50 bin kişinin arasından seçildi

İşte Beşiktaş’ın transferinden 5 milyon Avro kazandığı Atınç’ın ilginç öyküsü.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 23:53
Abone Ol google-news

Spor kamuoyu eski Beşiktaş’lı genç yetenek Atınç Nukan’ı konuşuyor. Almanya’nın Red Bull Leipzig takımına yaklaşık 5 milyon Avro bedelle gitti. Bu yaşta bu para. Öyle böyle değil. Üstelik transfer eden kulüp Bundesliga 2’den (2. lig). Takım, hem oynatacak hem de kumaş şimdikinden daha iyi olursa ilerde futbolcudan çok büyük paralar kazanacak. Bazıları var hülle yoluyla başka takıma geçecek diyorlar ama sanmıyorum böyle bir şey olsun.

 

Golcüydü defansa geçti

Atınç’ın futbola başladığı yıl 2004. İlk takımı Küçükcekmece. Mevkisi sol açık. Daha sonra sol beke geçiyor. Bu sayede top tekniği gelişiyor, sürat kazanıyor. Fiziğinin de gelişmesiyle kendisini bir anda tandemde buluyor. Küçükken Arjantinli Batistuta’nın hayranıymış. Çünkü o dönemde forvet oynadığı için çok gol atan bir futbolcuymuş. ‘Atigol’ lakabıyla anılır olmuş.

 

Kaleci baba

Atınç’ın babası kaleciymiş. Sporcu bir aile. Başarılı geçen 2 sezonun ardından Atınç, 2006 yılında Beşiktaş’a transfer oluyor. 16 yaşındayken altyapıdan A Takımı’na geçiyor. Keşfeden Mustafa Denizli oluyor. Denizli’nin sözleri; “Bir gün ana tesislerde kamptaydık. Gençlerin maçları da tesislerin yanındaydı. Bizim çalışmadan önce gençlere bakayım dedim. Atınç’ı ilk defa orada gördüm. Sordum nedir, ne değildir diye... O gün esas stoper oynamamış. Dedim siz bana haftaya yollayın. A Takım’da böyle başladı.” Atınç, 2010 yılında Beşiktaş’la profesyonel sözleşme imzalıyor.

 

Övgüler Denizli'ye

A Takım forması altında ilk çıktığı maç Manisaspor karşılaşması. Kariyerindeki ilk golünü 22 Aralık 2013’te Tokatspor’u 2-0 yendikleri maçta atıyor. Beşiktaş- Gaziantep müsabakasında Siyah-Beyazlı takımın defansında görev alan Atınç, gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Sivok ve Ersan’ın yokluğunda Bilic’ten formayı alan 21 yaşındaki stoper 1.96’lık boyu ve güçlü fiziğiyle Antep forvetlerine şans tanımıyor. O gün çok mutluydu. Çünkü görevini başarıyla tamamlamıştı. Övgüleri Mustafa Hoca’yaydı. Denizli’yi yere göge sığdıramıyordu. Haklıydı. Mustafa Denizli tesadüfen o gün gençlerin maçını izlememiş olsaydı kimbilir, bugün Atınç da olmayacaktı. Birçoğunun yaşadığı gibi o da kaybolan yıldızlar arasında olacaktı. “Mustafa Denizli benim kariyerimde en önemli insandır diyebilirim. 16 yaşında beni A takıma aldı ve oynattı. İlk kez forma giydiğim Manisaspor maçında korner kazandığımızda bana kenardan bir şeyler söylüyor, işaret ediyordu. Ben sesten ve heyecandan anlamadım. Ertesi gün ‘Sen beni öldürecek misin?’ diye serzenişte bulunmuştu. İnönü Stadı’ndaki ses ve atmosferde, bir de 16 yaşın verdiği heyecanla duymak çok zordu.”

 

15 milyara alındı

Beşiktaş’ın yıllar öncesinden kurduğu bir araştırma komisyonu vardır. Bu komisyon hâlâ (değişen isimler dışında) devam etmektedir. Sinan Vardar, Fikret Demirer, Yemen Ekşioğlu grubu harıl harıl o dönemlerde futbolcu arayışında olmuşlar. Tam 50 bin futbolcu taranmış. Birkaç futbolcu bulmuşlar. İçlerinden biri de Atınç Nukan’mış. Atınç için Küçükcekmece’ye 15 milyar verdiklerini söylüyor o dönemin sorumlularından Sinan Vardar. Eski yönetici, Yıldırım Demirören’le ters düşüp görevinden ayrılmış olsa da Atınç’ın hep yanında olmuş birisi. Keşke Vardar devam etseydi. Batuhan, Aydın Karabulut, Orhan Gülle, Erkan Kaş, gibi isimler Vardar ve ekibinin Türk futboluna kazandırdığı yıldızlardan birkaçı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler