88' Raul Meireles'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Pierre Webo'nun yerden çektiği şut kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.
 
90' Hızlı gelişen İstanbul Başakşehir atağında Stephane Badji'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Uğur Uçar yerden pasını ceza sahası içerisinde bulunan Cenk Şahin'e veriyor. Cenk Şahin kaleci Volkan Demirel'den sıyrılıp şutunu çekiyor, çizgi üzerinde topa eli ile Bruno Alves müdahale ediyor ve hakem penaltı noktasını gösteriyor.
 
90' KIRMIZI KART... Penaltı pozisyonun ardından hakeme küfür eden Caner Erkin direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor. Penaltıya sebebiyet veren Bruno Alves kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor.
 
90' KIRMIZI KART... İstanbul Başakşehir yarı alanının ilk metrelerinde hava topu mücadelesinde ayağı ile Alexandu Epureanu'nun kafasına sert müdahalede bulunan Pierre Webo direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor. Fenerbahçe bu dakikada sahada 7 kişi kalıyor.
 
90' Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Mehmet Batdal geçiyor. Mehmet Batdal'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
90' Ali Palabıyık'ın son düdüğü ile karşılaşma 2-2 eşitlikle sona eriyor. Bu sonuçla İstanbul Başakşehir puanını 58 yaparak haftayı 4. sırada kapatırken, Fenerbahçe 71 puanda kalıp ligi 2. sırada bitirmeyi garantiliyor. Fenerbahçe'nin kaybettiği 2 puanın neticesinde ligin bitimine 1 hafta kala Galatasaray, şampiyonluğunu resmen ilan ediyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler